Site Logo

Yönetİcİ nasIl olmalI?

  Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraşspor Kulübü yönetimi, başkan hariç, tamamıyla ayrıldı. Şimdi ise yeni yönetim kurulacak ve bu yönetimde önceki yöneticiler yer almayacak. Yönetime iş adamlarının gireceğinden bahsediliyor. Peki yöneticinin cebinde sadece para olması kulüp için yeterlimidir? Bir yöneticinin ne gibi sıfatları olmalıdır?

  Öncelikle bir yönetici mecburiyetten değil, gönülden kulübe maddi ve manevi destekte bulunmalıdır. Bahsettiğimiz takım, Türkiye’nin nüfus bakımından 17. büyük ve ayrıca tek madalyalı şehrin takımıdır, hızla büyüyen ve sanayileşen bir şehrin takımıdır. Bundan dolayı bu takım öncelikle yönetimde gönüllere yerleşmeli ve yüceltilmelidir.

  İkincisi, bir yönetici futboldan anlamalıdır. “Ben gereken parayı verim, siz şu bu o işlere bakın”, demekle olmaz, olamaz. Yine paranı veriyorsan verebilirsin, ama neye verdiğini, neden verdiğini, nasıl verdiğini bilmelisin. O yüzden futbolu devamlı takip eden bir yönetici gerekmektedir. Transfer edilecek oyuncuyu tanımalı, tribünden, ligden, sistemden anlamalı.

  Çevresi geniş olmalıdır; yöneticinin kamu kuruluşları ile, diğer özel kurumlar ile arası iyi olmalıdır. Çünkü düşmanı varsa eğer, kulüp zarar görecektir. Sonuçta bir yönetici kulübün temsilcisidir. Yönetici halk tarafından sevilen veya en azından kimseye zararı olmayan bir yönetici olmalıdır ki, insanları takıma çeksin.

  Belki en önemli noktalardan biri, yöneticinin taraftara sağduyulu olması ve beklentilerinin göz önünde bulundurmasıdır. Taraftarı umursamayan, biz taraftarlara kolaylıklar sağlamayan bir yönetici görmek istemiyoruz.

  Bu sıfatları bulunduracak olan yöneticiler gelsinler yönetime. Ama bu özellikleri fazlasıyla taşıyan bir yöneticimiz vardı zaten. Onunda bir an önce yeniden yönetime getirilmesini istiyoruz. Adı Suat Değirmencioğlu idi. Biliyorsunuz ki kendisi sitemizi devamlı, taraftarın düşüncesini öğrenmek için, takip eder. Bazen moralini bozardık, bazen hepimiz coşardık. Ama artık yönetimden, o kadar emek vermesine rağmen, mecburi olarak ayrıldı. Ne mi yaptı? Hocalarla ilgilendi, futbolcuları dinledi, taraftarların sorularını cevapladı ve isteklerine kulak verdi, kulübe maddi destek verdi.
Bu halde Sn. Suat Değirmencioğlu yönetimde kalmayı hak ediyor..!

Saygılarımla,
Mehmet İmamoğlu
KahramanMarasSpor.org