Site Logo

YaŞayan Efsane İzzet KazancI İle söyleŞİ

Maraştaspor Gazetesi olarak Kahramanmaraş'ın sporuna hizmet edenlerin yer aldığı ''Yaşayan Efsaneler Bölümünde', Futbola okul bahçesinde Kahramanmaraş Gençlikspor, kaptanının bulmasıyla başlayan, Kahramanmaraşspor'un tarihinde ilk ve tek kez mücadele ettiği Süper lige çıkan kadroda yer alan, uzun yıllar Süper ligde Gençlerbirliğispor forması giyen İzzet Muharrem Kazancı ile söyleşi yaptık.

 

İzzet Muharrem Kazancı Kimdir ?


Bizim bilğimiz adıyla İzzet Kazancı, 1963 yılında Kahramanmaraş'da dünyaya geldi. İzzet Muharrem Kazancı,  Kahramanmaraş Gençlikspor'da başladığı futbol hayatında Kahramanmaraşspor, Kuşadasıspor, Gençlerbirliği, Mersin İdman Yurduspor ve son olarak Zeytinburnuspor forması giydi. 227 resmi maçta 27 gol atan İzzet Kazancı sakatlığı nedenilye futbolu 32 yaşında bıraktı.

 

'Yaşayan Efsaneler Bölümünde Söyleşi 

Orhan Külek,''Kahramanmaraş'lı futbolcu olarak önemli bir futbol kariyerine sahipsiniz bize futbol hayatınızdan bahsedermisiniz.?

 

İzzet Kazancı,''İlk olarak futbola 1978 yılında Kahramanmaraş’ın Amatör takımlarından Kahramanmaraş Gençlikspor'da başladım. Orta okulda okurken okul bahçesinde oynadığım futboldan dolayı Kahramanmaraş Gençlikspor, takım kaptanı Mehmet Sincan ben ve 3 arkadaşımı alıp Kahramanmaraş Gençlikspor takımında lisansımı çıkardı. 2 sene genç takımda oynadıktan sonra A takıma yükseldim. 2 sene A takımda oynayıp Kahramanmaraş Amatör şampiyonu olduk.1982-1983 yıllarında Türkiye 2.si olup 1983-1984 yıllarında Kahramanmaraşspor 2.lige yükseldi ve profesyonelliğe ilk adımımı attım.  1987-88 sezonunda şimdiki adı ile süper lige Kahramanmaraşspor'umuzu çıkardık.   Bu takımda kalmak istememe rağmen takıma ve şahsıma sahip çıkılmadığından dolayı başka bir takıma gitmek zorunda kaldım. 1988- 1990 senelerinde Kuşadasıspor'da, oynadıktan sonra 1990-1992 seneleri arasında Süper ligde Gençlerbirliği forması giyidim 1992-1994 seneleri arasında 1.ligde  Mersin İdman Yurdu'nda oynadım.  son olarak sakatlığım nedeniyle Zeytinburnu’nda futbol hayatımı noktaladım.


Orhan Külek,''Sizin forma giydiğiniz dönemden başlayan süreçle Kahramanmaraşspor, tarihinde ilk kez Süper Lige yükseldi. Bize o dönemde yaşananları anlatırmısınız?

 

İzzet Kazancı,'' 1983-1984 senelerinde iyi bir takım oluşturuldu. 4 yıl gibi kısa bir sürede süper lige çıkma başarısını gösterdik. Bu dönemde acı tatlı çok güzel günlerim geçti.  
1981-1982 yıllarında terfi ligi kuruldu. Burda Maraş’ın en iyi futbolcularının karması yapılıp Kahramanmaraşspor kadrosu oluşturuldu. Bu takıma takviye olarak Adana’dan hoca ve futbolcular geldi. İyi bir takım oluşturuldu o sene terfi ligini Kahramanmaraşspor olarak 2. bitirdik ve daha sonra Türkiye Amatör şampiyonu olduk. 1982-1983 yıllarında Türkiye 2.si olup 1983-1984 yıllarında Kahramanmaraşspor 2.lige yükseldi ve profesyonelliğe ilk adımımı attım.  1987-88 sezonunda şimdiki adı ile süper lige Kahramanmaraşspor'umuzu çıkardık. 


Orhan Külek,''Futbolu bıraktıktan sonra neden teknik direktör olarak devam etmediniz? 

İzzet Kazancı,'' Futbolu bıraktıktan sonra memleketim Kahramanmaraş’a geldim. O sene en üst seviyede antrenörlük diplomamı aldım. Beni bu seviyelere getiren takımıma hizmet etmek için takım başkan ve yöneticileriyle görüştüm. Maalesef kimse sahip çıkmadı böyle olunca hocalıktan uzak kalmak zorunda bırakıldım.


Orhan Külek,'' Futbol yaşantınız döneminizde unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşırmısınız?

İzzet Kazancı,'' 1985-86 yıllarıydı sanırım Kahramanmaraşspor’la Urfaspor küme düşmeme mücadelesi veriyordu. Ligin son haftalarıydı maç Kahramanmaraşspor'un sahasındaydı maçın son dakikalarında 4-5 kişiyi çalımlayarak golümü attım ve Urfaspor'u 1-0 mağlup ederek ligde kalmıştık. En unutamadığım anılarımdan biridir. 


Kaynak: marastasporgazetesi.com

Editör: Orhan Külek