Site Logo

Ramazan Bereketİ

Geride bıraktığımız 2 haftada 2 gollü üstünlükten birinde mağlup olan, diğerinde berabere kalan Kahramanmaraş spor tedirgin çıktığı Şanlı Urfa Belediye maçında kolay bir galibiyet buldu.

Maça tribünlerin deyimi ile fırtına gibi başlayan Kahramanmaraşspor, ilk 8 dakikada rakip kalede 3 kez net bir şekilde görünmesine rağmen, bir anlık kademe kaybolmasından dolayı 13. dakikada Osman Koca’nın aşırtma kafa vuruşuyla 1-0 geriye düşerek tribünleri şok etti. Golün şaşkınlığını üstünden atan Kahramanmaraşspor’lu futbolcular, ilk yarının sonlarına doğru tekrar rakip kaleyi ablukaya aldılar. Bu baskılar sonucu 44. dakikada Seradr’la eşitliği sağlayan Kahramanmaraşspor, devre arasına beraberliğin verdiği moralle giderek, ikinci yarının daha güzel olacağı sinyalini de verdiler.

İkinci yarıya Bünyamin’in golü ile başlayan Kahramanmaraşspor, daha sonrada yine Serdar’la 3. golü bularak tribünleri rahatlattı. Maçta, Ender’le birlikte günün adamı olan Serdar, 3-1’lik sorkun yakalanmasından sonra girdiği birkaç pozisyonda topu pas vermek yerine kendi kullanmak isteyince Kahramanmaraşspor, farklı bir galibiyetten oldu. Bu arada Şanlı Urfa Belediye, maçın sonlarına doğru bir penaltı atışından faydalanamadı.

Zirvedeki İskenderun Demirçelik’in Siirt’e evinde puan kaptırmasıylada zirve yarışı biraz daha karıştı.

Maçın hakemleri..
Kayseri Bölgesinden olan Orta hakem H.Mehmet Şimşek, Şanlıurfa’lı forvetlerin elle oynamasında yan hakemin doğru kararını, kendi otoritesini kaybetmek açısından rakibe faul yapıldı gerekçesiyle atışı Şanlıurfa Belediye lehine vermesi bir ara maçın kontrolünü kaybetmesine neden oldu. İkinci yarıda Bünyamin’e yapılan bir penaltıyı es geçen Hakem, daha sonra ŞanlıUrfa ‘lı sporculara ceza sahasında yapılan bir faüle de devam dedi. Bu devamdan hemen sonra da, penaltı olmayan bir pozisyonda beyaz noktayı gösteren orta hakem, maç bitiminde ki skorun farklı olması nedeniyle hakem şansını yaşayarak iyi bir maç çıkarmış gibi göründü.

www.marasakdeniz.com