Site Logo

KMS'nİn 1 yIlIna deĞİl, 10 YIlIna Talİbİm!

Sait Yardımcı hakkında kişisel bilgileri görmek için buraya tıklayın

İş yaşantısını İstanbul’da sürdüren Kahramanmaraşlı genç işadamlarından M. Sait Yardımcı, Kahramanmaraşspor’un yönetiminin istifa etmesi durumunda göreve talip olduğunu belirterek, “Bu kulüp hiçbir zaman sahipsiz kalmaz” ifadesini kullandı.

Yaşar Pastanesi’nde kentte görev yapan gazetecilerle geçen günlerde bir araya gelerek sohbet toplantısı yapan ve DP’den milletvekili aday adayı da olan işadamı Yardımcı, Kahramanmaraşspor’un son iki yıldır gayriyasal bir şekilde başarısız olarak yönetildiğini ve yönetimin bu saatten sonra istifa etmesi gerektiğini söyledi. 22 Temmuz’da yapılacak olan genel seçimler için DP’den Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olan genç işadamı şunları söyledi:

“İki yıl önce yönetim işten el çektiğinde ortada aday yokken biz vardık. Mevcut başkanla görüşmelerimiz sonucu üye kayıtları yaptık. Aşağı yukarı 80 olan üye sayısının 43’ünü zaten biz yeni üye yapmıştık, diğer 40’ta yönetimimizde olan yani aşağı-yukarı 85 kişi bizim tarafımızdan salona girdi. Bugüne kadar da ben Kahramanmaraş tarihinde böyle kongre görmedim. Aşağı-yukarı 500 tane insan vardı orada. Kongrede bizim aday olamayacağımız söylendi. Konuşmak istedim ama divan başkanı Akif Çaylıoğlu (Şu anda söz veremem. Öncelikle sizi oylatmam lazım) dedi. (Kimi oylatacaksınız?) diye sordum. Dedim ki (Bütün arkadaşlar dışarı çıksın. Bir tek, delege olanlar içeride kalsın) Bir görelim yani kimler kaldırıyor kimler kaldırmıyor. Onu da yapmadı, benim imzamla ko
ngreyi açacaksınız sonrada beni oylatacaksınız. Ben çıkayım kongreyi açabiliyorsan aç, ondan sonrada onaylat. Bunu yapabilirsin yönetim yapabilir bunu. Oldu bittiye getirmeye çalıştılar. Biz kötü niyetli olsaydık, o konu da iptaldi. Yani aslında gayri yasal bir şekilde iş başına gelmiş ve 2 yıldır oturan hiçbir varlık göstermemiş başarısız bir yönetim var.”

KMS’Yİ SEVİYORLARSA İSTİFA ETSİNLER!

“Benim arzum şu; eğer Kahramanmaraşspor aslında gerçekten seviyorlarsa, istifa etsinler!. Bir kimlik kazansın bu kulüp, kurumsallaşsın. Yani bunu kendisi de yapabilir biz de yapabiliriz. Ondan sonra adaletli bir şekilde kongreler yapılsın, başka adaylar çıksın. Çünkü insanlar şunu görüyor ya ben oraya nasıl geleyim orada bir düzen yok, demokratik bir şey yok, her gelen düzenini siliyor. Biz üyeyiz eminiz bizi de silmişlerdir. Yani burada sadece yönetime çağrıda bulunmuyorum; Kahramanmaraşspor taraftarına da.. B kulübe sahip çıkacak birisi varsa oda taraftardır. Nasıl Ali Sami Yen Stadında, Şükrü Saraçoğlu Stadında, yönetim istifa diye bağırıyorlar. Çünkü orada başarıyı göremiyorlar. İnsan başarıyı görmediği içinde başarı arıyor. Yani şu anda ki atacağım adım yok. Bizim burada neler yapacağımız da önemli değil. Öncelikle yönetim, bir durum değerlendirmesi yapıp (2 yıldan beri başarılı olamadık. Bu işi yapacak olan birileri varsa gelsinler) demeli. Bu biz de olmayabiliriz illa başkaları da olabilir. Bir kulübün önünü açsın. Söylediğim gibi burası siyaset yapacak bir yer değildir. Bir partinin ilçe başkanlığını da kullanmak doğru değildir. Siyasetle uğraşan kulüp başkanlığı yapamaz mı yapar, ama orayı kullanması doğru olmaz. Dolayısıyla şimdi yapılması gereken çok basit görevi bırakmaktır. Çünkü önümüzde transfer dönemi başlayacak, kamp dönemleri başlayacak. Spor birazda bilimsel yapılması gerekmektedir. Yani bilimsellikten kastım şu bir mesafeyi bile koşmanız için bir zamana ihtiyacınız vardır, yani 40 km’yi 40 dakikada koşamazsınız, dolayısıyla 300 dakika olması lazım. Şu anda maraton koşmaya zamanı var.”

KULÜP SAHİPSİZ KALMAZ

“Kahramanmaraşspor’un eğer bu sezonu kaçırmak istemiyorsa, hemen derhal istifa etmesi lazım. Milletvekilliği listesini görüp varsam çekileyim yoksam devam edeyim diye birşey olmaz. Hemen bugün dilekçesini verip istifa etmesi lazım. Kulüp sahipsiz kalmaz. Bugüne kadar bir hizmet yapmışlarsa çok teşekkür ederiz. Kendilerine göre muhakkak bir hizmetleri olmuştur, ama şuandaki en büyük hizmet Kahramanmaraşspor’un önünü açmak olacaktır. Çünkü 2 yıl, bundan öncede başka bir yönetim vardı, kulüp olduğu yerde sayıyor hatta kan kaybediyor. Ne bir alt yapı var ne bir bütçe var, ne bir kurumsallık var, hiçbir şey yok halbuki ortada bir değer var.”

HEDEF SADECE SÜPER LİGE ÇIKMAK OLMAMALI

“Bugün 1 milyon nüfusa ulaşmış ilçeleriyle birlikte, bir şehir. Süper ligde daha önceki oynayan kulüplere baktığınız zaman örneğin Akçabatspor küçücük bir yer. Bugün semt takımları süper lige çıkmış bakın Kasımpaşaspor, yani arkasında Başbakan var bahanesi çok kuyruklu bir bahane değil. Çıkmış mı tebrik edeceksin, takdir edeceksin. Bu şehrin hedefi sadece Süper lige çıkmak olmamalı, gelirken arabayla Kayseri’den geldim, muhteşem bir stat yapılıyor. Kapalı, ısıtmalı koltukları, çimleri Avrupa çapında bir stat bu ve ben eminim Kayserispor 5 sene sonra çünkü Kayserililer çok iddialıdır, şampiyonlar liginde oynamayı hedefleyecektir. Çünkü alt yapısını yapmış, hazırlamış. Bugün Denizlispor’a baktığınız zaman tarihinde uluslar arası müsabaka görmemişti, UEFA’da çok iyi yerlere geldi.”

ARTIK SPOR BİR ENDÜSTRİ OLMUŞ

“Ama Kahramanmaraşspor’a baktığınız zaman 2. lig A’ya dahi yaklaşamıyor, yaklaştığı zaman ilk rauntta gönderiyorlar. Yani bizim yapacağımız çalışma şu çok detaylı anlatmak istemiyorum, çünkü toplantının amacından çıkmış oluruz. Kurumsallaşmış bünyesiyle, sporcusuyla, şirketleriyle çünkü artık spor bir endüstri olmuş, sadece bir dernek gibi yönetemezsiniz. Gelirleri giderleri olmalı, yani taraftara da pozitif enerji verecek bir sistem oluşturmalısınız. Çünkü artık futbol bir show işine dönüştü. Avrupa’da, dünyada birçok ülkelerin nerdeyse içine işlemiş gidiyor. O nedenle bu toplantının amacı şu bu kulübün önü açılmalı, bununla da ilgili yapılacak tek şey istifa edilmeli. İstifa ettiği zamanda biz kendisini bırakmayacağız, siz gelin bizim onursal başkanımız olun. Artık bu saatten sonra hakikaten kulübün önünü açması gerekmektedir.”

Ajans46