Site Logo

KEMAL AKBABA KAHRAMANMARAŞSPOR'DA

Spor Toto 2. Lig Kırımızı grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor ikinci yarı hazırlıklarını Antalya kampı ile tamamlarken, transfer döneminde de nokta transferlerle kadrosunu güçlendirerek ara transferde bombaları patlattı.

 

İkinci yarının ikinci etap çalışmalarını Antalya’da sürdüren Kahramanmaraşspor, Antalya’daki kamp çalışmalarını tamamlayarak Kahramanmaraş’a dönerken, son transferini de Kahramanmaraş’a getirdi.

İlk yarıdaki hücum bölgesindeki sıkıntıları yaşamak istemeyen ve gol yollarındaki sorunları bitirmek için devre arası transfer döneminde özellikle santrafor ve forvet oyuncuları radarına alan Kahramanmaraşspor, daha önce iki forvet oyuncusuyla sözleşme imzalamıştı. Son olarak ta Aydınspor’da forma giyen forvet oyuncusu Kemal Akbaba’yı transfer etti.

Şuana kadar 11 oyuncuyla sözleme imzalayıp kadrosunu güçlendiren Kahramanmaraşspor, önceki gün Aydınspor 1923’te forma giyen Kemal Akbaba’yı Kahramanmaraş’a getirirken, önceki gün sözleşme imzalayıp, kadrosuna kattı.

 

TARAFTAR HAVAALANINDA KARŞILADI

 

 

Kahramanmaraşspor'un Aydın 1923'den transfer ettiği Kemal Akbaba Kahramanmaraş Hava Alanında bir grup taraftar tarafından omuzlarda karşılandı.

 

Taraftarların havaalanındaki karışılamayı görünce büyük şaşkınlık yaşayan, Kemal Akbaba taraftarların kendisine bu duyarlı yaklaşımından dolayı hayran kaldığını belirterek, “Kahramanmaraşspor taraftarlarına teşekkürler ederim. Böyle bir karışlama beklemiyordum ve çok şaşırdım. Böylesine bir karşılamanın olması Kahramanmaraşspor’un nasıl ve ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gösteriyor. Bana duyulan bu ilginin yanında, verilen güvenin de çok büyük olduğunu hissettim. Ligin ikinci yarısında kendilerini asla mahcup etmeyeceğim. Spor Toto 2.lig kırmızı grup'ta, Kahramanmaraşspor'daki ekip arkadaşları ile birlikte çıkışa geçeceğini ve ligi en iyi yerde tamamlayacağımızın sözünü veriyorum.” dedi.

 

AKBABA GENÇLERBİRLİĞİ PATENTLİ

Kısa bir süre Beşiktaş’ta da forma giyme şansı bulan 26 yaşındaki 1.82’lik forvet oyuncusu Kemal Akbaba, Gençlerbirliği’nden kiralık olarak gittiği Kırşehirspor’dan 2010-2011 sezonunda Beşiktaş’a transfer edilmişti. Beşiktaş’ta bir sezon forma şansı arayan Akbaba, o dönem Bernhard Schuster’in kendisine şans vermemesiyle birlikte, Bursa Nilierspor’a transfer olmuştu. Kariyerinde Gençler Birliği ve Beşiktaş takımları bulunan Kemal Akbaba, son olarak Bursa Niliferspor’dan, Erzurum Buyükşehir Belediyespor’a, oradan da Elibol Sandıklıspor’a transfer olmuştu. 2013-2014 sezonunda Sandıklı’dan Aydın 1923’e transfer olan Akbaba, kariyeri boyunca 145 maçta forma giyerken, 39 gol kaydetti. En son Aydınspor’da forma giyen Akbaba, Aydınspor’da 15 maça çıktı ve 4 gol kaydetti.

 

TRANSFERLER DEVAM EDECEK

Transfer çalışmalarının devam edeceğini belirten Kahramanmaraşspor yönetimi, en son Kemal Akbaba’yı kadroya dahil edip, bir ikin oyuncuyla daha görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek, özellikle kaleci transferiyle ilgili de olumlu gelişmelerin olduğu bildirildi. İlkyarıdaki yinelin hatalı goller sonrası büyük bir hüsran yaşayan Kahramanmaraşspor’da yönetim asıl hedeflerinin yeni bir kaleci transferi olduğunu da belirttiler. Şuan ki görüşmelerdeki hedef kalecinin PTT 1. Lig takımlarından birinde olduğunu söyleyen yönetim, kaleyi sağlama almak için yoğun çaba içerisinde. Kaleci transferindeki görüşülen oyuncunun takımının ve ismini açıklamak istemeyen Kahramanmaraşspor yönetimi, bu transferdeki bir takım sıkıntıları aşmaya çalışıyor. Uzun zamandır sık sık görüşmeler yapılan bu oyuncuyu mutlaka kadrosuna katmak isterken, bu ismi sır gibi saklıyor.

Öte yandan Antalya’daki ikinci etap çalışmalarını tamamlayan Kahramanmaraşspor önceki gün Kahramanmaraş’a dönerek, kendi tesislerine çalışmalarını sürdürüyor. Futbolculara kısa bir iki gün izin verilirken, Çarşamba günü tekrar toplanarak tesislerde çalışmalarına devam edecek.

 Haber: İLKER YİYEN