Site Logo

Tarİhe geçen Türk: Yüksel YeŞİlova

Değerli K.Maraşspor Taraftarları,
Dünkü maçın ardından siteye yazdığımız habere yapılan yorumları, takımımızın teknik heyeti okuyup bize bundan dolayı üzüntüsünü dile getirmiştir.
Biz taraftarlar olarak iyi bilmeliyiz ki, bu hocalar takımımızın başarısı için geldiler, hem uzun hem kısa vadede. Takımımızdaki hocalarının kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Gigi hocanın tribünden maç yönetmesi sadece geçici bir durumdur. Ama en az onun kadar kaliteli birde yardımcı hocamız var, adı Yüksel Yeşilova.
İşte 21 Mayıs 2007'de Hürriyet Gazetesi'nde Yüksel hoca hakkında yayınlanan bir haber:
__________________________

Tarihe geçen Türk
ROMANYA’nın dünya futboluna sunduğu en büyük yeteneklerden biri olan ve Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı almasında da başrolü oynayan Georghe Hagi’nin ilk kulübü Sportul Studentesc, artık bir Türk’e emanet. 5 sezondur Gigi Multescu’nun yardımcılığını yapan Yüksel Yeşilova, Romanya’da görev yapan ilk Türk çalıştırıcı unvanını aldı. Multescu’yla birlikte Samsunspor’da da omuz omuza çalışan Yeşilova, Rumen teknik adamın Sportul yönetimiyle ters düşmesi ve yolları ayırmasıyla, bir anda tam yetkiyle göreve getirildi. Geçen sezon Romanya ligini dördüncü tamamlayan ve bir gol averajla UEFA Kupası’na katılma şansını Dinamo Bükreş’e kaptıran Sportul Studentesc, vergi borcu nedeniyle 2. Lig’in yolunu tuttu. Başarılı olarak şampiyonluğa ulaşan ve tekrar 1. Lig’e dönen Sportul, Yeşilova ile Steaua ve Dinamo Bükreş saltanatına son vermekte kararlı. Yeni sezonu iple çektiklerini belirten ve Romanya’da büyük prim yapan Yeşilova, "Türk hocaların önü açık. Başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.
__________________________
Bir diğer haberde hocamız hakkında şöyle yazılmış:
Türkler Avrupa’yı yönetiyor

Romanya ve Belçika’da Türk teknik adamlar Yüksel Yeşilova ile Fuat Çapa başarılarıyla yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden antrenörler arasında yer alıyor. Çapa, Belçika 2. Ligi ekibi Hamme’nin başında yer alırken, Yeşilova ise Romanya 2. Ligi’nde şampiyonluğa giden Sportul Studentesc’in başına geçti. Her iki teknik adam da hedeflerinin, Türkiye’deki genç oyunculara takımlarında şans tanıyarak onlara Avrupa’nın yolunu açmak olduğunu söylediler.
__________________________

Evet, bu hocaya şuan biz sahibiz. Multescu, Yüksel, Mustafa ve Ahmet hoca şuan bizim takımdalar. Takımımızda bazı oyuncular uyum sorunu yaşayabilirler, ama en kısa zamanda bu da çözülür inşallah. Takımımıza destek olmaya devam edelim yeter ki...

KahramanMarasSpor.org