Site Logo

Genç yetenekle bİr röportaj: Müjdat Ertop

Bu sezon başında transfer ettiğimiz Müjdat Ertop’la yaptığımız röportajda genç oyuncumuz taraftarlarımızdan endişeye kapılmamalarını  istiyor. Müjdat gülümseyerek söylediklerini kesintisiz olarak yayınlamamızı istedi ve kendisine ilk soruyu sorduk.

Bu sezon başında Altay’dan Kahramanmaraşspor’a transfer olmuştun. Gelmeden önce Kahramanmaraşspor hakkında neler düşünüyordun?
Kahramanmaraşspor hakkında az çok bilgim vardı, çünkü geçen sene yine beni transfer etmek istemişlerdi. Altay’dan eski takım arkadaşım Orhan Terzi’yle konuştum, takım hakkında çok olumlu şeyler söylemişti. Buraya gelirken iyi bir çıkış yakalacayacağımı ve buna uygun bir kulüp olduğunu düşündüm.
Yeni geldiğinde bir dönem hastalık geçirmiştin ve bu sebeple oynayamamıştın. İdmanlarda göze çarpan oyunculardan biri olmana rağmen Gigi hoca pek forma fırsatı vermemişti. Sence o dönem formayı hak ediyormuydun?
İlk hafta hastaydım ve bir hafta boyunca antremanlara çıkamadım ve dolayısıyla oynayamamıştım. Sonra Gigi hoca benimle çok ilgilendi. O sıralar benim tam hazır olmadığımı düşündüğü için oynatmıyordu. Ama bana çok çalışmamı ve beni oynatmayı düşündüğünü söylüyordu.
Peki Gigi gitti, Şenol hoca geldi. Şenol Fidan’ın yönettiği 8 maçta, üçü ilk onbirde olmak üzere, 6 defa forma şansı buldun. Bu hocanın taktiksel seçimi mi, yoksa Şenol hocanın seni hazır bulduğundan mı?
Şenol hoca zamanında daha çok forma şansı buldum. Antremanlarda çalışırım, hoca bana şans verirse elimden geleni yapmaya çalışırım. Hoca kimi gelecek maç için hazır görürse onu oynatır. Ama şunu da söylemem gerekir ki, takım olarakta kendi açımdan da henüz çok iyi şeyler yapamadık. Kahramanmaraşspor’un yeri burası olmamalı.
Burda olmamızın en büyük etkeni sence nedir?
Bence tek bir sebebe bağlamak doğru değil. İlk yarı istemediğimiz tablolarla karşılaştık. İyi oynayıpta kaybettiğimiz maçlar oldu, şanssız maçlarda çıkardık.
Kulübün geçirdiği 3 yönetim ve 3 hoca değişiminin takım üzerinde büyük etkisi oldu mu bu konuda?
Başarı veya başarısızlıkta herkesin payı vardır. Çünkü biz bireysel spor yapmıyoruz, takım sporu yapıyoruz. Başarılı olmak istiyorsak, futbolcusundan teknik heyetine, yönetimden personellerimize ve de tabi taraftarımızla bir bütün olmak zorundayız. Öyle olmak zorundayız çünkü Kahramanmaraşspor bu yerleri hak etmiyor...
Yeni transfer edilen takım arkadaşların hakkında neler düşünüyorsun?
Yeni gelen arkadaşlarımın Kahramanmaraşspor’a çok şeyler katacağını düşünüyorum.
Yeni gelenlerden tanıdıkların var mı?
Zaten hepsini tanıyorum, iki haftadır beraber çalışıyoruz. Ama Mehmet (Zengin) abiyle daha önce Altay’dan tanışıyorduk, diğeleriyle burda tanıştık.
Kahramanmaraşspor’da 2010 senesine kadar sözleşmen bulunuyor. Şimden gelen transfer teklifleri var mı?
Şimdi benim de, takım arkadaşlarımın da düşündüğü tek şey, Kahramanmaraşspor’u bulunduğu durumdan daha iyi yerlere taşımak. Ve bunun için çalışıp işi sıkı tutuyoruz. Benim oynayamıyacağımı veya takıma birşey veremeyeceğimi düşünürsem zaten ben kendim giderim...
İleride kırmızı-beyazlı ekipte devam etmek istermisin, üst liglerden teklif gelmediği sürece?
Benim sözleşmem 3 sene. Burda kime ile problemimde yok. Bana düşen çok çalışıp Kahramanmaraşspor’a faydalı olabilmek.
Kahramanmaraşspor bu sezon sonunda klasman grubunu kaçıncı sırada bitirir?
Kahramanmaraşspor’u sevenlere şunu diyebilirim ki, bu takım kesinlikle düşmeyecek, herkesin içi rahat olsun. Çıkabildiğimiz yere kadar çıkmak istiyoruz, düşüncemiz budur. Takım olarak biz buna inandık.
Kariyerinde hiç unutamadığın bir anı var mı? Mesela 48 defa Milli Takımda oynadığın zamanlardan kalan bir anı.
Balkan Şampiyonası Yarı Finalinde U-16 takımında oynuyordum. 20. Dakikada gol attım ve 25. dakika hoca beni oyundan çıkardı. O hocayı hâla unutamıyorum. Çok kötü bir andı, bana gerçekten çok dokundu.
Kahraman Kentimizi nasıl buldun?
Kahramanmaraş düşündüğümden daha da güzel bir şehir.
Maraş’ın en çok neyini seviyorsun?
Tabi ki dondurmasını!
En çok sevdiğin yemek?
Tavuk yemeklerini severim.
En sevdiğin araba hangisi?
Peugeot 407
Son olarak iletmek istediğin birşey var mı?
Son olaran, yeni gelen transferlerle birlikte çok olumlu kamp dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. İkinci yarı Kahramanmaraşspor’u bulunduğu yerden daha iyi yerlere çıkartmak için çok çalışıyoruz. Onun için herkesin bize inanıp destek olmalarını istiyoruz.

Futbolcumuza ayırdığı zaman ve takımımız adına verdiği emek için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

© www.KahramanMarasSpor.org

Yorum yazmak için TIKLAYIN