Site Logo

HAFTA İÇİ MAÇLARI RAĞBET GÖRMÜYOR

Kahramanmaraşspor’un Hatay deplasmanında oynadığı müsabakasına Hafta içi olmasından dolayı müsabakada taraftar yok denecek kadar azdı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Akdeniz Derbisinde Hatayspolu ve  Kahramanmaraşspor’lu taraftarların seyircisi önünde oynadığı müsabakasında taraftar oldukça azdı. Lig statüsüne göre hafta sonu oynanması gereken Hatayspor- Kahramanmaraşspor maçı Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak YGS sınavları neticesinde gerekçesi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)kanalı ile 2. Lig Kırmızı gruptaki 1 maç hariç bütün müsabakalar Cuma günü saat 13,30 da oynandı.

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ağır bir zeminde çıktığı karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 kazanırken 2. Yarısında ise Penaltıyı bile kurtarmasına rağmen son dakikalarda yediği golle yıkıldı.

İLK YARI ÜSTÜNLÜK KAHRAMANMARAŞSPOR’DA

Önceki günlerde Yağan yağmur nedeniyle ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilk yarısına istediği gibi başlayamayan ve vasat bir futbol sergileyen ev sahibi Hatayspor sahada varlık gösteremezken konuk ekip Kahramanmaraşspor ise ilk yarı istediği oyunu sergileyerek müsabakanın ilk yarısını 1-0 kazandı. Son haftalarda yakaladığı etkili performansı sahaya yansıtarak isteyen Temsilcimiz Kahramanmaraşspor golü 43. Dakikada Recep Yaşar’ın ayağından buldu.

DİREK SALLANDI

ilk yarıda oyuna önde başlayarak rakip alanda baskı kuran ve gerçekleştirdiği etkili ataklarla ev sahibi Hatayspor kalesinde tehlikeler yaratan Kahramanmaraşspor’da Özcan Dağ Kale direklerini salladı. Sert bir şutla kaleye topu gönderen Özcan gol olmayınca üzülürken Kahramanmaraşspor taraftarları ise takımını o anda ateşleyerek gol yollarındaki önemini ve yalnız olmadıklarını hatırlattı. Nadir çıktığı ataklarda rakip kalede etkili olmaya çalışan Hatayspor ise birçok kaldığı pozisyondan yararlanamayarak hoyratça harcadı.

KIRMIZI KART KIRILMA ANI OLDU

Karşılaşmanın ilk yarısında vasat bir futbol ile sahaya çıkan Hatayspor müsabakanın ikinci yarısında kendine gelerek üst üste gerçekleştirdiği ataklarla rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Hatay’ın lehine verilen Penaltıyı bile dışarı atan Kaleci Erman Alkış toplarken Kahramanmaraşspor ise neye uğradığını şaşırdı. Penaltı kurtarışı ile oyuna dönen Temsilcimiz ataklarını da kesmedi ve oyuna adapte olmaya çalıştı. Sağlı sollu ataklarla istediği etkili futbolu sahaya yansıtan Kahramanmaraşspor da Hakan oyundaki stresli görüntüsü sahaya yansıttı. Birçok pozisyona faullü giren Hakan 66. Dakikada 2. Sarı karttan Kırmız kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bırakması ile maçın kırılma anını belirledi. 

10 KİŞİ İLE ÜSTÜNLÜĞÜ KORUYAMADIK

Galibiyet için tüm riskleri alan temsilcimiz kendi yarı alanında da büyük boşluklar vermesine rağmen kaleci Erman etkili bir oyun sergileyerek göz doldururken 70. Dakikada gelişen atakta Hataysporlu Halil topu filelerle buluşturarak skoru eşitledi. Müsabakanın 90 dakikası 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Karşılaşmanın hafta içi olması ile ise Taraftarın Stadyuma gelmesi beklenirken Tribünlerin boş olması dikkatleri çekerek taraftarın rağbet görmediği gözlemlendi. Hatay’a günlerdir Yağan yağmur nedeniyle ağır bir zeminde oynanan karşılaşmadan Alınan 1 puan her iki takımı da mutlu etmezken her iki takımında taraftarı kardeşçe tezahüratlarla birlik beraberliklerini perçinleştirdiler.

HATAYSPOR GENÇLERİ TOPLADI

Bordo-Beyazlı taraftar grupları, okul yönetimlerinden anlayış göstererek, Cuma günü öğleden sonra, özellikle Beden Eğitimi dersi olan öğrencilerin serbest bırakılarak maça gelmesini sağladılar. Hatayspor Yönetiminin de destekleri ile minik gençler tribünde yer alırken, Teknik Komite ile Futbolcular da, taraftardan, hafta arası olmasına bakmaksızın maça gelmelerini ve tribün desteği vermelerini istemişlerdi.

2 OTOBÜS TARAFTAR HATAY’A GİTTİ

Zorlu bir dönemeçte olan Akdeniz aslanlarını taraftara grupları 2 Ototbüs ile Hatay iline çıkartma yaptı. Takımlarını Hataya Deplasmanında yalnız bırakmamak isteyen taraftar grupları Cuma günü erken saatlerde belirli yerde toplanarak önce Kahramanmaraşspor Store’ye uğradı daha sonra ise kara olu ile Hatay iline hareket etti. Kırmızı- Beyaz sevdalıları bu zorlu gününde takımı yalnız bırakmayarak takımlarına tam destek verdiler. Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği başta olmak üzere, Edeler Grubu, Çılgınlar grubu üyeleri de takımlarını ateşleyerek takımlarına olan sevgilerini deplasmanda gösterdiler.

KAHRAMANMARAŞSPOR TARAFTARI ÇİÇEKLE KARŞILANDI

Akdeniz derbisi olarak görünün ve Taraftarlar arasında her iki takımda Kardeş olarak belirlenen Kardeşlik köprüsünde Hataya 31 Asi Gençlik Hatayspor Taraftarlar Derneği Yöneticisi Amigo Songül, Kahramanmaraşspor taraftarlarının olduğu Kale arkası tribünlerine gelerek Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Yöneticisi Maraton Tribününü Çılgın çocuklarının temsilcisi Amigo Soner Deşir’e bir buket çiçek takdim ederek dostluk rüzgarı estirip müsabakayı dostluk kazanacağını ifade ederek her iki takımın taraftarı birbirlerine başarılar dilediler.

BİR HATAYSPOR KLASİĞİ (HATAYSPOR AŞIĞIYIZ, YILMAYACAĞIZ)

Cadde Grubu, Cuma günü Hatayspor-Kahramanmaraşspor maçı nedeniyle okulların öğleden sonra tatil edilmesini istedi.

Hatayspor Taraftar gruplarından Cadde Grubu, Lig'de Hatayspor'un 8 maçı kaldı Her ne kadar hayal kırıklığına uğradıysak da, bizler, Hatayspor aşıkları olarak, yılmayacağız. Yılmış olanlar varsa da, kendilerini bu yoldan diskalifiye etsinler. Artık işin ciddiyetini anlayalım. Hüsrana doğru giden bu geminin rotasını el ele verip değiştirelim. Yönetimi, teknik heyeti veya futbolcuları eleştirmeyi bırakalım. Gelelim asıl meseleye… Gelinen bu noktada herkesin kısmen de olsa payı var. Şampiyonluk şansımız devam etse de, bu artık mucizelere bağlı. O zaman Play-Off'a odaklanalım. Bunun için de kalan 8 maçı kazanıp neler olacağını bekleyelim. Şehirde Hatayspor sevgisi olağanüstü gösterilsin istiyoruz. Artık herkesin Hatayspor için elini taşın altına sokmasını istiyoruz. Unutmayalım ki, birlik, güç doğurur. Başta Sayın Valimiz Ercan Topaca olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanımız İsmail Kimyeci ve diğer tüm ilçe belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi ve adaylarımızı, Hatayspor'a gönül vermiş tüm iş adamlarını, esnafımızı, Cuma günü oynayacağımız hayati derecede önemli Kahramanmaraş maçına bekliyoruz. Ayrıca Sayın Valimiz Ercan Topaca'dan bir ricamız var. Cuma günü okullar yarım gün olsun ve tüm öğretmen, öğrenci kardeşlerimize bu önemli maç için izin verilsin. Geç kalınmış olsa da, artık şehir olarak tek yumruk olmayı başarabilmeliyiz. Ne olursa olsun, henüz can bedenden çıkmadı. Belki de bu sene Play-Off'ta şans bize gülebilir. Tek isteğimiz, bu şehrin protokolü ile işadamları ile esnafı ve öğrencisiyle artık bütünleşmesidir.” İfadelerini kullandılar.