Site Logo

Yükselme grubunda açIk arayla lİder olabİlİrdİk!

Transfer komitesi üyesi ve taraftarla sorumlu kulüp yöneticisi Suat Değirmencioğlu merak edilenleri cevapladı. Hiç bilmediğiniz, hiç duymadınız şok açıklamaları mutlaka okuyunuz!

Geçen sene çok güzel bir kadro kurulmuştu. Taraftar çok beğeniyordu. Çoğu oyuncumuz gitti veya satıldı. Neden?
Geçen sezon giden oyuncuların tamamı sözleşmesi biten oyunculardı. Bu oyuncularla bu sezon başı yaptığımız görüşmelerde anlaşma sağlayamadık. Sebebi ise kulübümüzün o oyuncuların istemiş olduğu bedeli ödeyemeyecek durumda olmasındandır. İmkanımız yeterli olsaydı çok daha kaliteli oyuncularda alabilirdik ama maddi imkanlarımız ortada...
Söylemenin ve sormanın sakıncası yoksa, bu oyuncular ne istediler?
Serdar Akdoğan 1 yıllığına 150.000 YTL istedi, Hakan 125.000 YTL imza attı Adana Demirspor’a, Zeynel ise 100.000 YTL’lik sözleşme imzaladı.

 
Teknik direktör hakkında taraftarımız yetersiz olduğunu düşünüyor. Çok defansif oynattığı söyleniyor. Sizce de yetersiz mi?

Bence yanlış, insanlar dışarıdan baktığı zaman bir şeyi yetersiz görebilir. Abdulkerim Durmaz ve ekibi bizce ellerinden geleni yapıyorlar. Yetersiz görenlere sormak istiyorum: acaba grubumuzda hangi takımın hocaları bizden üstün? Bence yetersiz olan takıma sahip çıkma duygusu ve olgusu.
Bizim takımımızın en büyük özelliği defansif yönünün güçlü olması, yaptığımız müsabakalara bakılırsa bu noktaya sadece defansla gelmedik takım olarak geldik, gönül isterdiki şu ana kadar klasmandan çıkmayı garantileyelim ama olmadı fakat bu takım klansmandan çıkacak!

Doğru söylüyorsunuzda, ciddi bir gol sıkıntımız var. Sezonun ilk yarısında sadece 16 gol atıp 15 gol yedik. En az gol atan ve en az gol yiyen takım. İkinci yarı da da aynısı oldu. Takıma bir kaç forvet takviyesi yaptık. Onlarda pek başaramadılar. Yeni sezonda daha iyi transferler yapılacak mı eksik kaldığımız mevkilere?
Gol yollarında sıkıntı çektiğimize katılıyorum. Ancak ne kadar gücün varsa o kadar hizmet alırsın. Tabiki bizlerde isteriz çok iyi bir takımımızın olmasını, takır takır oyun oynayan bir Kahramanmaraşspor'u ama gücümüz bu kadarına yetti. Emin olun şu anki oyuncu arkadaşlarımızda ellerinden geleni yapıyorlar ve onlarda bir Kahramanmaraşlı gibi canı gönülden bu takım için ter döküyorlar.

 
Haklısınız, başka bir örnek otobüs kampanyasında halktan çok destek gelmemesiydi.
KASİAD sağolsun bir otobüs sağladı yinede. Ama aynı zamanda memleket sanayicilerin destek olmamasından dert yanıyoruz. Bir çok dünya çapında iş yapan fabrikalarımız ve şirketlerimiz var. Neden destek çıkmıyorlar? Veya destek oluyorda biz mi bilmiyoruz?

Halkımızın yinede canı sağolsun. Yalnız bilsinler ki biz hâla tribüne nasıl olurda ücretsiz gireriz diyenlerin peşinde olan bir kısım taraftarlarla uğraşıyoruz.
Şehrimizin sanayicisi destek oluyor, olmuyor dersek yalan söyleriz. Fakat bu destek yeterli değil. Geniş bir yardım sağlanamıyor, bizim bu sezon başında tüm yardımlar dahil 200.000 YTL civarında bir bütçemiz vardı. Sanayicilerimizin desteği büyük çaplı olmadı, 1.000 - 15.000 YTL arasında yardımlar yapıldı, aslına bakarsanız yapılan yardımlardan ziyade bu kulüp için gelir getirecek işletme daha önemli.

Peki resmi kuruluşlar ve belediye sahip çıkmıyor mu?
Hiçbir şekilde belediyenin veya başka bir kurumun desteği yok. Tamamen yönetim kurulu İddaa geliri ve yapılan yardımlarla ayakta kalabiliyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi dolaylı olarak kendi takımlarına 3.000.000 YTL destek oldu, Malatya belediyesi o şekilde, G.Antep yine aynı. Ama bizim belediyemiz üzgünüm ki böyle bir yardımın sohbetini bile yaptırmadı.

Ben iddia ediyorum, eğer sezon başında bizim 500.000 YTL nakitimiz olsaydı şu an play-off’ta açık ara liderdik!

İddaa’dan olan gelir bu 500 bin YTL’den çok çok fazla değil mi?
Kesinlikle hayır. İddaa'dan 2.000 YTL gelen hafta da oluyor 25.000 YTL gelen hafta da. Diğer taraftan kulübün aylık gideri primler hariç 40.000 YTL civarında. Zaten İddaa gelirleri yıllık kongrede açıklanıyor. Ayrıca her hafta İddaa’ya giremiyorsunuz.

Transfer, teknik direktör, forvet, sanayiciler, belediye bir yana. Bu sene de Lig A’ya çıkamazsak taraftarın tepkisi çok büyük olacak. Buna ne gibi önlemler alınacak?
Aslında taraftarımız bu sezon üzerine düşeni tam olarak yapmadı bunun sebebi takımın sürekli olarak başarı sağlayamamasındandır. Bunun farkındayız ama taraftarımız şunu çok iyi bilsinki bizler elimizden geleni çok iyi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu yönetimde yer alanlar maddi olarakta ellerinden geleni yapıyor. Hem de yöneticilerin dev gibi fabrikaları olmamasına rağmen sanayicilerden çok daha fazla harcıyor. tüm bunlara rağmen, şahsınıza küfür ediliyor, hocaya hakaret ediliyor, futbolcunuza ağıza alınmayacak şekilde sözler söyleniyor.
Ne yaptı bu yönetim? Sezon başından beri kimse taraftara kızmadı bile. Çünkü başarıya muhtaç bir taraftarımız var. Fakat bu başarıyı bizler herkesten çok hak ediyoruz kimsenin şüphesi olmasın.
Yerel medyada tam olarak takıma ve yönetime sahip çıkmıyor, insanlarımızı teşvik edici çalışmalar içine girmiyorlar. Herşey başarıyla geliyor ama başarısızlıkta daima yönetim karagöz oluyor.

Son olarak Cizre maçı hakkında sormak istiyorum. Kendi sahamızda bu sezonki son maçımızda seyirci adeta bir final maçıymış gibi destek vermeye gitti. Ancak pozisyona girmeden maç bitti. Takımdaki isteksizliğin sebebi nedir, neden coşku yok?
Böyle birşey söz konusu dahi olamaz çünkü içeride oynayacağın son maç, kazanırsak çok rahatlayacağımız bir maçtı fakat olmadı. Sahada son derece zor bir mücadele vardı. Rakip bize göre daha rahat çıktı maça. Oyuncularımız ve teknik heyetimiz son derece stresliydiler, ferdi hatalarımızdan dolayı galip gelemedik ama bence önemli olan sahadaki mücadele ve hırstı!

Cizre maçını alırmıyız?
Evet!

____________________________
Soruları soran:
Mehmet İmamoğlu.

Suat Değirmencioğlu'ya site ekibi olarak teşekkürlerimizi sunarız...

© KahramanMarasSpor.org