Site Logo

Önce İstİkrar, Sonra Büyük Hedefler

K.Maraşspor'un yeni teknik direktörü Turan Sofuoğlu, öncelikli hedefinin K.Maraşspor'u istikrarlı bir takım haline getirmek, ardından büyük hedeflere yöneltmek olduğunu belirtti.

Kahramanmaraşspor ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayan Teknik Direktör Turan Sofuoğlu, kulüp binasında bir basın toplantısı düzenledi.

İlk hedefinin Kahramanmaraşspor'u istikrarlı bir takım haline getirmek ve ondan sonra da büyük hedeflere yöneltmek olduğunu belirten Sofuoğlu, "Teknik direktör olarak olaya baktığınızda hep istikrardan yana olmuşumdur. Çünkü istikrarlı takımlar daha ciddi ve hızlı şekilde yükselirler. Şimdi önümüzde 4 maçlık bir maraton var. Öncelikle bu maçlardan istediğimiz puanları almak istiyoruz. Ardından ara transferde eksik gördüğümüz mevkilere gerekli takviyeleri yaparak, gelecek sezonun bir anlamda iskeletini kurmak istiyoruz. Bunu başarırsak, ancak hedeflerimizi gerçekleştiririz" diye konuştu. Sofuoğlu, kadrolarında 23 futbolcunun bulunduğunu, PAF Takım ile çalışmalarını sürdüren Veli Kızılkaya ve Sezar'ın yapılan değerlendirme sonunda yeniden kadroya alındığını söyledi.

Kadroyla fazla oynamak istemediğini, ancak cezalı, sakat ve formsuz futbolcuların yerine diğer futbolculara şans vereceğini kaydeden Sofuoğlu, Perşembe günü oynayacakları Şanlıurfaspor maçına çok sıkı çalıştıklarını belirtti. Sofuoğlu, "Bu maçtan galibiyetle ayrılıp hem puan hem de yeni bir heyecan yakalamak istiyoruz. Ben ve futbolcularım öncelikle bu maçı düşünüyoruz. Taraftarımız da yanımızda olursa, zoru başarıp, şu sıkıntılı günlerden çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Grupta takımların birbirine eşit göründüğünü vurgulayan Sofuoğlu, biraz daha farklı konsantre olan takımların rahatlıkla istediklerini elde edebileceklerini söyledi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Sofuoğlu, Fenerbahçe'nin kendi yetiştirdiği futbolcuların teknik direktör olarak geri dönemediğinin hatırlatılması üzerine, "Bu yönetenlerin düşünce tarzı. Buna sadece Fenerbahçe olarak bakmamak lazım. Bunu şimdilerde Beşiktaş yapıyor, ama çok sıkıntılı. Türkiye'nin 3 büyükleri uzun vadeli düşünmezler. Fenerbahçe'de şampiyon olamazsan 'Başarısızsın' demektir. Bir iki deneme böyle olunca zaten bundan sonraki denemeleri yapmazlar" dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın yarın oynayacağı Bosna Hersek maçı ile ilgili bir soruya ise Sofuoğlu, "Son günlerde 'Bosna Hersek kardeş takım' şeklinde söylemler var. Futbolda öyle birşey yok. Sahaya çıktığın zaman futbolcular böyle düşünmezler. Hele milli maçlarda milli duygularla oynarlar. Bosna Hersek tehlikeli bir takım. Çünkü, bir yerlere varmak isteyen futbolculardan oluşuyor. Bu onlar için bir şanstır ve milli takımımızı zorlayacaktır. Kolay bir maç olmayacak. Tabii ki bu bir final maçıdır. Final maçlarında daha tecrübeli takımlar, bu tecrübelerini sahaya yansıtırlar ve maçı alırlar. O yüzden bizim milli takımımız daha deneyimlidir. Bunu yansıtmalarını bekleyeceğiz" diye konuştu.