Site Logo

ARIKAN'DAN KMS'YE BÜYÜK MORAL

Kahramanmaraşspor'a Ankaragücü maçı öncesi büyük moral. Kahramanmaraş'ın sevilen iş adamlarından Arıkan Mensucat Yönetim kurulu başkanı Mahmut Arıkan, Kahramanmaraşspor'a 100 bin Türk Lirası maddi destek verdi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor’da ikinci yarının hazırlıkları devam ederken, İş Adamı Mahmut Arıkan’ın maddi desteğiyle takım büyük moral buldu. Arıkan Mensucat’ta düzenlenen basın toplantısıyla İşadamı Mahmut Arıkan, ‘şehrin en önemli markalarından’ dediği Kahramanmaraşspor’a 100 Bin TL maddi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Arıkan Mensucat'ta düzenlenen etkinliğe kulüp başkanı Fatih Mehmet Ceyhan'ın yanısıra kulüp yönetim üyeleri, teknik ekip ve futbol takımının kaptanları katıldı. Kahramanmaraşspor'un şehrin en önemli takımı olduğuna işaret eden Arıkan şöyle konuştu: "İnşallah bu sene Kahramanmaraşspor'un  46. kuruluş yıldönümünü 21 Şubat'ta  hep birlikte çoşkuyla kutlayacağız. Biliyorsunuz son 20 yılda Türkiye’nin en önemli sanayi şehirleri arasına girdik. Şehrimiz,Gaziantep, Kayseri, Denizli gibi bir çok sanayi yatırımlarının yapıldığı, işsizlik probleminin hemen hemen olmadığı illerin başında geliyor. Artı Kahramanmaraş bir marka şehir olmayı da hedefine koymuş. Sadece sanayi yatırımlarıyla, sadece kalkınmayla olmaz. Burada spor bir şehrin marka şehir olmasında çok önemli. Sporumuzun da marka olması lazım. İnşallah Kahramanmaraşspor’u da hak ettiği yerde, süper ligde göreceğiz. Hepimizin arzusu sanayicisiyle, iş adamyla, Kahramanmaraş halkıyla, Kahramanmaraşspor camiasıyla biz Kahramanmaraşspor’u da hak ettiği yerde görmek istiyoruz. İnşallah bu gerçekleşecek. Burada Kahramanmaraşspor’a hepimizin destek olması lazım. Kahramanmaraşspor, Kahramanmaraş’ın. Dolayısıyla Kahramanmaraşspor’a maddi ve manevi destek olarak daima yanında olmalıyız. Biz firma olarak gerek maddi gerekse manevi olarak Kahramanmaraşspor’un her zaman yanındayız. Bugün de burada maddi destek olarak Kulüp Başkanımız Fatih beyede şirket olarak 100 bin lira bir bağışta bulunuyoruz. İnşallah her zaman yanında olacağız. Her zaman maddi ve manevi olarak destek vereceğiz. Ben sporun önemine çok inanan biriyim. Bugün yıl kuruluşumuzun 22. yılı ve bizim beş tane işletmemiz var. Bu işletmelerinde tek tek takımları var ve sürekli halı sahada maç yaparlar."

"SPOR BU ŞEHRİN GELECEĞİDİR"

İleriki nesillerin spor ile iç içe büyümesinin toplumun geleceği açısından çok önemli olduğunun altını çizen Arıkan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kahramanmaraşspor'da artık Kahramanmaraş’ın gündemi. Daha çok 12 ila 18 yaş gruplarının arasındaki gençlerimizin Kahramanamraşspor hakkındaki sohbetleri çok önemli. Artık onlarında gündeminin spor olması lazım. Spor olduğu zaman bu gençlerimiz kötü alışkanlıklara bulaşmazlar. Kötü alışkanlık edinmezler. Onların sevgisi, muhabbeti her şeyi spor olur. Yani sporla ilgilenen bir genç topluma daha yararlı bir birey olarak yetişir. Sporun bir çok faydası var. Biz kendi işletmemizde bunu açıkça gördük. Futbolun çok önemi var. İnsanlar birlik, beraberlik içerisinde, takım ruhu ile ekip ruhu ile nasıl çalışacaklarını en iyi sporda öğrenirler. Çünkü futbol bir takım ruhu ile oynanan bir oyundur. Dolayısıyla gençlerimizin yetişmesinde bu çok önemli. Tabi noktada bizler çok görevler düşüyor. Biz Türkiye olarak genç nüfuslu bir ülkeyiz ve bizim bu gençlere sahip çıkmamız gerekir. Herkes bu konuda elinden geleni yapmak zorunda. Bu gençleri spora yönlendirmemiz lazım. Bunların artık konuştukları gündemin spor olması lazım.  Tabi bunun yanında eğitimlerini de ihmal etmeyecekler. O zaman Kahramanmaraş her alanda ileri gider. Gerek spor olsun gerekse de eğitim olsun. Ben burada Kahramanmaraşspor’a 2. Yarının hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş’ın bu ligi başarıyla bitireceğine inanıyorum. İnşallah daha da başarılı olur. Tabi tüm bunların yanında alt yapıdan da yeni sporcuların yetişmesi lazım. Ben sporu bir nevi okul olarak da  görüyorum. İnşallah Kahramanmaraş alt yapısından da çok iyi futbolcular çıkar."

BAŞKAN CEYHAN: "KMS BU ŞEHRİN MARKA YÜZÜDÜR"

İş adamı Mahmut Arıkan'a kulüp adına teşekkür eden başkan M.Fatih Ceyhan, yapılan yardımların kendileri için maddiyattan çok manevi önemi olduğunu belirtti. Kahramanmaraşspor'un şehrin tanıtımı açısından çok önemli bir yüz olduğunu söyleyen Ceyhan: "Her zaman söylediğim gibi bizi yalnız bırakmayan basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün de burada Mahmut abinin açtığı kapıdan Kahramanmaraş’ın değerli iş adamlarının, büyüklerimizin, abilerimizin, siyasetçilerin, iş dünyasının, sivil toplum örgütlerinin Kahramanmaraşspor’a gereğinin yapacaklarına inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi şimdi de söylüyorum. Ben hiçbir zaman umudumu kesmedim. Biz kendimizi anlatamadık, anlatmaya devam edeceğiz demiştim. Bu bağlamda bugün Mahmut abinin yaptığı maddi yardım, maddiyatın ötesinde bizim için çok değerli bir manevi yardım oldu. 2. Yarı öncesi bize sağladığı motivasyon ortada. Takımın yöneticisi, hocası, kaptanları olarak hepimiz buradayız. Sizlerin huzurunda Mahmut abiye  çok teşekkür ediyorum. İnşallah bize sağladıkları bu maddi ve manevi desteğin karşılığını biz de Kahramanmaraşspor olarak sahada göstereceğiz. Büyükşehir olan bu şehrin takımının da büyük olması gerekir. Sporun sosyal barışta ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Mahmut beyinde söylediği gibi gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup bu tür sportif aktivitelere yönlendirmemiz lazım. Böylelikle çok daha iyi bir gelecek yetişecek. Her zaman söylediğim gibi Kahramanmaraşspor bizim şahsımızın takımı değil, Kahramanmaraşspor bu şehrin takımı. 1969'da kurulmuş, süper lig görmüş, PTT 1. Lig görmüş büyük bir camia. Son dönemlerde belki biraz kötü yönetilmiş ve kötü bir algı oluşmuş. İnşallah biz bu algıyı ortadan kaldırarak takımın kurumsal kimliğini ve güzelliğini önce şehrimize sonra tüm Türkiye’ye anlatacağız. Burada en önemli faktörlerden biri sportif başarı inşallah onu da devre arası yaptığımız transferlerle arkadaşlarımız sahada gösterecekler. Mahmut abi gibi diğer abilerimin de bana destek olacağına inanıyorum. Ben tekrar Mahmut beye ailesine ve Arıkan Mencusata teşekkür ediyorum."dedi.  

Haber: İlker YİYEN