Site Logo

K.MaraŞ'ta 3. Lİg'e nasIl takIm çIkarabİlİrİz?

  Bu sorunun cevabı aslında K.Maraşspor’un ve K.Maraş’taki futbolun geleceğinin cevabı.
 
Çevremizdeki illeri ve dünyayı incelersek aşama kaydeden bütün takımların çok iyi bir yapılanması, tesisleşmesi, hoca ve futbolcu bazında yatırım yapması, günü birlik kararlar değil, uzun yıllara yönelik kararlar alıp ve bu kararları uygulamaları.

 
Şimdi bunlara tek tek değinelim;

Yapılanma

 
Günümüzde semt ve mahalle futbol takımlarının yapılanması çok zordur. Bir kurum veya belediye desteği olmadan yönetim oluşturmak bile çok büyük özveri ister. İyi bir yönetim, yapılanmanın temelidir.

 
Eğer 3. Lig’e bir takım çıkarmayı düşünüyorsak, ilk yapılması gereken, hangi takımın bunu kaldıracak kapasitesi olduğunu
tespit etmek. Bundan sonra, terfi liglerindeki hava gibi K.Maraş’ın en iyi futbolcularını bir araya toplamak, eksik olan yerlere dışarıdan birkaç futbolcu almak, yani K.Maraş karması yapmak. Geriye dönüp bakacak olursak, Belediye, Ferhuş, Sağlık, üç takım yıllardır gidiyor ve hiçbir başarı elde edemiyorlar. Benim demek istediğim, bu takımların en iyi futbolcularını bir takımda toplamak ve eksik yerlere takviye yaparak 3. Lig’e çıkma şansımızı arttırmak. Bu yapılanmayı yapacak olanlar amatör takımlar üzerinde etkili olan büyüklerimizdir. Takım yöneticilerini toplayıp yukarıda adı geçen üç takımdan biri üzerinde karar verip bu takımı kurmaktır. K.Maraş’ta oynayacağımız maçlar takımımız için hazırlık mahiyetinde olacaktır.
 
3. Lig’e çıkma maçları artık bölgesel olduğundan şansımız daha çok: dört veya beş maçla Lig’e çıkabiliriz. Bu yapılanmayı sağlamız gerek...

Ali Seyyit Sevin’in yorumu
1999-2000 Kahramanmaraşspor takım kaptanı