Site Logo

KMS’DEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

Kahramanmaraşspor Yönetimi ve Ankara’da yaşayan eski Futbolcu Osman Kamer Kahramanmaraşspor’un simge kişilerini anacak.

Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor Ankara’da yaşayan eski Futbolcu Osman Kamer Ahde vefa duygusu ile Kahramanmaraş’ın spor kamuoyunu harekete geçirme adına geliştirdiği bir proje ile unutulmaya yüz tutmuş Kahramanmaraşspor ile efsaneleşen simge kişileri hatırlama adına ahde vefayı ön plana çıkaran bir proje ile Hayatta olan sporcuları ziyaret ederek eski günleri yad edecek.

“AMAÇ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK”

Atatürk’ün sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim ilkesi ile çıktıklarını dile getiren Proje ortağı Ankara’da yaşayan eski Futbolcu Osman Kamer, Şimdiki futbolcuların ahlakla alakalı bir bağın olmadığını kendi zamanlarındaki futbol ile şimdiki futbolun ve futbolculuğun arasında dağlar kadar fark olduğuna değindi. Kahramanmaraşlı olarak ahde vefanın hep sözde kaldığını ifade eden eski Futbolcu Osman Kamer, “Kahramanmaraşspor ile geliştirdiğimiz proje bir öncülük projesidir. Ben yıllardır futbol oynadım. Kahramanmaraşspor’un ilk profesyonel Kahramanmaraşlı futbolcusuyum. Simge kişileri ön plana çıkarmak için ahde vefa örneğini sergilemek için bu projeyi Ankara’ya taşıyacağım. İnşallah Kahramanmaraşlı ve Kahramanmaraş’ta yaşayan sporseverlere bir öncülük olru” dedi.  

EFSANELER TEK TEK ZİYARET EDİLECEK

Kahramanmaraşspor ile efsaneleşen ve simge haline gelen Kapan Mustafa Lakaplı Mustafa Ertürkmen, Twist Ayhan lakaplı Ayhan Özer, Kalespor’da başkanlık yapan gazeteci -sporcu Erkan Ünal, Sarı Tufan Lakaplı Tufan Ergen, Küçük ali Lakaplı Ali Şerbetci, Metin Şerbetçi gibi efsane futbolcuları ziyaret edip onlara Leo markalı arkasında İsimleri yazan formalar takdim edilerek ahde vefa örneği sergilenecek.

İLK FORMA TWİST AYHAN’A!

Siyasetin ve futbolun efsane ismi, Kahramanmaraş kamuoyu ve spor camiasında Twist Ayhan diye

ünlenen Ayhan Özer’e forması takdim edildi. Projeye ön ayak olan Ankara’da yaşayan Kahramanmaraş’ın ilk profesyonel futbolcusu olan Osman Kamer Küçük ev Et Lokantasında düzenlediği toplantıda Twist Ayhan’a arkasında 10 sırt numaralı Ayhan Özer yazılı forma takdim etti. Daha sonra ise Eski anılar canlandırılarak güne binayen futbol konuşuldu.

“ESKİ GÜNLERİM GÖZÜMDE CANLANDI”

Hatırlanmanın güzel bir duygu olduğunu bu duyguyu kendisine yaşatan genç takım arkadaşı Osman Kamer’e ve Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’a teşekkür eden Twist Ayhan, “Yıllar önce formasını giydiğim Kahramanmaraşspor ile Twist Ayhan olduğum takımın forması beni eski günlerime götürdü. Zamanında Kırmızı- Beyazlı forma ile çok hüzünlü ve sevinçli günlerim oldu. Çok anılarım var. Bizim zamanımızda futbola saygı vardı, şimdi ise o saygı kayıp olmuş. Biz zamanında bu armaya ulaşmak, hak etmek için çok çabaladık. Kahramanmaraşlı sporcular olarak çok emek verdik” dedi.

“O GÜNLER NE GÜNLERDİ”

 Hatta bir gün Adıyaman’la maça çıkacaktık hiç unutmam Rövanş maçıydı. ilk maçta 6-0 yendiğimiz takım ile karşılaşacaktık. Adıyaman Valisi kaldığımız otele geldi ve bu takımda Twist Ayhan diye biri varmış. onu yarın maçta oynatmayın dostluk maçı havasında geçsin diyerek yönetime teklifte bulunmuştu. O zamanın yöneticileri Vali’yi dinlemiş ve ben yedek kulübesinde maçı seyretmiştim. 60-75 arasında maç 0-0’ken oyuna girdim. ve ardından bir gol atarak eşitli bozmuştum. Rakibin defansı geldi kucakladı ve beni güreş yapar gibi yere indirdi. Sen neden oyuna girdin sana oyuna girme demedik mi diyerek bana kızmıştı. Hiç unutamadığım bunun gibi çok anım oldu. o günleri ne günlerdi be o günleri unutmak mümkünmü? Kahramanmaraşspor’da ve sergentepe takımında çok önemli unutamadığım anılarım oldu” dedi. (İLKER YİYEN)