Site Logo

TIpkI Gİgİ gİbİ, AdIyaman sonrasI Fİdan'da gİdİcİ

Abdülkerim Durmaz ile yollarımızı geçtiğimiz sezonun sonunda ayırmıştık. 17 Haziran’da Gheorghe Multescu'nun Kahramanmaraş’a geleceğini duymuştuk ve bunu KahramanMarasSpor.org sitesi olarak henüz günün ilk saatlerinde duyurmuştuk. Bu gelişme Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki eski yönetimin adeta büyük bir başarısıydı. Hem böylesine tecrübeli bir hoca getirildiği, hem 2. Lig’e yabancı bir hoca getirerek cesurluluğu ve de ulusal basının ilgisini toplamayı bildiği için gerçekten bir başarıydı. Kamplarımızda basın muhabirlerinin gözleri adeta bizim takımımız üzerindeydi. Sadece bir teknik direktör faktörü durumumuzu bu kadar değiştirmişti.

Ancak sonra ki haftalarda başkan hariç yönetim tamamen değişti ve bu gelişmeyle birlikte yönetim, teknik heyet ve futbolcular üçgeni içerisinde doğal olarak bazı sorunlar yaşandı. Eski yönetimin getirdiği 16 oyuncu yanısıra yeni yönetim tarafından 5 oyuncu daha transfer edildi ve Bismillah diyerek lige başlandı.

Ligin başında rakip takımlar bizi iddialı bir takım olarak görüyorlardı. Fakat onlar bizi dışardan gördükleri için bu düşünceye kapılmışlar. İçerde ise durum bambaşkaydı. Bir yönetici ile Multescu arasında zaman zaman sorunlar yaşandı. Sonuç: Multescu ve ekibi, TFF’den gelen uyarı faksı bahanesiyle, ama aslında Adıyamanspor karşılaşmasında hoca ile yaşanan bir olay nedeniyle maç sonrası kulüpten uzaklaştırıldı ve dolayısıyla ikinci defa bir teknik direktör değişikliğine gidildi. Gerçi Federasyona göre Gigi zaten resmi olarak teknik direktörümüz değildi...

Daha sonra yönetimimiz sürekli irtibat içinde olduğu Mehmet Özilek’e danışarak Şenol Fidan’ı getirdi takımımızın başına. Şifo Mehmet’in sözleri: “Fidan hocamızın benden fazlası var, eksiği yok” idi. Ve 7 haftadır aldığımız sonuçlar malum... Bu arada başkanımızda seçildi ve çeşitli radikal kararlar alındı, bir çok oyuncu kadrodışı bırakıldı, bir kaçıyla sözleşme feshedildi, prim uygulaması konuldu ve son bir kararla daha yine Adıyamanspor maçı sonrası Şenol Fidan’da gönderilecek.

Artık yönetimde bir istikrar sağlanarak, teknik heyete ve takıma yansımalıdır. Öncelikle kulübümüze yakışacak ve senelerce beraber çalışacak teknik direktör lazım. Daha sonra ocak ayında gerekli mevkilere en az üç senelik sözleşmeli futbolcular getirilmeli.

Ve aynı zamanda bu sezon dışardan gelen haksız eleştirilere ve iftiralara karşı kulaklar tıkanmalı. Çünkü BİZ (yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar)’den başkası kimse Kahramanmaraşspor’un iyiliğini ve yükselmesini istemez...

Yorum yazmak için TIKLAYIN

Mehmet İmamoğlu / KahramanMarasSpor.org