Site Logo

Multescu resmen MaraŞ'ta

Kahramanmaraşspor, daha önce prensipte anlaştığı Rumen teknik direktör Gigi Multescu ile resmi sözleşme imzaladı.

Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında Kulüp Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rumen teknik direktör Gigi Multescu ve yardımcılarını basına tanıttı. Rumen teknik adam Gigi Multescu, yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Yeni sezonda iyi bir takım oluşturmayı hedefliyoruz. Tek düşüncemiz sezonu şampiyon tamamlamak. Öncelikle uyum sürecini çok çabuk atlatmalıyız ve iyi bir sistem oluşturmalıyız. Bunu yaptıktan sonra gruptaki diğer takımların gücünün bizim için önemi olmaz. Çünkü biz iyi olduktan sonra problem kalmaz" diye konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Multescu, "Yönetime birkaç oyuncu ismi verdim. Yıldız futbolcu almak gibi bir düşüncemiz yok. Takım oyununa ayak uydurabilecek ve takıma fayda sağlayabilecek futbolcuları kadromuzda görmek istiyoruz. Altyapıdan da birkaç futbolcuyu kadromuza dahil ederek, kendi içerimizden yıldızlar çıkartmak istiyoruz" dedi.

Multescu, Kahramanmaraşspor'u tercih etmesinin nedenini ise, "Birkaç yıl Türkiye'den uzak kaldım. Ancak Türk vatandaşı olmak için yeniden bu ülkeyi seçtim. Bana en uygun takım olarak da Kahramanmaraşspor'u gördüm ve bu kente geldim. Umut ediyorum ki bu takımı hedeflerine taşıyacağız. Türk vatandaşlığı için de gerekli girişimlerde bulundum. Beklemedeyim" diye konuştu.

Kulüp Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, Kahramanmaraşspor tarihinde ilk defa yabancı bir teknik adamla anlaşıldığını ifade ederek, "2-3 yıldır kıl payı ile Lig A'yı kaçırıyoruz. İnşallah bu yıl, yeni hocamız Multescu ile bu hedefimize ulaşacağız. Yarından itibaren de transfer çalışmalarına hız vereceğiz. Kahramanmaraşspor, bu yıl izleyene keyif veren bir takım görüntüsüne bürünecek. Hedefimize bu yıl ulaşacağımızı ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.