Site Logo

Türkİye 3-0 Macarİstan

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nde yer alan (A) Milli Takımımız, gruptaki 8. maçında Macaristan'ı 2-0 yenerek büyük avantaj yakaladı. Gollerimiz 68. dakikada Gökhan,  72. dakikada Aurelio ve 93. dakikada Halil'den gelirken, maçın  64. dakikasında Zoltan Gera kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Grubumuzda oynanan diğer maçta Norveç ile Yunanistan 2-2 berabere kaldı.

(A) Milli Futbol Takımı, 22 aylık aranın ardından çıktığı Türkiye sınırları içindeki ilk resmi maçta, sporseverlerden büyük ilgi gördü.

BJK İnönü Stadı'nın tribünlerini tamamıyla dolduran yaklaşık 30 bin taraftar, ellerinde Türk bayraklarıyla renki görüntüler oluşturdu.

Milli maçı, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da izledi. Başesgioğlu, maçta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile birlikte protokol tribününde yer aldı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay ve kulüp başkanlarının yanısıra federasyonun daveti üzerine, aralarında Hamza Yerlikaya'nın da bulunduğu kimi milletvekilleri de maçı izleyenler arasındaydı.