Bayrak & Ata
Site Logo

KahramanmaraŞspor DİyarbakIr Yolcusu

Spor Toto 2. Ligde alt sıralardan kurtulmak isteyen Kahramanmaraşspor, Pazar günü oynayacağı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçı için yola çıkıyor.

Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Kahramanmaraşspor 15. Hafta maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor deplasmanında karşı karşıya gelecek. Pazar günü Seyrantepe Diski Spor Tesisleri’nde oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren kırmızı-beyazlı takım Kahramanmaraşspor, bu maçtan galip gelerek alt sıralardan da kurtulmak istiyor.

Hafta içerisinde tüm hazırlıklarına galibiyet üzerine kuran Kahramanmaraşspor’da alt sıralardan kurtulmak için Diyarbakır’ı kendi evinde evirip puan sıralamasında üst sıralara doğru tırmanarak, biraz olsun nefes almak için bu maça hazırlanıyor. Diyarbakır maçı hazırlıklarını günde çift idmanla sürdüren Kahramanmaraşspor’da, futbolcuların antrenmanlardaki hırsı ve mücadelesi teknik heyetin yüzünü güldüriyor.

Oynadığı son 4 maçta 2 beraberlik, bir yenilgi ve birde galibiyet alan Kahramanmaraşspor, kendi evinde en son oynadığı 14. Hafta maçında Buğsaşsporla 1-1 berabere kalarak, son haftalardaki performansını yükseltmeye başlamıştı.

Ligin 15. Haftasında deplasmanda Diyarbakırspor’a konuk olacak olan Kahramanmaraşspor’da hedef bu maçtan 3 puanla dönüp kendinden emin şekilde yükselişe geçerek, alt sıralardan kurtulma çabasında. Hafta içerisinde tüm hazırlıklarını da 3 puan için yapan Kahramanmaraşspor’da Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar, rakibin gücünü ve bu deplasmandaki baskının çok yüksek olacağını futbolcularına tek tek anlatarak, herhangi bir şekilde kötü tezahüratlara kulak asmamaları gerektiğini ve sahada kendi oyunlarını oynamaları gerektiğini vurguladı.

Teknik Direktör Hastoprakçılar, rakipleri Diyarbakırspor’un da şiddetle puana ihtiyacı olduğunu, ancak biz kendi oyunumuzu oynayıp, rakibi durdurup mutlaka gol bularak bu maçtan 3 puanla dönmek istediklerini belirterek, “Grupta alt sıralarda bulunmamız, bizim kötü bir performans sergilediğimiz, ya da kötü bir oyun oynadığımız anlamına gelmiyor. Bizim şuanda çok iyi bir kadromuz var. Oynadığımız futbol mücadelesi ve hırsıyla birlikte çok iyi bir futbol. Oyunumuzun karşılığını maalesef puanlara çeviremiyoruz. Bunun yanında şansızlıklarla da boğuşuyoruz. Çok iyi oyun oynayıp mücadele etmemize rağmen bir türlü istediğimiz golleri bulamıyoruz, buda bizi puan sıralaması olarak bu duruma getirdi. Ancak yavaş yavaş toparlandık ve son haftalarda istediğimiz sonuçları almaya başladık. Son oynadığımız Buğsaş maçında da yine talihsiz bir penaltı ile geriye düşmemize rağmen beraberliği yakalayıp, galibiyet için bastırdık, ne yazık ki bir puanla yetinmek zorunda kaldık. Oynana oyna bakarsanız hakkımız galibiyetti, ama olmadı. Bu maçtan sonra takımımla bir toplantı yapıp konuştum. Oynadıkları oyundan son derece mutlu olduğumu ve onlara her zaman güvendiğimi söyledim.” Dedi.

Rakip takım Diyarbakırspor’u da kısa olarak değerlendiren Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar, “Son haftalarda onlar da kendi evinde galibiyet alamıyorlar. Kendi evinde yenilgisi olmayan bir takım olmasına rağmen bizim üstümüzdeler. Bu maçta eksik oyuncuları da var, aynı zamanda moralsiz oldukları da gözlemleniyor. Bu fırsatı iyi değerlendirip, Diyabakır’dan 3 puanla dönmeyi umut ediyoruz. Oradan 3 puanla da çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞSPOR’DA 4 EKSİK VAR!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını 4 eksikle sürdüren Kahramanmaraşspor’da, Ramazan Durdu ve Hüseyin Keleş sarı kart cezalısı olması nedeniyle bu maçta görev alamazken, Sercan Usla ve Niyazi Erdem sakat olduğu için maç kadrosunda bulunmuyor.

Takımın en istikrarlı futbolcularından ikisi olan Ramazan Durdu ve Hüseyin Keleş’in yerini doldurmaya çalışan Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar, Diyarbakır maçında Veli Torun ve Fahri Genç’i bu maçta ilk 11’de oynatmayı düşünüyor.