Site Logo

ÖZ’ÜNE SÖZÜNE İNANDIK

Kahramanmaraşspor’da ikinci dönem Teknik Direktörlük yapan Alaaddin Demirözü ile ikinci kez ligde kalmayı başardık.

 

2014-2015 futbol sezonunda ligde kalmayı başaran Kahramanmaraşspor’da yüzler gülerken, ligde kalmamızda en büyük pay sahibi olan şüphesiz Alaaddin Demirözü oldu. Tecrübeli Teknik adam ile ikinci kez ligde kalmayı başaran Kahramanmaraşspor, ligin son 5 hatasına girildiğinde Teknik Direktörlük görevine getirilen Alaaddin Demirözü Kahramanmaraşspor’u daha önce de 3. Ligde tutmayı başarmıştı.

Sezona Orhan Şerit ile devam eden Kahramanmaraşspor, Orhan şerit ile yolları ayırdıktan sonra takımın başına yine tanıdık bir ismi getirmiş ve daha önce Kahramanmaraşspor’da Yardımcı Antrenörlük yapan Yavuz Hastoprakçılar ile anlaşmıştı. Ligin 10 Haftasında Hatayspor’a kendi evinde 0-3 yenilen Kahramanmaraşspor, Hatay mağlubiyetinin ardından Orhan Şerit ile yolları ayırmış ve Yavuz Hastoprakçı’ya takımı emanet etmişti.

Ligde Orhan Şerit ile aradığını bulamayan Kahramanmaraşspor, Yavuz Hoca ile de çıktığı 19 maçta ise yine istenilen seviyeye ulaşamamış ve ligin dibine vurmuştu. Alınan kötü sonuçlara ligde kalma mücadelesi verdiğimiz son haftalarda, düşme potasında olan ve kalma çabası içerisinde bulunduğumuz en büyük rakiplerimizden Tepecikspor’a deplasmanda 4-0 yenilince Yavuz Hastoprakçı ile de karşılıklı olarak anlaşılıp sözleme fesih edilmişti.

 

HASTOPRAKÇILARDAN SONRA DEMİRÖZÜ!

Ligin bitimine son 5 hafta kala Teknik Direktörlük revizyonu yaşayan Kahramanmaraşspor, hızlı bir şekilde arayışlara girmiş ve daha önce 3. Ligde mücadele edilirken o zor günlerde bu görevi üstelenen ve üstlendiği görevi layıkı ile yerine getirip Kahramanmaraşspor’u kötü günlerinde ligde tutmayı başarmıştı. 2. Lig Kırmızı grupta’da kalma mücadelesi veren Kahramanmaraşspor, yine Alaaddin Demirözü’ne sarılmış ve takımın başına tecrübeli hoca Alaaddin Demirözü’nü getirmişti.

2010-2011 futbol sezonunda 3. Ligde iken hem maddi hem manevi zor günler geçiren Kahramanmaraşspor, sadece maddi, manevi değil, o sezon kadro olarakta büyük sıkıntı yaşamış ve bir çok önemli oyuncusunu kaybetmişti. Bu kayıplara rağmen Takımı sırtlayan Tecrübeli Hoca Alaaddin Demirözü, “Gerekirse alt yapıdan oyuncular çıkartıp, paf takım ile mücadele edeceğiz. Ancak her ne olursa olsun bu ligde kalacağız.” demiş ve sezon boyunca büyük bir mücadele örneği göstererek sezon sonunda mutlu sona ulaşmış ve Kahramanmaraşspor’u ligde tutmayı başarmıştı.

O dönem kadrosunda genç isimler bulunduran Kahramanmaraşspor’un ligde kalması ile birlikte genç yeteneklerini de keşfetmesine sebep olan Teknik Direktör Alaaddin Demirözü, 2014-2015 futbol sezonunda da yine ligde kalma mücadelesi veren Kahramanmaraşspor’un imdadına son 5 hafta kala yetişti ve son 5 haftada aldığı müthiş sonuçlarla ligde kalmasında önemli rol oynadı.

 

KURT HOCA İLE NELER KAZANMADIK Kİ!

Göreve geldiği ilk maçta lisansı yetişmeyen Teknik Direktör Alaaddin Demirözü, bu sezon Kahramanmaraşspor başında çıktığı ilk maçında grubun lideri Bandırmaspor’u ağırlamıştı. Bu maçta Kulübede bulunamayan 53 yaşındaki kurt hoca, tribünlerden takımı yöneterek yardımcı antrenörler ile birlikte Kahramanmaraşspor’un saha içerisindeki oyununu müdahale ederken, Kahramanmaraşspor grup liderini 2. dakikada Recep Yaşar’ın attığı gol ile 1-0 yenerken maçın 26. dakikasında Rıdvan Koçak ikinci sarıdan kırımızı kart görerek takımın 10 kişi bırakmıştı. O haftaya kadar grupta liderlik koltuğunda bulunan Bandırmaspor karışında 26. dakikadan itibaren 10 kişi kalan ve 75 dakika 10 kişi oynayan Kahramanmaraşspor, Teknik Direktör Demirözü’nün oyuna müdahaleleri ve akıl oyunları ile 1-0 galip gelerek 3 puanı almıştı. Ligin 29. Haftasında lider bandırmayı müthiş bir oyunla bir kişi eksik olmasına rağmen 1-0 yenen Kahramanmaraşspor büyük bir sürpriz yapmış ve lideri devirerek 3 puanı hanesine yazdırmıştı. Bu haftadan sonra kalan 4 haftada önce deplasmanda Buğsaşspor ile 0-0 berabere kalan Kahramanmaraşspor, daha sonra kendi evinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u 2-1 yendi. Diyarbakır galibiyetinin ardından daha da ümitlenen ve ligde kalmak için mücadele eden Kahramanmaraşspor, 33. haftada ise son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile düşme potasına giren ve şuanda ligden düşen Düzyurtspor ile deplasmanda yine 0-0 berabere kalarak altın değerinde 1 puan almıştı. Düzyurt maçı sonrası ise ligin sonuna gelinmiş ve artık hayati bir öneme sahip olan Pazarspor maçı kalmıştı. 12 Şubat Stadyumunda tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlarının önünde inanılmaz bir futbol sergileyen Kahramanmaraşspor, iki kez geriye düşmesine rağmen, kurt hoca Alaaddin Demirözü’nün ikinci yarıdaki oyuna müdahalesi ve oyuncu değişikliği ile 5-2 gibi farklı bir skorla Pazarspor’u devirdi ve ligde kalmayı başardı.

Ligin 29. Haftasından itibaren 5 maçta 11 puan toplayan Kahramanmaraşspor, Aladdin Demirözü ile bambaşka bir hava yakalayarak önemli bir başarıya imza attı. Son 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Kahramanmaraşspor bu sonuçların ardından kalan 5 maçta 11 puan toplayıp puanını 38’e yükletriken, kaderini belirleyen bu haftalarda kendi kaderini Alaaddin Demirözü yönetiminde çizmiş oldu. Bu sonuçlar sonrası ligde kalmayı başaran Kahramanmaraşspor, 58 yaşındaki kurt hoca ile resmen ikinci baharını yaşadı.

 

TARAFTARLAR DEMİRÖZÜ’NÜ BAĞRINA BASTI

Pazarsopr maçı sonrası ligde kalmanın ve 5-2’lik farklı galibiyeti taraftarları ile kutlayan Kahramanmaraşspor’da, tribünleri hınca hınç dolduran taraftarlar Teknik Direktör Alaaddin Demirözü’nü bağırlarına basarak uzun süre Alaaddin hocaya müthiş tezahüratlarda bulundular.

Tiribünlerin bu sevgisine karşılık veren Demirözü, ligde kalmanın coşkusun yaşarken, kendisine gösterilen bu sevgi karşısında gözyaşlarına hakim olamayarak uzun süre duyu dolu anlar yaşadı.

HABER: İLKER YİYEN