Site Logo

Bu hafta kIrIlma noktasI

2. lig 5. grupta 7. haftada alınan sonuçlar grupta zirvenin iyice karışmasına neden olurken, 8. haftada adeta kırılma noktası konumuna geldi.

İskenderun Demir Çelik’in evinde Siirt’e puan kaptırması ve Siirt’in 11 puana ulaşarak zirveden kopmaması, Kahramanmaraşspor’un evinde Şanlıurfa’yı 3-1’lik net bir skorla mağlup etmesi, Şanlıurfa’nın 2. diğer takımı Şanlıurfaspor’unda Cizre karşısında aldığı 2-0’lık sonuç ligin zirvesinin iyice karışmasına neden oldu.

Bu hafta Osmaniye’nin 3 puanla tanışması, gruptaki diğer bir gelişme olarak kayda geçerken, Adıyaman-Hatay beraberliğide, Adıyaman’ı zirveden biraz uzaklaştırdı. Futbol otoritelerine göre son günlerin moda kelimesi olan Kırılma noktası bu hafta ligin 5. grubunda tam anlamıyla yaşanacak. 8. hafta maçlarına bakıldığında ilk sıradaki İskenderun Demir Çelik’in 9 puanlı zirve deplasmanı, 2. sıradaki 13 puanlı Kahramanmaraşspor’un 3. sıradaki 11 puanlı Şanlıurfa deplasmanı ligin zor maçları olarak görülüyor. Haftanın en rahat galibiyete ulaşacak takımı olarak evinde Osmaniye’yi konuk edecek olan Siirt görülürken, Batman Petrol-Adıyaman maçı da zirveden kopma ya da kopmama açısından büyük önem taşıyor.

Sonuç olarak 5. grupta 8. haftanın maçları hakemler açısından zorluk derecesi yüksek maç değeri taşırken, takımlar açısından stres, seyirciler açısından futbol adına bol mücadele ve zevkli geçecek.