Site Logo

FlaŞ İsİmlerle görüŞüyoruz

Kulüp basın sözcüsü İsmail Kahveci, düzenlediği basın toplantısında, sezon başında Kahramanmaraşspor'da göreve başlayan Rumen teknik direktör Gigi Multescu'nun Türk vatandaşlığına geçme işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle federasyonun 'yabancı bir teknik adamının Turkcell Süper Lig takımlarından başka kulüpleri çalıştıramayacağına' yönelik uyarı yazısı göndermesinden sonra kulüp olarak teknik direktör arayışına girdiklerini belirtti.

Kahveci, federasyondan gelen uyarı yazısı gereğince Gigi Multescu ve yardımcıları Yüksel Yeşilova ile Mustafa Tuncer'in bugün itibarıyla görevi bıraktıklarını kaydetti.

Bu kararla birlikte kulüpte bir süredir yaşanmakta olan teknik direktör sorunun da sona erdirildiğini söyleyen Kahveci, şöyle konuştu:
''Federasyondan kulübümüze gelen uyarı faksında, Multescu'nun kulübümüzde teknik danışman olarak dahi görev yapamayacağı belirtildi. Biz de bu karara uyarak Multescu ve iki yardımcısı ile yollarımızı ayırdık. Zaten bu şartlarda işler pek sağlıklı da yürümüyordu. Multescu tribünde, yardımcıları saha içinde, bir diyalog kopukluğu da yaşanıyordu. Bu bizim açımızdan da böyle devam edemezdi. Sonunda hocamız ve yardımcıları ile gayet medeni şekilde el sıkışarak ayrıldık.''

Takımda teknik direktör boşluğunun yaşanmaması için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Kahveci, perşembe günü Siverek'te oynanacak Şanlıurfaspor maçına takımı kaleci antrenörü Ahmet Bayrakçı'nın hazırlayacağını bildirdi.

Kahveci, yeni teknik direktör konusunda harekete geçtiklerini, aralarında Beşiktaşlı eski futbolcu Mehmet Özdilek'in de bulunduğu bazı ünlü isimlerle görüştüklerini ve birkaç gün içerisinde bunlardan birine karar vereceklerini kaydetti.

Basın toplantısına katılan genel kaptan Raşit Gümüşer de önemli bir maç öncesinde boşluk olmaması için bütün çabaları gösterdiklerini belirterek, ''Futbolcularla sabah toplanıp, durum değerlendirmesi yaptık. Futbolcularımız bize kazanmak için söz verdiler. Şanlıurfaspor maçında ellerinden geleni yapacaklar. Bu önemli maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.