Site Logo

İskenderun'la bİrlİkte hakemİde yendİk

B kategorisi 5. grupta dün haftanın zorluk derecesi en yüksek maçı oynandı. Lider ve aynı puanlı takipçisinin karşılaştığı Kahramanmaraşspor-İskenderun Demirçelik maçında, yağan yağmur nedeniyle zaman zaman top kontrolünün zorlaştığı zeminde, futbolseverler zevkli bir mücadele seyretti.

Ankara bölgesinden Ümit Ünal’ın yönettiği maçta, özelikle ikinci yarıda hakemin hemen hemen tüm takdir haklarını misafir takım lehine kullanması ve müsabakada otoriteyi sağlayabilek maksadıyla, nerdeyse sarı kartını hiç cebine koymadan elinde gezdirmesi ve toplam 9 sarı kart göstermesi maçın istatistiklere geçen önemli olaylarından biriydi. Haftaya averajla lider giren ve takipçisi ile aynı puana sahip olan ve evinde oynamanın avantajını iyi kullanmak isteyen Kahramanmaraşspor, başlama vuruşu ile birlikte galibiyeti istediğin belirten bir tempo yakaladı.

Nitekim 6. dakikada başlayan ve 2 dakika içerisinde 3 net pozisyona giren Kahramanmaraşspor, 3. pozisyonda Serdar Akdoğan ile golü bulduğunda dakikalar 8’i gösteriyordu.

Kahramanmaraşspor’da özellikle Kaleci Serkan, Ender, Hakan Aslan, Veli ve oyunda bir yarı kalan Hakan Öztürk başta olmak üzere tüm oyuncular galibiyete şartlanmış bir görüntü çizdiler. Bu görüntü 29. dakikada 2. golü getirirken, daha önceki haftalarda yaşanan 2-0’dan maç kaybetme ya da berabere kalma sendromunu yaşamak istemeyen Kahramanmaraşspor’lular, maçı bırakmadıkları gibi rakip kalede gol aramaya da deva ettiler.

Özellikle 2. yarıda hakemin aynı pozisyonlara İskenderun lehine çalıp Kahramanmaraş lehine çalmadığı düdükler, 3. gol için mücadele eden Kahramanmaraşspor’u , 3. golden daha çok skoru korumaya yönellti. Tüm bunlara rağmen son 11 dakikada oyuna giren Cüneyt’in asistleri ve kontrataklarla 3. gol fırsatını da yakalayan Kahramanmaraşspor’lu futbolcular, gerek maçın stresi gerekse zeminin azizliği yüzünden 3. golü bulamadılar.

Zaman zaman sertleşen oyunda, Kahramanmaraşspor’dan Serkan, Zafer, Veli, Paşa ve Serdar sarı kart görürken, hakem Ümit Ünal’ın bir pozisyonda rakibe kasti vuran İskenderun’lu oyuncuya kırmızı yerine sarı kart göstermesi, seyirciler tarafından protesto edildi.

Bu galibiyetle Kahramanmaraşspor 20 puanla liderlik koltuğundaki yerini pekiştirirken, haftayı galibiyetle kapatan Şanlı Urfa ve Siirt, 18’er puanla 2. ve 3. sıraya yerleştiler. İskenderun Demirçelik ise 17 puanla 4. sırada yer aldı.