Site Logo

BunlarIn hesabInI kİm verecek??

Kahramanmaraşspor'un kendi evinde karşılaştığı Şanlıurfa Belediyespor maçı sonrası olaylar çıktı. Maçın ilk yarısı Kahramanmaraşspor lehine 2-0 biterken, hakemin etkisiyle 2-2 sona eren karşılaşmanın bitiminde Kahramanmaraşspor taraftarlarları ile polis arasında arbede yaşandı.

İlk 15 dakika içerisinde bulduğu iki golle öne geçen kırmızı beyazlı ekip, maçın ikinci yarısında kalesinde biri hakemin yanlış kararı olan penaltıdan olmak üzere 2 gol gördü. Bunun üstüne hakemin kararları da taraftarları çileden çıkardı. Maçın son düdüğüyle hakeme sözlü tepkilerde bulunan Kahramanmaraşspor taraftarları, ne sahaya atladı, ne de fiziksel olaylar çıkarttı. Fakat Çevik Kuvvet Amiri ve Emniyet Müdürü'nün emriyle olaylar çığrından çıktı. Polis taraftarların hakeme olan sözlü tepkilerine coplarla karşılık verdi.
"Deplasmanlarda hiç görünmeyen polisin bu tavırları kendi memleketimizde görmemiz bizi çok üzdü. Artık emniyet güçlerine hiç güvenimiz kalmadı" diye polisi eleştiren bir taraftarımız, olaylardan hafif sıyrıklarla ayrıldı. Hemen yanında bulunan bir çocuğun polislerin coplaması sonucu kolu kırılırken bir yandan polislerce copla boğazı sıkılan Amigo Soner bayılıp hastaneye kaldırıldı. Diğer bir taraftar; "Adıyaman'da 2 sezon önce taraftarların hakeme nasıl saldırdığını gördük, ama polis hiç tepki göstermemişti. Dİğer deplasmanlarda 10-15 polis saatlerce bekleyen 50-100 arasında Kahramanmaraşspor taraftarlarının güvenliğini sağlamaya çalıştı. Bu maçta biz ne saldırdık ne de olay çıkardık. 10 Dakika bekleseler taraftar zaten kendiliğinden dağılacaktı. Bu atılan dayak, Kahramanmaraş'a atılmış bir dayaktır!", dedi.

KahramanMarasSpor.org olarak bu olaylara sebep olan bu emniyet güçlerini kınıyorö yaralanan kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz.