Site Logo

CEYHAN: ''YENİ KADRO VE EKİPLE YOLA ÇIKIYORUZ''

Kahramanmaraşspor, 1,5 milyonluk transfer yasağını kaldırdı ve hemen transfere başladı. Önceden belirlenen oyuncular birer birer imza atıyor. 15 gün önce başlatılan kampanya ile 1,5 milyonluk transfer yasağı kaldırıldı. 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, bir süredir gündemi meşgul eden yönetimin elini kolunu bağlayan transfer yasağının destekler neticesinde sona erdiğini ve transferlerin takıma kazandırıldığı ifade etti. Şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın başlattığı takımına sahip çık projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç, Ticaret Sanayi Odası, Akedaş, Kipaş ve İskur gibi firmaların destekleri ile para toplandı ve transfer açıldı. Maddi imkânsızlık nedeniyle 2 sezondur küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kahramanmaraşspor, bu sezon işi sıkı tutuyor. Geçen sezon (2015-2016) devre arasında transfer yasağının gelmesi ile birlikte oldukça zor günler geçiren kırmızı-beyazlılar da Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, transfer yasağını kaldırmak için yeni sezon öncesi yoğun bir çaba içerisine girmişti. Başkan Ceyhan’ın bu çabası sonuç verirken transferin açılması için gerekli olan 1 milyon 500 bin TL futbolcuların hesabına geçerek transfer yasağı kaldırıldı. Transfer yasağının kaldırılması ile Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, şehrin güvenini kazandıklarını beyan ederek Kahramanmaraş halkına teşekkür etti. Başkan Ceyhan Kahramanmaraş Kulüp Tesislerinde Basın mensupları ile bir araya gelerek transfer yasağının kaldırılması ve transferdeki son noktayı açıklığa kavuşturdu. Başkan Ceyhan Basın toıplantısında şu başlıklar altında sürdürdü; 

“ŞEHRİMİZ BOŞ YERE KAHRAMANLIK ÜNVANINI ALMADI”

Gerçekten bir büyük bir şehrin olması gereken tavrı göstererek bugün burada top toplantıyı alnımızın akı ve yüreğimizin rahatlığı ile yapılmasına vesile olan ağabeylerimize, arkadaşlarımıza kısacası tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerime, sonra da bugünü bize yaşatan yüce mevlamıza şükrediyorum. Allah razı olsun bizi yalnız bırakmayan herkes’ten… Bu olay beklide Kahramanmaraş tarihinde bir ilk olmuştur. Böyle bir birliktelik Kahramanmaraşspor tarihinde görülmemiştir. Olduysa bile son zamanlarda olmadığını biliyoruz. Bu olay sonrası adına yeniden diriliş mi deriz, yeniden sahipleniş mi deriz? Ama ne dersek diyelim tüm her kesin bu olaya sahip çıktığı, çarşıdaki en küçük esnafından en büyük esnafına kadar gönlünden kopanı vermişlerdir. Kimseye bir zorlama olmamıştır. Bu olay bir gönül hareketiydi.  Bu manada da bu kadar emeğin ve çabanın, bu kadar isteyen ve dua edenlerle birlikte sonunda bu işin bu şekilde bitmesi en güzel tarafı oldu ve bizlere önemli bir gurur yaşattı. Bazen hayatta çok mücadele edersiniz ama sonuç alamazsınız. Bu olay öncelikle Cenab-I Allah’ın yardımı ile dün saat 05:30 itibari ile Türkiye Futbol Federasyonuna olan borcumuzu kapatmış ve transfer yasağının kaldırmış bulunuyoruz. Bu birliktelikte ve yardımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“EN BÜYÜK ENGELİ AŞTIK”

İnşallah bu yıl 2016-2017 sezonu öncelikle tüm futbol takımlarına ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Tabi ki kendi şehrimizin kendi takımına yakışan Kahramanmaraşspor olarak da, şehrin beklentileri olarak ta bize yakışını da ulaşmamıza Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin. Biz bu sene sezon başında geçen sezonlardan kalan yani 2010 ve 2012 sezonlarından bu yana gelen borçlar listesi ile karşı karşıyaydık ve bu bizim için çok büyük bir sorundu. Yani 1,5 milyon gibi borçla transfer yasağı problemi karşımızdaydı. Bütün yaz bu sorunla yatıp, bu sorunla kalktık. Dediğimi gibi sonuçta Cenab-I Allah’ın yardımı ile de büyük bir sorunu aşmış bulunuyoruz. Çok şükür ki bu borcu kapatıp, bu sorunu ortadan kaldırdık. Şehrim ve takımım adına bir kez daha herkese teşekkür ediyorum.

“YENİ KADRO YENİ EKİPLE YOLA ÇIKIYORUZ”

Bugün burada toplanmamızın bir diğer sebebi ise yeni yönetimimize giren yönetim kurulu arkadaşlarımızı tanıtmak ve sezon başında sözleşme yapıp, kadromuza kattığımız, teknik heyet ekibi ve futbolcu arkadaşlarımızı tanıtmak için buradayız. Biliyorsunuz ki biz bu sene yeni bir heyet ve teknik ekip ile başladık. Teknik Direktör Mehmet Bulut hocamız ile anlaşıp, onun teknik heyeti ile birlikte hazırlıklarımıza başlamıştık. Mehmet hocamız bu ligleri bilen tecrübeli bir hocamız. Ona ve ekibine güvenimiz sonsuzdur. Sonuna kadar da güveneceğiz. Yine bu Sözen yeni yapılanmamız içerisinde geçmişte de Kahramanmaraşspor’da da denenmiş bir proje ile buradayız. Bu projede sportif direktörlük olarak görev vermek istediğimiz Mustafa Dağcı hocamız ile çalışmak istedik. Artık Kahramanmaraşspor’un sportif direktörü olarak da Mustafa hocamız görev yapacak. Bu konularda belli tecrübelere sahip ve daha önce birçok profesyonel takımda görev almış bir hocamızdır. Kendisi bize takımın teknik yapısı olarak bize katkı sağlayacaktır.

“ÇOK TEHLİKELİ BİR VİRAJI DÖNDÜK”

Dediğimiz gibi bir taraftan borçları düzeltirken, ödenebilir hale ve her geçen gün azaltırken, bir taraftan da takımımızın kurumsal yapısını ve devamlılığını sağlayacak yapıya ulaştırmaya çalışıyoruz. Her şeyde sırf futbolcu transferi ile ilgili değil de, takımızın idari, finansal yapısı ve sportif tüm kriterlerde sürdürebilir hale getirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Ama tabi ki finans yükü borç yükü her şeyi tıkayan bir şeydi. Biz şu anda bu konuda ciddi bir nefes aldık. Çok tehlikeli bir virajı döndük.  Şuanda takımın toplam borcu dün itibari ile 4 milyondu, dün bunun 1,5 milyonu ödenmiş bulunmaktadır. Yani dün bir günde 1,5 milyon gibi bir rakamı ödemiş bulunmak bu şehrin, kahraman bir şehrin başarısıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnan ki şehir dışından, beni tanıyan, şehrimizi tanıyan, gazeteciler, menajerler, hocalar, eski oyuncularımız arayıp tebrik ettiler. Çünkü hiç kimse böyle bir şeyi beklemiyordu. Bu süreç içerisinde kamuoyunda birçok kişiden olumlu, olumsuz düşünceler aktaranlar olmuştur. Olumsuz anlamda bu işin olmayacağını ve düşünürlerken, sonuç olarak böyle bir borcun ödenmesi ve transfer yasağını kaldırarak sezona başlayacak olmamız herkesi çok şaşırttı. Bu anlamda beni arayıp takdir eden, teşekkür eden birçok arkadaşlarımız ve camiadan kişiler oldu.

“2,5 MİLYON BORCUMUZ KALDI”

Bu olay tarif edilmesi gerekirse çok önemli bir maça benzer, o maçta cezalılarınız olur, sakat oyuncularınız olur ama siz birçok şeyi doğru yapar ve maça çıkıp yüreğinizle, inancınızla sahaya çıkarsanız ve sonuçta galip gelirsiniz. Bu olayda aynen buna benziyordu ve sonuçta borcu kapatarak önemli bir galibiyet almış gibiyiz. Şuanda bu 4 milyondan 1,5 milyonu düşersek 2,5 milyon borcumuz kaldı. Bu süreç sonunda bu sezon iyi bir lig ve iyi bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Biliyorsunuz ki bu sezonda yine alınan başarıya göre maddi kazanımları vardır. Bunlarla da kalan bu borcun en az 1,5 milyonunu ödediğimiz zaman inşallah geriye 1 milyon borcumuz kalıyor.

“BU SEZON KUPAYI DAHA DA ÖNEMSİYORUZ”

Bu sezon Ziraat Türkiye kupasına kalmak en büyük hedefimiz. Biz Teknik Direktörümüz Mehmet Bulut ile ilk görüşmemizde bunu kendisine izah etmiştim. Ziraat Türkiye Kupasında guruplara kaldığımızda ciddi bir maddi kaynak oluşacaktır. Bunun bilincinde hareket ederek böyle bir hedef oluşturduk. Biliyorsunuz ki guruplara kaldığınız zaman Ziraat Bankası sponsorluğu var. Bu gelecek olun geliri de bütçe havuzuna katabilirsek inşallah, geriye kalan borcumuzun birçoğunu da ödemiş oluruz. Böylelikle de önümüzdeki sezon tüm borçlarımızı temizleyerek, ar namus tertemiz olabiliriz. Burada öngörüpte olamayacak üç hamle vardı. Sezon başlamadan ve transfer sezonu bitmeden bu borcu kapatıp, kadromuza yeni isimler katmaktı. Bunu yaptıktan sonra da lige katılabilmek ve son olarak da Türkiye Kupasında guruplara kalmaktı. Bunlardan bir tanesini yaptık ve lige katılabiliyoruz. Lige katıldığımız için zaten Spor Toto’dan artı ve eksi olarak bazı gelirlerimiz olacak. 2. Ligde olan bir takım olarak sezonda 30 maç ortalama maç oynuyorsunuz. Bu maç programı ile de garanti alabileceğimiz paralar var. Burada hesaplayıp da olmayacak tek risk, Ziraat Türkiye kupasında guruplara kalamamadır. Bu sonuçta futbol, sahada oynandığı için olmayabilir. O zaman da sezon sonunda ikinci ligde veya PTT 1. Ligde borcu 1 milyon olan bir takım olarak kalmış olacak. Bu 1 milyonluk borç ta bir kulüp olarak hiçbir şey değil. Çünkü bu ligde içinden çıkılamayan borç batağına sürüklenmiş takımlar var. Şu oluşturulmuş birlik ve beraberlikten sonra, inşallah bizler yönetici olarak sorumlukları, futbolcu arkadaşlarımızda sahada kendilerinden beklenen başarıları elde ettiği sürece önümüzde çok daha güzel günler yaşayacağımız kesindir.

“ARTIK ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

 Zaten biz sezon başında o sene bu sene olsun diyerek ciddi bir sloganla yola çıktık. Yani biz takım olarak sportif mücadeleyi verip, başarıyı yakaladıktan sonra o süreçte bu 1 milyonluk borç borç değil. Bu borç da küçük maddi desteklerle kapatılabilecek bir borçtur. Biz yine ne kötü hesabı yaparız. En kötü hesapta bu borç kapatılabilecek bur borç olduğu için, bugün yaşanan olay dediğimiz gibi finansal açıdan şampiyon olmuş gibiyiz. Bilirsiniz ki tüm sektörde ve özellikle bu camiada en önemli sorun borç batağıdır. Biz bunun belli bir ucunu yakaladık. Şuanda da tepeyi çıktık artık yolumuz rampa aşağı doğru gidiyor. Önemli olanda bu süreçten sonra bu kulübü doğru bir yönetmeyi de Allah bize nasip eder. Şehir halkı ile bu takım arasında oluşmuş bu güzel köprüleri, duyguyu, birlikteliği bozmadan götürmeye devam ederiz. Bizler yönetici olarak artık bunları yapmamız gerekiyor. İnanıyorum ki futbolcu arkadaşlarımızda inşallah sahada 1 milyon nüfuslu bu şehri başarılarla olması gereken yerlere taşıyarak tam güveni de sağladığımızda bizim için büyük bir gurur ve onurdur. Bunlar sağlandığında bu borçlar bizler için hiçbir şey değil. Bilinmelidir ki Kahramanmaraş’ın sanayi olarak dış ihracatı 1 milyar dolardır. Yılda 1 milyar dolar yurt dışına mal satan bir şehir için 1 milyon hiçbir şey değil. İşte bu sayede de son dönemlerde Kahramanmaraşspor’a olan güveni yıkmış olmanın huzuru ve gururu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

HABER:İLKER YİYEN