Site Logo

CEYHAN:“SİZ PROFESYONELSİNİZ DİYE BİZİ DESTEKTEN MAHRUM BIRAKIYORLAR”

Ankara’da Aktepe stadında oynanan ve 2-2 sona eren maçın ardından, Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan maçı değerlendirerek Protokolde yapılan bu kabul edilemez davranışları ve ağıza alınamayacak küfürleri yapan Keçiörengücü yöneticilerine sitemde bulundu.

12 Şubat Stadyumu altındaki Toplantı salonunda Basın Mensupları ile Ankara maçını değerlendiren Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan yaptığı açıklamada, Hafta sonu Keçiörengücü ile Ankara’da maçımız vardı. İlk yarı Keçiörengücü 2-0 önde iken herşey normaldi. Ve Protokol tribününde ev sahibi takımın hiçbir yöneticisi yoktu, biz tek başımıza protokolde oturuyorduk. Ne zaman biz Kahramanmaraşspor olarak 1 gol bulduk, birden protokolde yanımızda yönümüzde 7-8 tane adam hasıl oldu ve yaklaşık 40 dakika boyunca hiç durmadan oyuncularımıza ve hakemlere ağıza alınmayacak sinkaflı küfürler ettiler ve o süre zarfında bizleri tahrik etmeye çalıştılar. Amaçları çok belli idi. Ama daha ilginç olan durum ise bu saygısız davranış ve küfürlere ne TFF temsilcisi ne de polis hiç müdahale etmedi. Polis yetkililerinin Başkent’in göbeğindeki bir stadyumda bu duruma kayıtsız kalmaları da, ayrıca çok düşündürücü. Protokolde yapılan bu kabul edilemez davranışları ve ağıza alınamayacak küfürleri yapanların Keçiörengücü yöneticileri olmadığına inancımız sonsuzdur. Ve Keçiörengücü Başkanını daha önce şahsen tanımadığım için ve maçta da, ne kendisi ne de bir temsilcisi gelip bizle muhatap olmadıkları için, bu durumu sayın başkan’a buradan aktarmak istedim. Her ne kadar rakip olsak da saygı, hepimizin bir gün mutlaka karşısındakinden görmek isteyeceği erdemli bir davranıştır. Ama, kahraman ecdadımız sütçü imam’ın torunları olan bizler, yani kahramanmaraşspor camiası, bize öğretilen değerlerimize uygun olarak, iki yanlışın bir doğru olmadığı inancıyla, keçiörengücü spor’u, türk’ün dünyaca meşhur misafirperverliği ile, “tek madalyalı” kahraman şehrimizde en iyi şekilde ağırlayacağımızı buradan iletmek istiyorum” dedi.

“SINIFTA KALDILAR”

Ankara deplasmanında yaşana olayları detayına kadar anlatan Başkan Ceyhan konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Geçen hafta Grup lideri karşısına çıktık. Sonuçta ligimizin lider takımıydı ve namağlup bir takımdı. Bizim takımımızda son 4 haftadır. Kupa maçı da dahil kayıp etmeyen bir takımız. Seri yakalayan bir ekip görüntüsü veren, hocasından, malzemecisine kadar herkes özgüven içerisinde hareket eden bir ekip olduk. Bu her yerde aynıdır, İş dünyasında da olsun, siyasette de olsun hava ve moral çok önemlidir. Bizde yakaladığımız moralle Keçiören maçına gittik. Sonuçta liderle oynuyorsun, bazı realiteleri de kabul etmek lazım ve Kendi evinde oynuyor.

“GOL ATIP ÖNDELERKEN KİMSE YOK, GOL YEYİNCE MAFYA TİPLERİ ETRAFIMIZDA…”

Biz müsabaka öncesi protokol tribününe geldiğimizde Misafirlerimizle gittiğimizde protokol boştu. Protokol tribününde ev sahibi takımın hiçbir yöneticisi yoktu, biz tek başımıza protokolde oturuyorduk. Biz dedik her hal de maç başlarken düşüncesi ile yerimizi aldık. Müsabaka başladı yine gelen giden yok. Neyse maç başladı sanırım 7 dakikada bariz bir hatadan golü kalemizde gördük. Üstüne takım oyunu toparlamaya çalışırken 20 dakika gibi yine gerçekten bariz bir hatadan duran toptan gol yedik. Basit bir goldü, duran toptan. Ondan sonra 25 dakika gibi tabiri caizse sazı eline aldı ve ciddi bir şekilde Keçiören bizi sıkıştırmaya başladı. Zannediyorum 38 ve 40. Dakikada Yakup’la stoper arasındaki hava topunda stoper topu Basketbol oynar mantığı topu eliyle indirdi. Hakem Penaltımızı vermedi oyna dedi. Çocuklar itiraz etti ama iş işten geçti. Tabi biz bu arada bastırıyorduk. İlk yarı 2-1 bitebilirdi. Çok rahat ama olmadı golü bulamadık. 2 pozisyon daha oldu oda gole dönüşmedi. Derken ilk yarı 2-0 bitti. Her şey normal devam ederken 2. Yarıda tek kale oynarken bir kontra ataktan bir atak yedik ve haksız penaltı. Neyse Penaltıyı da kurtardık. Ben tabi bu arada isyan ediyorum Hakemin tutumuna. Bu penaltıyı Mesut kurtaracak dedim ve dediğimde oldu. Ve dönüşünün hemen 4-5 dakika sonra golü bulduk. Tabi biz golün sevincini yaşarken kimse yok yanımızda bir baktık ki etrafımızda 8-9 kişi mafya tipinde adamlar etrafımızı sardı. Ters ters bakıyorlar, sevindikçe. Biz anladık mesajı bu arkadaşların özellikle gönderildiğini, meğerse arkada bir loca varmış ve yönetim maçı oradan izliyormuş, filmli cam arkasından.

“KENDİLERİNCE KÜÇÜK BİR DÜNYA KURMUŞLAR POLAT ALEMDARCILIK OYNUYORLAR”

Her hal de küçük bir dünya kurmuşlar Polat Alemdar’cılık oynuyorlar. Bura futbol sahası adamların niyetleri belli ve ne yapmanın peşin de olduğu belli. Ben bu arada ekibime biraz sessiz olması gerektiğini ifade ettim, Mesajı verdim. Tabi bunlar 2. Golden sonraki 35 dakika içerisinde ağıza alınmayacak mütama küfürler şeref tribünde birebir kalkarak yağdırdılar. Buna orada muamma gösterdiler, polis, güvenlik gücü gözlemciler ses çıkarmadı. Ben bunu Kahramanmaraş emniyeti ile görüşeceğim. Burada biz ne yaparsak hemen polis kameraları üzerimizde. Ankara gibi başkentte çektiğimiz sıkıntıya karşın emniyet hiçbir şey yapmadı. Polis Yetkililerinin Başkent’in göbeğindeki bir stadyumda bu duruma kayıtsız kalmaları da, ayrıca çok düşündürücü. Allah’a şükür kazanma azmi ile maçı çevirmesini bildik. Bu böyle devam ettiği sürece de Kahramanmaraşspor’un bayrağını burca dikeceğiz. Ben bir spor adamı, kulüp başkanı, iş adamı olarak Ankara da yaşanan olayı tamamıyla kınıyorum” dedi.

“FETHİYE MAÇINI CUMARTESİ OYNAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Sonuçta biz deplasmanda liderden 2-0 dan dönüş sağlayarak 1 puan alarak döndük. Bu bizim için altın değerinde bir puan. Sertimizi tamamlama adına 1 puan. Önümüzde Fethiyespor maçı var. Cumartesi günü saat 14.30 da oynanacak. Fethiyespor ile görüşüp maçı Cumartesi akşama oynama talebimizi ileteceğiz. Deplasman takımı kabul etmezse Federasyon kabul etmiyor. Eğer onları ikna edebilirsek Cumartesi günü akşam oynayacağız. Bizim için güzel bir ambiyans olur. Süreçte takımımız şuan iyi gidiyor. İnşallah bunun arkası gelir.

“TAKIM 5 YERSE KINACILAR SEVİNİR”

Biz Keçiören Deplasmanına giderken bir takım sözlerle bu takım rezil olur, 5 yer gibi itamlarda bulunanlar oldu. Keçiören deplasmanında mağlup olacağımızı, 5 yiyeceğimizi ifade ettiler. Burada bunlara kulak verirsen sokağa çıkamayız. Bu takım 5 yerse ne olur, Şehir rezil olur. Olsa olsa kınacıda kına kalmaz. Kınacılar sevinir. Kahramanmaraşspor 5 yerse bir yerde yazarsa sevinecek miyiz? Birilerini eleştirmek böyle olmaz. Varsa Şahsıma Fatih Ceyhan’la ilgili problem, varsa yönetimle ilgili bir problem buyursun. Buradan bir kere daha söylüyorum Takımın yönetimine girecek, devralacak kim olursa olsun kapımız açık. Ben kulübü devretmeye de hazırım. Kahramanmaraşlı olsun da kim olursa olsun. Talip olan herkese kapımız açık. Bunu derken maddi anlamda demiyorum. Manevi anlamda da destek olacak olanlara kapımız açık. Burada herkese yer var. Bu takım herkesin takımı, şehrin takımı. Bu gün biz hem A Takım hemde Akademi takımı ve alt yapıya önem veriyoruz.

“KİME SORARSANIZ SORUN TAKIMLARIN KURTULUŞU ALT YAPIDAN BAŞLAR”

Alt yapı olarak Kahramanmaraş tarihinde ilkleri yaşıyoruz. Caca cola’nın sponsor olduğu Akademi ligine 5 kategoride katılıyoruz. Daha önce Kahramanmaraşspopr tarihinde alt yapıya değinilmemiş. Bir ara toparlamışlar ardından Kara bir tarih ile yok etmişler, becerememişler. Şimdi biz bir yola çıktık ve bu yol doğrultusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Bizden sonra ne olur bilmeyiz ama biz yola çıktık. İlk haftalarda 9 kişi ile de olsa sahaya çıkmaya çalıştık. Şimdi ise bir takım sıkıntılarımız var. Bu iş taşıma suyu ile değirmen dönmez diye her zaman söylüyoruz. Şimdi Sokaktaki bir vatandaşa sorsanız yada Türkiye Futbol direktörü Fatih Terime sorsanız bir takımın kurtuluşu nereden geçer diye direk diyeceği, göstereceği adres Alt yapıdır. Bizde alt yapımızı şekillendirmeye başlıyoruz. Yapılmayanları yapmanın peşindeyiz. Biz bu mücadeleyi verirken Sayın Belediye Başkanlarımızdan, Büyüklerimizden bir destek ciddi manada olmazken biz sahaya çıkmanın peşindeyiz.

“SİZ PROFESYONELSİNİZ DİYE BİZİ DESTEKTEN MAHRUM BIRAKIYORLAR”

Biz sahaya çıkmak ve gençleri yetiştirme çabasında olurken maalesef Maddi destek bulmakta zorlanıyoruz. Belediyelerimiz den ise taleplerimiz oldu. Biz A takımımızın profesyonel olmasından dolayı yardım yapmıyorlar. Düşünün bir ortamdayız 4 kişi 3 ‘üne kahve gelirken 1’ine çay gelirse nasıl bir duygu içerisinde kalırsınız. Çayın, kahvenin maliyetinde değiliz ama dışlanmanın manevi duygusunu yaşıyoruz. Bu bizi derinden yaralıyor. Bizimde alt yapımız amatör vaziyetinde. Bu çocuklar benim çoğumu değil, babamın çocuğu değil, Bunların biri tekkeden, biri Mağaralı dan, biri Doğukenten bir daha başka yerden. Biliyorsunuz ki Futbol kesimi genelde dar bütçeli aile kesimi. Bu futbolcunun biri profesyonel olsa hem çocuk, hem aile hemde kulübü kazanacak. Bu da Ailenin durumunu düzeltecek. Burada şehirde kazanacak. Amacımız Trabzonspor ekolinde olduğu gibi Takımın %50’sinden fazlasını mümkünse hepsini Kahramanmaraşlı yapsak bizim için bu bir amaç değil mi?. Biz Belediyelerimize bu dilekçeyi verdik. Siz Kahramanmaraşsporsunuz profesyonelsiniz diye dışlanıyoruz. Tamam destek yok profesyoneliz de bu çocuklar şehrin çocukları onlar amatör, profesyonel değil onlar ne olacak. Bunlar kimin çocukları, Fatih Ceyhan’ın sülalesinin çocukları değil, bunlar bu şehrin çocukları. Burada açık olalım. Ben bu konuda derdimi anlatamıyorum. Bu konuda Basının desteğini bekliyorum. Basının gücü bu manada çok önemli. Bura da Kahramanmaraşspor’u konuşuyoruz. Burada 120 tane çocuğu konuşuyoruz. Bunun üstüne birde ASKF den dışlanıyoruz. Saha sıkıntısı yaşıyoruz. Maçlarımızı Türkoğlu’nda oynuyoruz. Hanefi Mahçiçek stadyumunun kapıları kapalı. Kendi, şehrimizde bile deplasmana gider gibi ilçeye gidiyoruz. Zor şartlar altında çalışıyoruz, ayakta kalma peşindeyiz ama maalesef her yerden olumsuz cevaplar alıyoruz.

“BİZ RENGİMİZİ BELLİ EDİYORUZ SİZDE RENGİNİZİ BELLİ EDİN”

Her yerden olumsuz cevap almak yada hiç cevap almamak bizi sıkıntıya sokuyor. Ben Ülkücüyüm diye dışlanıyorum, iş adamıyım diye dışlanıyorum, Profesyonelim diye dışlanıyorum. Her yerden sıkıntılar üzerime üzerime geliyor. Benim ne güzel rengim belli, kendiler de rengini belli etsin. 15 Temmuz Darbe girişiminde parti ayrımı yapmadan Bu ülkeyi hep birlikte sahip çıktık. Kahramanmaraşta da demokrasi için yürüyüş yapıldı. Orada ayrım yapıldı mı, Sen ülkücüsün sen şu tarafa, sen HDP’lisin sen şu tarafa, Sen AKP’lisin sen şu tarafa diye ayrım mı yapıldı. Burada neden ayrım yapılıyor. Biz stadyuma geldiğimizde Sen tekkelisin, sen Namık Kemal’lısın diye ayrım mı yapıyoruz. Biz Rengini belli edenlerdeniz, Şeffafız herkesinde şeffaf olmasını bekliyoruz.

ADALET BU İŞİN NERESİNDE!

Buırada futbol konuşuyoruz. Kahramanmaraş’ta 3 tane BAL takımı var. 1920 Maraşspor, Fidanspor ve Sakaryaspor. 1920 Maraşspor’un Belediye ile fazla bir alakası kalmadığı düşüncesindeyim. Fidanspor ise bir iş adamında. Sakaryaspor ise Benim Yiyenim Kürşatta. Burada adalet nerede. Şimdi 1920 Maraşspor Tesislerde kalıyor, burada Sakarya’nın Fidanın suçu ne. Onlarda BAL takımı madem ayrım yok hadi bakalım adaleti bul. Burada tesis kullanımında 1 hafta Fidanspor kullansın, bir hafta 1920 Maraşspor bir hafta Sakaryaspor otobüsü de aynı keza. Nerede adalet. Sen profesyonelsin demesini biliyorlar.

“ÖNÜMÜZ KIŞ, MARATONUN ÜSTÜNÜ KAPATTIRMANIN DERDİNDEYİZ”

Önümüz kış olması sebebi ile 12 Şubat Stadyumunun maraton tribünün üzeri açık olması beni rahatsız ediyor. Ben kendi imkanlarımla orta kısmını kapatmak için uğraşıyorum. Ama hep takımla uğraşıp hem de stadyumla uğraşamıyorum. Kışın yağmurda, çamurda ve karda maça gelen taraftarlarımızın orada çektiği rezilliği görünce çok üzülüyorum. Değerli büyüklerimizin en azından maraton tribünün üzerini kış gelmeden kapattırılmasını istiyorum buraya gelen taraflarda bu şehrin insanların olduğunu unutmasınlar.

“KASIMPAŞA DEPLASMANINA TARAFTAR GÖTÜRECEK GÜCÜMÜZ YOK”

Önümüzdeki hafta içerisinde Ziratt Türkiye kupası maçına çıkacağız. Ziraat Kupası Yıllardır Hayalini kurduğumuz, katılmak istrediğimiz ama bir türlü katılamadığımız bir kupa. Bu sene inşallah bunun son evresine geldik. Kuraların çekilmesi ile bildiğiniz gibi Kasımpaşaspor ile eşleştik. Maçımız İstanbul da. Maçımız 27 Ekim saat 16.00 da İstanbul Kasımpaşa Recep Tayip Erdoğan stadyumunda oynanacak. A spor Bu maç canlı yayınla aktaracak. Bu da şehrin tanıtımı adına gerçekten bizler için önemli bir durum. Zaten biz kupaya kalma adına bu isteğimiz, bu arzumuzu ifade ederken bunun sebeplerinden biride bu idi. Bir diğer sebepte gruplara kaldığımız zaman Ziraat Bankası Maddi olarakta takımlara ciddi bir şekilde destek veriyor. Kahramanmaraşspor’da gruplara kaldığı zaman ciddi şekilde faydalanmış olacak.

“KUPADA GRUPLARA KALMAK İSTİYORUZ”

Amacımız gruplara kaldığımızda hedefimiz elimizdeki mevcut genç arkadaşları gurup maçlarında oynatmak. En az 6 maç 3 içeride 3 dışarıda maç yapacağız. Gruplardaki maçlarımızın skorları bizim için önemli değil, bu bizim için gruplara katılmak bizim hedefimiz. 27 ekim Perşembe gününe geliyor. Buradan Ben bütün taraftarlarımıza, imkanı olan bütün taraftarlarımıza o gün İstanbul da yanımızda olmasını istiyorum. Kahramanmaraş’ta bu maça gelmek isteyenler mutlaka olacaktır. Bununla ilgili de yerel yönetimlerden destek bekliyorum. Bu konuda şehrimizi tanıtma adına, taraftarlarımızı, takımımızı tanıtma adına yerel yönetimlerden destek bekliyorum. Sonuçta süper lig takımı ile karşılaşacağız bu canlı yayın maçında ilimiz tanıtım açısından önemli bir yol kat etmiş olacak. Bu bizim için sevindirici bir olay. Bu liglerde bu takımlarla oynayabilme şansını yakalamak çok güzel. İnşallah bizim istediğimiz sonuç lehimize olur ve oradan iyi bir futbol oynayarak memleketimize döneriz. Zaten aynı haftada Karagümrükle maçımız var ve takım dönmeyecek. Orada çalışmalarını sürdürecek. Önemli olan oradaki kupa maçında ipi bizim göğüslememiz. Eğer böyle bir başarıyı Allah’ım nasip eder yakalarsak buda Kahramanmaraş tarihinde bir ilk olacak. Bizim Kasımpaşa deplasmanına taraftar götürecek gücümüz yok, Belediyelerimiz bu konuda yardımcı olursa, taraftar götüreceğiz. Benim bu takımla isim yapmak gibi bir derdim yok, amacım şehrimin takımına sahip çıkmak benden daha iyi yapacak biri varsa gelsin ben bırakırım, tek isteğim alacak kişi Kahramanmaraşlı olmalıdır” dedi. (İLKER YİYEN)