Site Logo

Hakemlere saldIranlara ASKF'den kInama

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Bağrıaçık, hakemlerin şiddete maruz kaldığı bir ortamda sporun gelişmesinin mümkün olamayacağını söyledi.
Bağrıaçık, yaptığı açıklamada, son günlerde Kahramanmaraş'ta amatör küme karşılaşmalarında yaşanan hakemlere yönelik fiili saldırıları değerlendirdi. Kişilerin özgürlüğünün sınırsız olmadığını belirten Bağrıaçık, saldırgan kişilerin özgürlüğünün kısıtlanması gerektiğini öne sürdü. Hakemlere karşı artan şiddet olaylarının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Bağrıaçık, "Son zamanlarda amatör müsabakalarda çıkan olaylar ve hakemlere karşı yapılan fiili saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saha içinde centilmence mücadele eden sporcuların alın teri ve spordaki sevgi, dostluk, kardeşlik duygularına ne yazık ki saha dışındaki yönetici ve seyirciler ortak olamamaktadır" dedi.
Bağrıaçık, şunları söyledi:
"Kendi kişilik zaafiyetlerinden hem spora gölge düşürüyorlar hem de Kahramanmaraş'ın adının Türkiye genelinde kötü anılmasına sebep oluyorlar. Hiç kimse ama hiç kimse sınırsız özgürlük ve sınırsız sorumsuzluk duyguları içerisinde hareket edemez. 'Canım istedi, dövdüm', 'Beğenmedim vurdum' gibi sebeplerin hem insan onurunu rencide ettiği hem de insanlık dışı bir davranış olduğu bilinen bir gerçektir."
Hakemlerin şiddete maruz kaldığı bir ortamda sporun gelişemeyeceğini kaydeden Bağrıaçık, bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorum yazmak için TIKLAYIN

Kaynak: Hakimiyet Gazetesi