Site Logo

“Stadyum Konusunda Hİç Bİr AŞamaya VaramadIk”

 

2014-2015 Futbol sezonunun sona ermesine yakın zaman kaldığı şu günlerde geçen sezon devre arasında gelen ve geçici çözüm bulunan Stadyum kapatılma konusuna futbol kulüpleri tedirgin bir yaklaşım sergiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısına istinaden aldığı karar neticesinde neye uğradığını şaşırdıklarını ifade edilirken yeni sezon için ne yapılacağı konusunda tedirginlik hakim.

Bu sezon sürekli gündeme gelen,  bir türlü çözüm yolu bulunamayan ve Mayıs ayı itibari ile müsabakalara kapatılan 12 Şubat Stadyumu sorunu belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz sezonun şubat ayı içerisinde futbol müsabakalarına kapatılması gündeme gelen, yapılan başvuru ve girişimler sonucu tekrar geçici olarak müsabakaların oynanmasına için verilen 12 Şubat Stadyumunun akıbeti ile ilgili belirsizlik sürmeye devam ediyor.

2015-2016 futbol sezonun başlamasına 2 ay kala bir türlü kapatılıp, kapatılmaması ile ilgili sorunun belirsizliği sürerken 12 Şubat stadyumunun akıbeti ile ilgilide şuana kadar hiçbir açıklama ya da bilgilendirme yapılmadı.

12 Şubat Stadyumunun akıbetini en çok merak eden Kahramanmaraşspor yönetimi ise, konu ile ilgili birkaç kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile görüşmelerde bulunduklarını belirterek, geçici bir çözüm arayışı içerisinde olduklarını belirtti. Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, ne olursa olsun gelecek yıl 12 Şubat Stadyumunda maçlarını oynamak istediklerine vurgu yaparak, “Bizim için çok büyük bir önem arz eden 12 Şubat Stadyumunun akıbeti ile ilgili sorunun nasıl çözüleceği hakkında birkaç kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan beyle konuştum. Önümüzdeki günlerde yine bir araya gelerek bu sorunu çözmeye çalışacağız. Kaldı ki bu stat bizim için çok önemli. O yüzden bir an önce halledilmesi için bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz ve stadımız ile ilgili en doğru kararın alınması için girişimlerde bulunuyoruz. Bu konu ile ilgili de önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir açıklama yapacağız” dedi.

“ÇOK CİDDİ SIKINTILAR DOĞRUR”

Başkan Ceyhan 12 Şubat Stadyumunda oynayamadıkları takdirde sıkıntıların meydana geleceğini ifade ederek şunları söyledi; “Eğer 12 Şubat stadyumu müsabakalara kapanırsa her iki kulübümüzde çok ciddi sıkıntıya girer. Ben böyle bir karar alınacağına ihtimal vermiyorum. İnşallah en kısa zaman diliminde çözülür diye düşünüyoruz. Çünkü başka çaremiz yok. Federasyon yetkilileriyle görüştüğümüz de bize “12 Şubat stadyumunun şartlarının gayet iyi olduğunu ancak İl Güvenlik Kurulunun hazırladığı rapor nedeniyle böyle bir karar almak sorunda kaldıklarını söylediler. İnşallah bu sıkıntı biran evvel çözülür de bizim de kafamızda stadyum sorunu diye bir sorun kalmaz” ifadelerini kullandı. 

“TEK TRİBÜN BİLE BİZİ ÇOK ETKİLER”

Maraton ve Kale arkalarının bakıma gireceği konusunda çıkan söylentilere cevap veren Başkan Ceyhan, “Kapalı tribünlerde her hangi bir sorun yok. Kale arkası ve maraton tribünüyle ilgili bir sıkıntı var olduğu söyleniyor. Buralarda da gerekli güçlendirmeler yapıldığında bir sıkıntı kalmayacak. Müsabakaların tek tribünde oynatılacağı ifade ediliyor. Malumunuz tek tribün demek 2 bin kişiye oynamak demek. Kahramanmaraş’ta ise taraftarımız var. Biz maçlarımızı 8-9 binle oynuyoruz. Bu bile bizim için çok büyük bir risk. Buna biran evvel çözüm bulunulmalı. Burada tekrar şehrimizi yönetenlere ve bizlere bir görev düşüyor. Geriye kalan eksikliklerin giderilmesi için gerekli girişimleri yapacağız. Biz 12 Şubat stadyumunda oynamak zorundayız. Başka şansımız yok” ifadelerini kullandı.

Haber: İLKER YİYEN