Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR’U YALNIZ BIRAKMAYALIM

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik Kahramanmaraşlı taraftarlara seslenerek Kahramanmaraş’ın 2. Ligdeki temsilcisi Kahramanmaraşspor’u yalnız bırakmayalım, hep birlikte başaralım” dedi.

 

Geçtiğimiz sezonu Yönetimsel hatalardan dolayı hüsranla sona eren ve bu yıl için ise Kahramanmaraşlı iş Adamı Fatih Mehmet Ceyhan’ın takımı devralması ile şehre tekrar kazandırılan Kahramanmaraşspor’un kötü günlerden kurtulması düşme hattından uzaklaşması adına hafta sonu oynanacak olan karşılaşmanın önemli olduğunu ifade eden Kahramanmaraşspor’a ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a eşit şekilde destek veren Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneğinin Başkanı Dursun Özçelik, takımların biran önce kendine gelmesi gerektiğini ve şehre yakışır bir şekilde mücadele etmeleri gerektiğini savundu.

 

“LİGDE KALMAK ŞAMPİYON OLMAK DEMEKTİR”

Her takımın inişli, çıkışlı bir grafik çizeceğini ifade eden Dernek Başkanı Dursun Özçelik, “Ligde her takım Şampiyonluk üzerine kuruluyor. Her takımın hedefi mutlaka olacak. Kahramanmaraşspor’umuz lige kısa bir zaman diliminde kuruldu. Yeni bir yönetim, yeni bir kadro ile bu nedenle hedef olarak ligde kalma hedeflenmişti. Şuanda durum açısından düşmenin en büyük adayı. Biran önce çıkışa geçmesi lazım.Bize düşen şehrin Takımlarını desteklemek. Bu işin içerisinde 30 yıldır yer alıyorum ve bu sevdayla takımlarımızın olduğu her yerde takımlarımızı desteklemeye hazırım. Dernek olarakta her zaman yanındayız. 45 yıllık çınar olan Kahramanmaraşspor’un amatör kümeye düşmemesi için mücadele eden Fatih Ceyhan ve yönetimi, kıt imkanlarla takımı küme düşürmemek için çalışıyor. Biz Kahramanmaraşspor’un daha iyi yerlere gelmesi adına Fatih Ceyhan ve yönetimine güveniyoruz. Ortaya koydukları her olumlu düşünce ve girişimde de yanlarındayız. Olumsuzlukların elbette karşısında oluruz. Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarmalıyız ve başarı için bir olmalıyız. Şuanda takımın istikbali için yapılmaya çalışanları olumlu buluyoruz ve destekliyoruz. Bu nedenle Şehrimizin önde gelenlerinin de bu yönetime destek olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

“KAHRAMANMARAŞLIYIM DİYEN TAKIMINA SAHİP ÇIKAR”

Hafta sonu oynanacak olan Kırklareli müsabakasının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Özçelik, Geçen Hafta Şampiyonluk için mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un önemli bir karşılaşması vardı ve taraftar o maçta stadyumu tıka basa doldurdu. Bu hafta ise Kahramanmaraşspor’umuzun çok önemli bir maçı var ve bu maçta da taraftarın stadyumu doldurması gerek. Tabi bunlar yeterli değil. Taraftar her zaman takımının yanındadır. Bu şehirde yaşayan iş adamlarının, siyasetçilerin ve Kahramanmaraşlıyım diyenlerin şehrin takımlarına sahip çıkması gerek. Ben aslen Sivaslıyım ama hiçbir zaman Sivaslıyım demedim. Çünkü ekmeğimi Kahramanmaraş’tan yiyorum ve Bu şehirde yaşıyorum. Bu nedenle Kahramanmaraş’ın değerlerinede elimden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyorum. Bu şehrin ekmeğini yiyen insanlarında bu şehrin markalarına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” dedi.   

 

“YETKİLİLERİN BU İŞE DUR DİYEREK SON VERMESİ LAZIM”

Geçtiğimiz hafta sonu 12 Şubat Stadyumunda oynanan Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un lider Sakaryaspor’u konuk ettiği müsabakada Emniyet güçlerinin baskısına maruz kaldığını ifade eden Başkan Özçelik, “Polisini seven bir şehir halkını polisinden nefret eden bir ruh haline sokmak kimseye fayda getirmez. Esas görevi halkının güvenliği olmalıdır. Biz birçok deplasmanlara gidiyoruz, Takımlarımızı desteklemek için orada bu tür yaklaşım yok. Hatta orada güvenlik sayısı buradakinden daha az. Orada taraftar çok ateşli. Özellikle doğu illerde Batman’da Siirt’te, Diyarbakır da, Şanlıurfa gibi doğu illerde Stadyumlar cehenneme dönüyor. Orada bile güvenlikler bu kadar baskı kurmuyor. Burada maalesef sahada Kahramanmaraş diyorsun kamera ile taraftar taciz ediliyor. Doğu illerde ise Taraftarlar Stadyumlara yabancı maddeler atıyor. Küfür ediyor ama bir tane Kamera yok. Sadece sahaya atlamak isteyen Taraftarlara engel olmak adına 5-10 kişilik bir ekip yer alıyor. Bizim burada ise 150 kişilik taraftara 200-250 Güvenlikçi ve Polis müdahale etmek için sahada yer alıyor. Bu nasıl durum anlamış değiliz. Buna biran önce yetkililerin dur demesi lazım. Yoksa bu işin daha da büyüyerek etrafa saçılacağı düşüncesindeyim”

 

“TARAFTARIN KAMERAYA KARŞI OLAN BİR ALERJİSİ VAR”

“Biz Taraftarlarımıza spor yasasından bahsediyoruz. Bilinçlendiriyoruz. Sigara olayını ve tribünde küfür olayı bunların cezalandırılacağını herkese söylüyoruz. Arkadaşlar bu hususta hassasiyetlerini koruyorlar. Ne hikmetse söylediğimiz bir tedbir sıkıntısı var. Taraftarın kameraya karşı olan bir alerjisi var. Polis memurlar görevini yaparlar ama görev sonucu tahrik olunan konular oluyor. Maçın başında gerçek tribünde herkesin oturduğunu görüyorsun. Taraftarlarda bir sıkıntı olduğu zaman yine çek ama benim takımımın taraftara ihtiyacı olduğu zaman engellersen olmaz. Çünkü bazı taraftarlar gençler izinsiz gelen oluyor sonuçta takım için geliyor. Şehrini, takımın logosunu ve Kahramanmaraş’ı desteklemeye geliyor. Tam takımın taraftara ihtiyacı olduğunda emniyet çıkıyor kameraya çektiğinden dolayı psikoloji otomatikman bozuluyor. Psikolojisi de bozulduğu zaman takımı destekleme şansı kalmıyor. Kalmayınca da emniyete tepki gösteriyor bundan dolayı da emniyetle karşı karşıya kalınıyor. Emniyet güçlerinin o kameralarla taraftarın psikolojisini bozmalarını ben anlamıyorum. Bir anlamda veremedim. Emniyet görevini mutlaka ki yapacaktır. Onlar bizim can güvenliğimiz için, aşırı fanatiklerin sahaya zarar vermemesi için mutlaka gerektir. Ben onlara karşı değilim. Ama her şeyin aşırısına karşıyım. Küfürün aşırısına, emniyetin bu kadar üzerimize gelmesine karşıyım. Bu kadar polis insanları taciz ediyor. Polis insanları görevini yapsın. Spor Kahramanmaraş’ta da spordur, Şırnak’ta da spordur, Edirne de de spordur.  Her yerde aynı dır. Bu nedenle uygulamalarda aynı olmalıdır. Tüm Türkiye’nin Emniyetin yanında olduğu Özellikle Kahramanmaraş Emniyetimizin yanında olduğumuz bir camiada tepkilerin artık tersine zikretmeye başladı. Bu da şehrimiz için, Kahramanmaraş için ileri günler açısından kötü olacağı kanaatindeyiz. Biz biran bu baskılardan Sayın siyasetçilerin bile biran önce Kahramanmaraş taraftarına Kahramanmaraş halkına sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.