Site Logo

ERDAL ALPASLAN VE KAHRAMANMARAŞSPOR

Daha önce Kahramanmaraşsppor’da 1,5-2 yıla yakın bir dönem çalışan ve daha sonra çeşitli kulüplerde görev yapan Kahramanmaraşspor’un teknik Patronu Mehmet Erdal Alparslan, Uzun bir aradan sora tekrar Kahramanmaraş’a dönen Teknik Direktör Erdal Alpaslan, “Yarım kalan hikayemizi tamamlamak için döndüm” diyerek futbol hayatında Kahramanmaraşspor ile yeni bir sayfa daha açtı.

 Teknik Direktör Erdal Alpaslan, Kahramanmaraşspor Store'de Kulüp başkanı Fatih Mehmet Ceyhan'ında hazır bulunduğu imza töreninde kendisini 1 yıllığına Kahramanmaraşspor'lu yapan sözleşmeye imza attığı sırada yaptığı açıklamada; “Orada da yarım kalmış bir hikayemiz vardı. Allah Nasip ederse, bunu burada tamamlamak en büyük mutluluğum olur. Bende Türk futbolunda aralıksız 12 yıl hizmet etmiş, özellikle çok çeşitli takımlarda çalışmış bir teknik adam alarak, bilgi birikimimizi, mesaimizi, bütün varımızı yoğumuzu, ekibimizle beraber mevcut durumu daha da yukarılara taşımak için, hem oynayanı, hem seyredeni daha iyi futbol izletmek için strateji içerisinde olmaya çalışacağız. Allah her iki tarafı da utandırmasın ve herk iki taraf içinde hayırlı uğurlu olsun. Başkanımızın, yönetimimizin şahsıma gösterdiği teveccühten dolayı da kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada artık sizler sahadaki çalışmalarımız ve mücadelelerimiz ile başarımız ile değerlendireceksiniz” dedi.

YENİ DÖNEM İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

2015-2016 futbol sezonunda Kahramanmaraşspor ile futbol hayatını sürdürecek olan Teknik Direktör Mehmet Erdal Alpaslan, geçtiğimiz günlerde 1 yıllık sözleşmeye imza atmıştı.

İmza töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor’un yeni Teknik Direktörü Erdal Alpaslan, Kahramanmaraşspor ile daha önce yine yollarının kesiştiğini ancak beklenmedik gelişmeler sonrası ayrılan yolların tekrar birleştiğini söyledi.

Teknik Direktör Erdal Alpaslan, önümüzdeki yıl Kahramanmaraşspor’a çok farklı bir yüz kazandıracağını söyleyerek, “Önümüzdeki sezon Kahramanmaraşspor’u bambaşka bir havaya bürümek için tüm gayretimizle çalışacağız ve taraftarlarımıza bambaşka bir Kahramanmaraşspor izlettirmek istiyoruz” demişti.

Bu açıklamalarının ardından kıska süreliğine İstanbul’a giden Teknik Direktör Alpaslan, burada hem dinlenip, hem de bir çok oyuncu ile görüşmelerde bulunarak Kahramanmaraşspor’a kazandırmayı planlıyor.

2005-2006 DÖNEMİ

Yeni sezonda yepyeni bir Kahramanmaraşspor izlettirmeyi planlayan Kahramanmaraşspor’un yeni hocası Mehmet Erdal Alpaslan, bilindiği gibi daha önce de Kahramanmaraşspor’da görev almış ve 1,5 yıl Kahramanmaraşspor’un hocalığını yapmıştı. 2005-2006 sezonları arasında Kahramanmaraşspor’da görev alan Alpaslan, 2. Lig B Klasman grubunda yer alıyordu. Aslen Tokatlı olan ve 1966 doğumlu Alpaslan, o dönemde Kahramanmaraşspor ile inişli çıkışlı bir grafik çizmişti. 2004-2005 futbol sezonunun devre arasında Kahramanmaraşspor’un başına geçen Alpaslan, o sezon ikinci yarıdaki Kahramanmaraşspor’un oyunundan ve performansından memnun kalınarak 2005-2006 futbol sezonunda da Kahramanmaraşspor ile çalışmaya devam etmişti. 2004-2005 sezonunda ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarda da, Adana Demirspor, Batman Petrolspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Şanlıurfaspor, Erzurumspor gibi güçlü ekiplerin arasından sıyrılarak bir üst kategoriye yükselmek istiyordu. O sezonun ikinci yarısında deplasmanda sadece Şanlıurfa spor’u 0-1 ile geçen Kahramanmaraşspor,  iç sahada ise 6 maçta 3 galibiyet ile mücadele ediyordu. 2005-2006 futbol sezonda ise özellikle ligin ikinci yarısında bir çok sıkıntılar ile boğuşan Kahramanmaraşspor, yine ekonomik sıkıntılar yaşamış ve tekrar kongre kararı alınarak başkanlığa Tekrar Hanefi Mahçiçek gelmiş, ve yönetim tamamen değişmişti. Yeni yönetim ile birlikte biraz olsun mali krizden kurtulan Kahramanmaraşspor, ligin ikinci yarısında yine bir çok maçta zorluklar yaşamıştı. O dönem 2. Lig B kategorisini lider olarak tamamlayan Kahramanmaraşspor, 2. Lig Yükselme grubuna çıkmayı hak etmişti. O zamanki statü gereği öncelikle 2. Klasman ligi gurubu oluşturulup, burada lider olanlar ve ikinci olanlar daha sonra bir üst lige yükselmek için 2. Lig Yükselme gurubuna dahil edilirdi.

2. Lig yükselme gurubunda mücadele eden Kahramanmaraşspor, o zaman yine güçlü rakipler karşısında boy gösteriyordu. Karşılaştığı takımlar arasında Kasımpaşa, Eskişehirspor, Hacettepe, Alanyaspor, Bucaspor, İnegölspor gibi rakiplerle o zamanki Bankasya’ya yükselme mücadelesi veriyordu.

ALPARSLANIN KAHRAMANMARAŞSPOR GRAFİĞİ

2. Lig yükselme grubunda bir türlü istediğini bulamayan Erdal Alpaslan’lı Kahramanmaraşspor, oynadığı 18 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak 21 puan toplamış ve adeta taraftarlarını hüsrana uğratmıştı. 2. Lig yükselme grubunda 21 puanla 6 sırada tamamlayan Kahramanmaraşspor her şeye rağmen bu sonuçlarla play-offlar oynama hakkını da kazanmıştı. Play ofların ikinci maçından elenerek Kahramanmaraş’a dönmek zorunda kalmıştı. 2005-2006 futbol sezonun sonunda Erdal Alpaslanlı Kahramanmaraşspor, 2006-2007 yılında da Erdal Alpaslan ile yola devam etmek istemişti. Ancak sezonun başlamasından 2 ay sonra ve ligin üçüncü maçında Adıyaman maçı sonrası ani bir şekilde yollar ayrılmıştı. Birden bire ani bir kararla yolları ayıran Kahramanmaraşspor’da Abdulkerim Durmaz göreve getirilmişti.

BATMAN PETROLSPOR KARNESİ

Geçtiğimiz yıl Batman Petrolspor’u çalıştıran Erdal Alpaslan, 2014-2015 futbol sezonunda Batman Petrolspor ile 3. Lig 1. Gurupta mücadele ediyordu.

Batman Petrolspor ile geçtiğimiz yılın Ekim ayında sözleşme imzalayan ve ligde 23 maça çıkan Alpaslan, 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 27 puan toplayabildi. Batman Petrolspor’un başına geçtiği ilk günlerde iyi bir grafik yakalayan ve adeta Batman Petrolü hayata tekrar döndüren Alpaslan, ligin ikinci yarısında ise kötü gidişe bir türlü dur diyemedi ve ligin bitinime 4 hafta kala teknik ekibi ile birlikte istifa etti.

Batman Petrolspor yönetimine teknik ekibi ile birlikte istifasını sunan Erdal Alpaslan, yönetimin istifasını kabul etmesinin ardından boşa çıkmıştı.

BU ZAMANA KADAR 9 TAKIM ÇALIŞTIRDI

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Batman Petrolspordaki  görevinden Nisan ayı içerisinde ayrılarak, Kahramanmaraşspor ile 1 yıllık sözleşmeye imza atan  49 yaşındaki Teknik Adam Mehmet Erdal Alpaslan, Teknik Direktörlük kariyerine 2003 yılında Bakırköyspor’da başladı. İlk Teknik Direktörlük deneyimini Bakırköyde elde eden Erdal Alpaslan, daha sonra ikinci Teknik Direktörlük görevini isi 1,5 yıl boyunca 2004-2005-2006 yıları arasında Kahramanmaraşspor’da gerçekleştirdi. Kahramanmaraşsor’dan sonra yine bir çok kulüpte Teknik Direktörlük görevini yürüten Alpaslan, Zetinburnu, Hatayspor, Yozgatspor, Çankırıspor, İstanbulspor A.Ş., Pendikspor ve  en son olarak ta Batman Petrolspor’u çalıştırdı.

EN UZUN SÜRE İSTANBULSPOR A.Ş.’DE

En uzun süreli çalıştığı takımlar ise 3 yıl süre ile Pendikspor ve 3 yıllık gibi uzun bir süre İstanbulspor A.Ş. takımlarında görev aldı.

2. Lig takımları olarak sadece Pedikspor’u iki yıl çalıştıran Erdal Alpaslan, bu güne kadar 2. Ligde kadece iki takım çalıştırdı ve bunlardan bir tanesi ise Kahramanmaraşspor oldu.

Şuan elinde UEFA Pro lisansı bulunan Alpaslan, bu güne kadarki galibiyet ortalaması olarak yüzde 40,2’ik bir başarı yakalarken, beraberlik oranı ise yüzde 25,6, yenilgi oranı ise yüzde 34,1 olarak görüldü.

 

Haber: İLKER YİYEN