Bayrak & Ata
Site Logo

“BİZ BU ŞEHİR İÇİN ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİK”

Kahramanmaraşspor’un geleceği ve bugünü ile ilgili samimi açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’dan hem teşekkür, hem de sitem etti.

Kahramanmaraşspor’u Fatura Vizyon Şirketin’nden aldıktan sonra bu şehrin takımı için ateşten gömlek giydiklerini açıklayan Kulüp Başkanı Fatih Ceyhan, bu şehrin takımını zor şartlarda sıkıntılı bir dönemeçte aldıklarını belirterek, bir taraftarın teşekkür etti diğer taraftan sitem dolu sözler etti.

Kahramanmaraş’ın marke değerindeki prestijini kurtarmak için yol çıktıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Ceyhan,  “Biz her ne kadar zorda olsa bu takıma sahip çıkıyorsak, bu şehrin prestijine bütün Kahramanmaraş insanının sahip çıkması gerek, biz bu prestij için elimizi taşın altına koyarak, ateşten gömlek giydik” dedi.

BASIN VE TARAFTAR HEP YANIMIZDA OLDU

Kahramanmaraşspor’un geleceği için her türlü şartlara rağmen mücadele ettiklerini belirten Başkan Ceyhan, öncelik olarak hem taraftara hem de basın mensuplarına teşekkür ederek söze başlarken, “Bu ilk yarının bitimiyle birlikte teşekkürü borç bildiğimiz insanlar var. Bunlardan ilki basın mensupları ikincisi taraftarımızdır. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nereye dediysek oraya erinmeden üşenmeden geldiniz. İkinci yarıya da aynı heyecan ve ilginin devam edeceğine inancım tam. Fakat sizlerin ve bizlerin çabalarıyla 2. Ligdeki bir takımın yürümesi çok zor. Artık şehrin dinamiklerinin de duruma müdahil olmaları lazım. Bu noktada kendim adıma, şehrim adına, takımım adına büyük hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmeliyim. Bu forma da hala reklamın olmamasının sebebini anlamıyorum. Yani bu durumla ilgili olarak da şunu belirtmeliyim ki, hiçbir maddi zorluk çıkarmıyoruz, rakam belirlemiyoruz, yanımızda olduklarını görelim yeter diyoruz ama maalesef…” diye konuştu.

KİMSE YARDIM ETMEM DEMİYOR AMA TEK SOMUT ADIM YOK

Kulüp olarak yeni bir yönetim oluşturduklarını, daha önceki yönetimlerle de hiçbir bağlarının olmadığını kaydeden Başkan Ceyhan, kulübü kendilerinin almasıyla birlikte tamamen Kahramanmaraşlı insanlardan oluşan bir yönetim oluşturduklarını ancak bunlara rağmen hala eksi yönetimle ilgili bağlarının algısı oluştuğunu belirterek, “Eski yönetimlerle ilgili hiçbir bağımız yok. Bu algının artık silinmesi gerek, biz bu kulübü aldıktan sonra Kahramanmaraşspor’un hiçbir şekilde eski yönetimle bir bağı kalmadı. Ama nedense böyle bir algı var bu algıları bir an önce yıkmak istiyoruz. Bu doğrultuda bir çok Kahramanmaraşlı firmayla görüştük, sponsorluk ve göğüs reklamları için kimse ‘hayır, yapmam’ demiyor, ama atılan tek bir somut adım yok. Şehrimizin diğer takımına iki firma reklam verdi. Ancak bu şehrin ekonomisi çok gelişmiş durumda ve niçin hiçbir adım atılmıyor anlamış değilim. Ekonomisi bu denli gelişmiş bir şehirde sadece iki firmanın bir takıma reklam vermesi son derece garip. Bu olayın gerekçesini öğrenmek istiyorum. Neden reklam verilmiyor?

4-5 aydır bu takımın başındayım. Ne badireler atlattığımı biliyorsunuz. İftiralarla uğraştık, maddi sıkıntıları aşmaya uğraştık. Ama ilk yarı bitti ve biz şuan bu oyuncuları aldık. Hemen hepsi backgroundu güçlü ve genç oyuncular. Daha transferlerimiz de devam edecek. Taraftarlarımız ve basın mensupları bize hep destek oldular. Bu insanlara teşekkürü boynuma borç biliyorum.” diyerek sitemlerde bulundu.

GENÇLERBİRLİĞİYLE ARAMIZDAKİ BAĞ KARDEŞTEN ÖTE

Kulübün geleceği konusundaki atılan adımlardan da bahseden Başkan Ceyhan, “Gençler birliğiyle de aramızda ki köprüyü kuran eski bir futbolcu abimiz Osman Kamel. Kahramanmaraş futbol piyasasın da ve Kahramanmaraş esnafı arasında tanınan birisidir. Gençler birliği Futbol başkan yardımcısı ve Gençler birliğinde futbol oynamış birisidir. Hala Hacettepe ve Gençler birliği ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hacettepe Gençler birliğinin pilot takımıdır. Bize faydası olabilecek futbolcularla ilgili olarak sürekli destek oluyorlar. Kardeş kulüp gibi bir anlaşmamız yok ama aramızda oluşan bağ kardeş kulübü aratmayacak seviyede. Günde 2-3 defa arayıp teklifler sunuyorlar, bazı konularda uyarıyorlar. Onlarda bu durumu kendilerine misyon edindiler. Kahramanmaraşlı olmamalarına rağmen destekleri çok büyük olmuştur. İnşallah ilişkilerimizi geliştirerek sürdürürsek  yıl sonunda böyle bir anlaşma yapmayı düşünüyoruz. Netice de Gençler birliği Süper ligde top koşturan ve marka değeri olan bir takım. Onların tecrübelerinden, alt yapılarından faydalanmak bizleri mutlu eder. Aramızda bu köprünün oluşmasında Osman abinin büyük emeği var. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Yine Hasan Şengel Gençler birliğinin 88 yaşındaki efsane başkanı bize 2 gün boyunca refakat etti. Bütün kapıları önümüze açtı. Kendisine hürmetlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

NOKTA TRANSFERLER YAPTIK

Yeni transferler ve ikinci yarıdaki takımın kadro olarak güçlendirmeye çalıştıklarını ve bu doğrultuda önemli transferler yaptıklarını kaydeden Ceyhan, “Transferle ilgili olarak da hala 5-6 futbolcuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Kıt imkanlarla yaptığımız bu manevraları herkes görmeli. Futbolculara hiçbir borcumuz olmadan transfer faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu arkadaşların tamamı da peşinatlarını alarak imzalarını attılar. İnşallah doğru kararlar vermişizdir. Nokta transferler yaptık. Arkadaşlara da kendilerinden neler beklediğimizi söyledik. Onlarda zaten bu durumun farkında olarak geldiler. Tabi tüm bunların yanında oyuncuların karakterleri de çok önemli. Çünkü her biriyle en az 1,5 yıllık sözleşme imzaladık. Şehrin değerleriyle barışabilecek oyuncularla anlaşmaya çalıştık. Zaten arkadaşlar da bu duruma uyum sağlayacaklarını belirttiler.

Arkadaşlar hepimiz şunun farkındayız ki bizim ikinci dönemde 17 final maçımız var. Bu arkadaşların hepsi de bu yükü taşıyabilecek arkadaşlar. Tüm transferlerimizi de  bu yüke göre yapıyoruz.

Biz bu sezonda kadro derinliğinin olmamasının çok sıkıntısını çektik. Diyarbakır’da berbat bir maç verdik. Yine Buğsaş maçı içeride almamız gereken bir maçtı. O maçı da alamadık 1-1 bitti. Tüm bunların hepsi kadro derinliğinin olmamasından dolayıydı. Hedefimiz her mevkiinin yedeğinde 3 futbolcu bulundurmak.” dedi.

BU TAKIMA KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR

Başkan Ceyhan’ın ardından kısa bir konuşma da As Başkan Fikret Fındıktan geldi.

As Başkan Fikret Fındık ise, “5-6 yıldan beri sizlerle iç içeyiz. Geçmiş dönemlerle şimdiki dönemleri bir karşılaştırın. Bu sene bu kulübün ne kadar başarılı bir şekilde yönetildiğinin hepimiz farkındayız. Şimdi soruyorsunuz şunu aldın mı? Bunu aldın mı? Diye fakat tüm bu işlerin bir maliyeti var. Buruda başkan elini taşın altına tek başına koymuş kimse yardım etmiyor. Bu arkadaşımıza yardımcı olmak anlamında siz değerli basın mensuplarına çok iş düşüyor. Siz eğer bu meselenin üzerine eğilirseniz bu şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirebilirsiniz. Sizler burada ki güzellikleri anlatabilirsiniz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER: İLKER YİYEN