Site Logo

FlaŞ ! Multescuyla Yollar ayrIldI

Bugun aldıgımız bir habere gore dun yönetimimiz aldığı şok kararla Multescu ve ekibiyle yollarını ayırdı.

Gelişmeler ve olayın ayrıntıları... Birazdan...

Türkiye 2'inci Lig B Kategorisi 5'inci Grup'ta mücadele eden Kahramanmaraşspor'da teknik direktör Gigi Multescu vatandaşlık işlemleri tamamlanmadığı için istifa etti.Multescu'nun istifasıyla ilgili kulüp binasında 14.00'de basın toplantısı düzenlenecek.

***

Kahramanmaraşspor'da, teknik direktör Gigi Multescu, TFF'den gelen uyarı yazısı üzerine görevini bıraktığını açıkladı.

Multescu,  yaptığı açıklamada, sezon başında Kahramanmaraşspor'a geldiğini, ancak bugüne kadar yürütülen Türk vatandaşlığına geçiş işlemlerinin tamamlanamadığını, karşılaşmaları bu nedenle kulübeden değil tribünlerden ve tel örgülerin arkasından izlemek zorunda kaldığını belirtti.

Bu sorunun yakın bir zamanda çözülmesini beklediğini, ancak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Kahramanmaraşspor'a uyarı yazısı gelmesi karşısında görevi sürdürmesinin artık imkansız hale geldiğini ifade eden Multescu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Futbol Federasyonu yabancı statüsünde olduğum için bir 2. Lig kulübünde çalışamayacağım konusunda Kahramanmaraşspor'u uyardı. Türk vatandaşlığına geçiş işlemleri henüz tamamlanamadı. Bu nedenle artık göreve devam etmem artık mümkün değil, bugün itibarı ile görevi bırakıyorum. Çünkü 2. liglerde yabancı antrenör görev alamıyor.''

Kahramanmaraşspor'u başarıya taşımak için görevi kabul ettiğini belirten Romen teknik adam Multescu, ''Ancak tel örgülerin arkasında takım yönetmek kolay olmuyor. Saha içerisinde olmazsanız, takımınızı yeterince motive edemezsiniz. Ben birkaç aydır burada bu sıkıntıyı yaşıyorum. Artık bu şekilde devam edemem. Şu anda bu defter kapandı. Çünkü artık Kahramanmaraşspor'a yeni bir teknik direktör gelecek. O zamanda ben araya giremem. İleriki sezonlarda kısmetse belki yeniden yolumuz kesişebilir. Kahramanmaraşspor'a başarılar diliyorum'' diye konuştu...