Site Logo

K.MARAŞ’A BİR STADYUM ÇOK MU?

32 şehir yeni stadyuma kavuşuyor. Kahramanmaraş’ın istediği sadece 1 stadyum. O da çok mu? 

Kahramanmaraşspor ligde kalmak için büyük bir savaşın ortasında duruyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ise play-off grubunda kalmak için mücadele ediyor. TOKİ aracılığı ile ülke genelinde 32 yeni stadyum yapılıyor. Profesyonel liglerde takımı olmayan Afyon ve Edirne bile bu stadyumlardan nasibini alıyor. Kahramanmaraş halkı merkezi bütçeden bu zamana kadar hiç istediğini alamadı. Şimdi ise çürük raporu verilen 2 stadyum ile baş başa kaldık.

12 ŞUBAT STADYUMU SENEYE KAPALI!

12 Şubat Stadyumu sezon sonuna kadar geçici olarak Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a hizmet verecek o da büyük uğraşlar sonrası sorun sezon sonuna kadar çözüldü. Yani yeni sezonda iki takımı da karanlık günler bekliyor. Merkezde iki stadyum var. Hanefi Mahçiçek Stadyumu ve 12 Şubat Stadyumu bu stadında çürük raporu var. Yani yeni uygulanan UEFA kuralları ile birlikte yeni sezonda iki stadyum da deprem güçlendirmesi sınavını geçemediği için maçlara kapatılacak. Şimdi sırası mı? Demeyin. Esas şimdi tam sırası. 2002 yılından bu yana hükümete verdiği büyük destek ile her zaman uzaktan takdir edilen Kahramanmaraş yeni stadyumların yapıldığı 32 il arasına bir türlü giremedi. 12 Şubat stadyumuna yapılan makyaj ise sadece günü (bu sezonu) kurtardı. Geçtiğimiz sezon PTT 1. Ligde mücadele eden Kahramanmaraşspor her zaman olduğu gibi yine sahipsiz. Destek görmediği gibi 1. ligde olmasına rağmen bir stadyuma da layık görülmedi.

12 Şubat Stadyumunun üzeri kapatılmadı!

Kale arkası ve maraton tribün yenilenmedi!

Kapalı tribünün sadece çatısı değiştirildi ve ek bina yapıldı!

Yeni stadyumlarda koşu alanı yok. Yani Avrupa standartlarında taraftarlar sahaya çok yakın ve ev sahibi baskısı rahat yapılıyor. Kahramanmaraş neden bir türlü istediğini alamıyor. Kahramanmaraş bir stadyumu hak edemeyecek kadar gözünüzden ve gönlünüzden uzak mı?

Haber: Spor46