Site Logo

Emanetİ DevraldIk

Kahramanmaraşspor kendi evinde coştu. Yağan sağanak yağmur altında oynanan maçta Hatayspor’u konuk eden kırmızı-beyazlılar rakip kaleye gol oldu yağdı.

Karşılaşma boyunca mükemmel bir oyun sergileyen ev sahibi ekip güzel oyununun karşılığını farklı skor ve üç puanla aldı. Lider İskenderunspor’unda kendi evinde yenilmesiyle kırmızı-beyazlılar averajla liderlik koltuğuna tekrar oturdu.

Maça hızlı başlayan ekibimiz 3. dakikada Bünyamin’in attığı golle öne geçti. İlk yarının sonlarına doğru hakemin kendi yarattığı bir penaltıyla Hatayspor beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ataklarını hızlandıran Kahramanmaraşspor maçın sonlarına doğru oyun disiplinini kaybeden rakibi karşısında farka gitti.


Karşılaşmadan Notlar Karşılaşmaya kırmızı-beyazlı ekibimiz Kahramanmaraşspor çok hızlı başladı. Maçın hemen başında 3. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Enderin ortasına altı pas içinde dokunan Bünyamin ekibimizi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 38. dk’da gelişen Hatayspor atağında Adem’in büyük hatasında topla buluşan Abdullah sert vurdu top yandan dışarı çıktı. 39. Dakikada gelişen bir başka Hatayspor atağında Hilmi kalecimiz Serkan’la karşı karşıya kaldı. Serkan topa müdehale ederek topu kornere atarken, Maçın hakemi Murat Türker Serkan’ın müdahalesinin rakibe olduğunu belirterek penaltı noktasını gösterdi ve Serkan’ı sarı kartla cezalandırdı. Penaltıyı kullanan Hilmi takımının beraberlik golünü kaydetti. İlk yarının son dakikalarında kazanılan faül atışını Önder kullandı, topu iyi takip eden Veli kafayı vurdu, Hatayspor defans oyuncusu sakatlanmak pahasına kaleye giden topu dışarı atmayı başardı. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, hakem taraftarlar tarafından büyük tepki alarak soyunma odasına gitti.


Fırtına gibi bir ikinci yarı Ekibimiz Kahramanmaraşspor ikinci yarıya da çok hızlı başladı ve geliştirdiği ataklarla gol aradı. 52. dk’da kazanılan korneri Önder kullandı Veli kafayla indirdi topla buluşan Paşa meşin yuvarlağı çok kötü bir vuruşla kale yerine üstten auta attı.

Kahramanmaraşspor bu pozisyondan iki dakika sonra bir köşe atışı daha kazandı. Kullanılan kornere iyi yükselen Veli güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek ekibimizi öne geçiren golü kaydetti. 2-1 75. dk’da çalımlarla ceza alanına giren Serdar zor pozisyonda harika bir vuruş yaparak ağları havalandırdı ve ekibimizi rahatlatan golü attı. 3-1 Dakikalar 80’i gösterdiğinde yine bir yan topu kazandık. Kullanılan atışa iyi yükselen hava toplarının hakimi Veli kendisinin ikinci takımımızın dördüncü golünü kaydetti. 4-1

Oyundan iyice kopan Hatayspor defansı büyük açıklar vermeye başladı. Bunlardan birinde topla buluşan Bünyamin kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bünyamin yaptığı plase vuruşla topu ağlara göndererek takımımızın beşinci golünü kaydetti. 5-1

Karşılaşmanın uzatma anlarında rakip savunmanın arkasına atılan topla buluşan oyuna sonradan giren Cüneyt aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Fakat yan hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı nedeniyle bu top gol niteliği kazanmazken Cüneyt hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.


Maç sonu yaşanan büyük sevinç Karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşayan futbolcular ve teknik kadro sahanın ortasında sevinç yumağı oluşturarak zafer şarkıları söyledi. Daha sonra tribünlerin önüne gelen futbolcular zaferlerini kırmızı beyazlı renklere gönül veren taraftarlarıyla paylaştılar ve galibiyeti onlara hediye ettiler. Havanın hayli soğuk ve yağışlı olmasına rağmen Kahramanmaraşspor taraftarları maça ilgi göstererek takımlarını yalnız bırakmadılar.


Hakem Kötüydü Karşılaşmanın kuşkusuz en çok tepkisini alan isim maçın hakemi Murat Türker’di. Türker takımımızın bir çok pozisyonunda faul beklediği anlarda oyunu devam ettirdi. Türker’in özellikle penaltı pozisyonunda verdiği yanlış karar tribünlerden büyük tepki topladı. Türker ikinci yarıda ilk yarıya nazaran kendini toparladı. Ekibimizin farkı yakalamasıyla coşan taraftarlar Türker’in yaptığı birkaç küçük hataya da sessiz kaldı. Rakip İskenderun Demirçelikspor Kahramanmaraşspor Hatayspor galibiyetiyle ligin ilk yarısını lider olarak tamamladı. Yeni getirilen sistem gereğiyle lige ara verilmeyecek ve karşılaşmalar devam edecek. Ekibimiz 30 Ekim Pazar günü kendi evinde ligin flaş ismi İskenderun Demirçelikspor’u ağırlayacak. Takımımız bu maçı kazandığı takdirde büyük bir avantaj elde edecek ve play-off şansını artıracak.