Site Logo

YaŞayan Efsane Ömer İnce İle söyleŞİ

Maraştaspor Gazetesi olarak Kahramanmaraş'ın sporuna hizmet edenlerin yer aldığı ''Yaşayan Efsaneler Bölümünde'' Kaptan Ömer İnce ile ''Yaşayan Efsaneler Bölümünde'' söyleşi yaptık. Peki Ömer İnce futbola hangi takımda başladı. ? Kahramanmaraşspor'da Kaç sezon forma giydi? 

Maraştaspor Gazetesi olarak Kahramanmaraş'ın sporuna hizmet edenlerin yer aldığı ''Yaşayan Efsaneler Bölümünde'' Kahramanmaraşspor'da  en fazla forma giyen oyuculardan olan Kaptan Ömer İnce ile  söyleşi yaptık. 

Ömer İnce Kimdir? 


Futbola Fidanspor'da ailesinden gizli başlayan, 2 Mayıs 1970 Kahramanmaraş doğumlu olan Ömer İnce  Kahramanmaraşspor’a transfer olan, Şampiyon olan ve Süper Lige çıkan kadroda yer alıp süper ligde 3 maçta forma giyen kiralık gittiği Besnispor'dan yeniden geldiği Kahramanmaraşspor'da  193 maçta forma giyip 8 gol attı.Defans oyuncusu olmasına rağmen 1 maçta kırmızı kart gördü. 10 sezon oynadıktan sonra 2002-2003 sezonunda memleketinin takımında futbolu  bıraktı. Son olarak 2019-2020 sezonunda Osman Bozkurt'un yardımcısı olarak Kahramanmaraşspor'da antrenör olarak görev aldı.  

'Yaşayan Efsaneler Bölümünde Söyleşi 

Orhan Külek,''Futbola başlama hikâyenizi anlatırmısınız ? 

 

Ömer İnce,''Ailem ve çevrem tarafından, futbolun pek kabul edilmediği,  revaçta olmadığı bir dönemde, ailemden gizli, Kahramanmaraş’ın köklü kulüplerinden Fidan Spor’a lisans çıkartarak, bir anlamda kaçak göçek bu işe başladık.

Bir yıl Fidan Sporda futbol oynadıktan sonra Kahramanmaraş Spor’a transfer oldum. 1987- 1988 futbol sezonunda şampiyon olup süper lige yükselince, Besni spor’a kiralık olarak gittim ve sezon sonu tekrar takımıma döndüm, futbolu bırakana kadar Kahramanmaraş sporda mücadele ettim. 

Orhan Külek,''Size neden kaptan Ömer diyorlar? 

Ömer İnce,'' Sorumluluk ve liderlik çok farklı şeylerdir. Bunu okulu yoktur ama hayatın kendisi sana ders verir, Sorumluluk alırsın.  Çok küçük yaşlarda ailemin sorumluluğunu üzerime alıp bunun üstesinden gelmem, zannedersem bu hasletlerim takım içerisinde öne çıkınca takım kaptanlığı görevini bana verdiler. Takım kaptanlığı böyle oluştu. 

Orhan Külek,'' Bize teknik direktörlük kariyerinizden bahsedermisiniz?

Öğrenecek, öğrenirken öğretecek, kat edecek uzun ve zorlu bir yolun başındayım. 

Ömer İnce,'' Sizinle yaptığımız sohbetlerde hep teknik ve taktik konuşuyorsunuz. Neden hakemlerden şikâyet etmiyorsunuz?

Öncelikle herkes işine odaklanmalı, en iyisini nasıl yaparımın mücadelesi içerisinde olmalı. Benim işim hakem eleştirmenliği değil ki. Bırakalım o işi hakem hocaları ve hakem arkadaşlar kendi aralarında yapsınlar,  biz ise kendi işimizi yapalım. Hakemler de insan, onlar da hata yapıyor, teknik adamlar da, futbolcular da yapacaklar da. Önemli olan hoşgörü, insanların birbirine ve yaptığı işlere karşı bakış açısı.  

Orhan Külek,''Futbolculuk döneminizde unutamadığınız anılarınız? 

Ömer İnce,''Uzun futbolculuk hayatımda, çok iyi insanlar, birçok yaşanmışlık, anılar, hikâyeler biriktirdim aslında, hemen aklıma gelen bir anımı paylaşayım, benim için anlamlı, şu bakımdan, o dönemin zor şartlarını anlatması bakımından.

O yıllarda müsabakalar meşin toplarla oynanırdı, daha sonraları mikasa toplar çıktı ve biz bu toplarla maç oynuyoruz.

İçeride Diyarbakır maçına çıkacağız, sol bek Cengiz abinin elinde ilk defa gördüğümüz jelatinin içinden yeni çıkmış gıcır gıcır adidas top, yere vuruyor, sektiriyor bununla ne şut atılır diyor.Bende topu aldım vuralım abi ozaman dedim,hadi lan dedi bana,maça çıktık, oyun oynanıyor ortasaha yuvarlağının içinde topla buluştum,Cengiz abinin dedikleri aklıma geldi ve topa bir abandım,mesafe kırk metre top çatala gitti ve gol.Golden sonra herkes sevinç yumağı Cengiz abi bana neler diyor.

 

Kariyer

193 maç 8 gol  1 kırmızı kart

2002/2003 - Kahramanmaraşspor

1998/1999 -Kahramanmaraşspor

1996/1997 - Kahramanmaraşspor

1995/1996 - Kahramanmaraşspor

1994/1995 - Kahramanmaraşspor

1993/1994 - Kahramanmaraşspor

1992/1993 - Kahramanmaraşspor

1991/1992 - Kahramanmaraşspor

1990/1991 - Kahramanmaraşspor

1989/1990 -Kahramanmaraşspor

1988/1989 - Besni Akınspor (k)

1987/1988 - Kahramanmaraşspor

1986/1987 - K.Maraş Fidanspor 


Kaynak: marastasporgazetesi.com

Editör: Orhan Külek