Site Logo

ÖZÇELİK; “AMATÖR TAKIMLARIMIZ BİZE HEYACAN KATIYOR”

Kahramanmaraş Yerel Amatör Ligi 1. Küme Büyükler Liginde ilk yarı maçları sona ererken müsabakaların çok heyecanlı geçtiğini ifade etti.

Kahramanmaraş’ın tek resmi taraftar derneği olma özelliğini taşıyan Kahramanmaraş Büyükşehir spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, Liglerde iyi mücadelelerin yaşandığı ve her takımın birbirine üstünlüğü ile her hafta heyecanlı anlar yaşandığını ifade etti.

Her hafta sonu heyecanlı maçların olduğunu ifade eden Başkan Özçelik, Kahramanmaraş’ın bütün takımlarına destek vereceklerini ifade etti.

Kahramanmaraş’ın bütün takımlarına eşit mesafede yaklaşacaklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, Şehrimizde Yerel amatör liglerde mücadele eden takımlarımızın devre arasına girdi. 23-24 Kasım 2014 tarihinde başlayan ve birbirinden heyecanlı geçen müsabakalar start aldı. Şehrimizde bulunana mevcut stadyumlarda, sahalarda mücadele ediyorlar. Bizde elimizden geldiğince izlemeye 12. Adam olmaya özen gösteriyoruz. Biz takımlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

“SIKINTILARI BİLİYORUZ”

Amatör Kulüplerini birçok sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Başkan Özçelik, Amatör sporda çekilen sıkıntıları yıllardır kulüp başkanlarından, antrenörlerden, hakemlerden, saha komiserlerinden, il temsilcilerinden ve sporculardan sağda solda yaşanan tüm sıkıntıları biliyoruz. Yıllardır takip ediyoruz. Son zamanlarda yerel basınımızda ilgi gösteriyor. Sesini duyurmaya çalışıyor. Bizlerde 12. Adam olmak için mücadele ediyoruz ve neşe, moral vermeye çalışıyoruz. Amatör sporun içinde uzun yıllar yer alan isimler bizlere açık açık bu sıkıntıları derneğimize geldiğinde anlatıyor. Amatör kulüplerin içinde bulunduğu durumu biliyorduk. Ancak bizlerin ve muhtemelen şehir halkının bilmediği birçok konuyu onlardan öğrendik. İnşallah birileri yoklukla savaşan takımlarımıza destek çıkar” dedi. 

“AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Zorlukla takımların sahaya çıktığını ve takımların başkanlarının spor sevgisi ve aşk ile ayakta durmaya çalıştığını ifade eden Özçelik, “Amatör sporda sıkıntılar çözülmeyi bekliyor. Takımlar sponsor bulursa biraz rahatlıyor, yoksa ise sadece ve sadece yönetimsel anlamda sevgi ile beslenerek aşk ile şekillenerek ayakta durmaya çalışıyor. Maalesef ayakta durmakta zorluk çekenler ise kapılarına kilit vuruyor. Kulüplerin en çok istediği ancak başaramadığı durum sponsor bulamamak. Amatör kulüpler başkan ve yöneticilerin omuzları altında yaşamlarını sürdürüyor. Onların çabası mahalle takımlarını ayakta tutuyor. Sponsorluk için çalınan kapılar yüzlerine kapatılıyor. Sponsor yasasında firmaların kulüplere yaptığı ödemelerinin tamamının vergiden düşülmesi bilinmesine rağmen amatör kulüplere bu destek verilmiyor. Bunun gibi, Tesis sorunu, Ulaşım sorunu, maddi sorunlar gibi birçok sorunda karşılarına çıkıyor. Bu da maalesef şehrin ayıbıdır” dedi.

“ALT OLMADAN ÜST OLMAZ”

Kahramanmaraş’taki takımlar kendilerinin takımı olduklarını söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Biz takım ayrımı yapmadan Kahramanmaraş’ın bütün takımlarını destekliyoruz. Biz Kahramanmaraş’ın adını duyuran bütün takımlara destek vermeye hazırız. Biz Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği olarak Alt olmadan üst olmaz düşüncesi ile bu işe bakıyoruz. Malum Profesyonel takımlarımız liglerinde başarı gösterememesi de alt yapısının olmamasından kaynaklanıyor. Örneğin Kahramanmaraşspor’un Alt yapısının olmamasından dolayı hep dışarıdan futbolcu transferi ile ayakta durmaya çalışıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da aynı keza. Bu yüzden alt olmadan üst olmayacağını düşünüyorum” dedi.

“ALT YAPININ ÜST YAPIYA ÇOK FAYDASI OLUR”

Kahramanmaraş’taki Amatör Takımların Kahramanmaraş’ın Profesyonel Liglerdeki takımlara pek faydası olmadığını ifade eden Özçelik, Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş büyükşehir Belediyespor gibi Profesyonel takımlarımıza alt yapı yani Amatör takımlarımızın çok faydası olacağına inanıyorum. İyi bir alt yapı Kahramanmaraş’ı daha yukarı taşır. Amatör takımlarda bizim takımımız onların iyi olması üst yapı takımlarımızın da iyi olması demektir. Bu nedenle Kahramanmaraş’ın bütün takımları bizim takımımız düşüncesi ile hareket edeceğiz ve ediyoruz” dedi.

“46 NUMARALARI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Amatör küme takımlarının Profesyonel takımlara futbolcu kazandıracağını ifade eden Özçelik, Profesyonel takımlarımızın Amatör takımlarımıza Lokomotif bir takım olacağı kanaatindeyim. Profesyonel takımlarımızın alt yapıyı ve amatör takımları ateşlemesi gerekiyor. Eğer bu iş başarılı bir şekilde gerçekleşirse 46 Numaralı gençleri profesyonel takımlarda görürüz. Bu da bizim en büyük hayallerimizden biri inşallah bu günleri de tez zamanda görmeyi Allah’ım nasip eder. Bizler bu düşünce ile ayrım yapmadan eşit bir şekilde destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Haber: İlker YİYEN