Site Logo

“POLİS TARAFTARI TACİZ ETMEDEN GÖREVİNİ YAPSIN”

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Kahramanmaraşspor-Buğsaşspor maçında sahaya sırtını dönerek emniyet güçlerini protesto eden Büyükşehir Spor Taraftarlar Derneği’ne bağlı Çılgınlar Grubu, emniyet güçlerine seslenerek, takımını destekleyen taraftarın rahat bırakılmasını istedi. 

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve 1-1’lik eşitlikle sona eren Kahramanmaraşspor-Buğsaşspor maçı esnasında tribünler ile emniyet güçleri arasında yaşanan gerginlik ile ilgili Büyükşehir Spor Taraftarlar Derneği Başkanı Dursun Özçelik bir açıklama yaptı. Takımın desteğe en ihtiyaç duyduğu anda taraftar olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıkları esnada emniyet güçlerinin tahrikiyle gergin bir ortamın oluştuğunu kaydeden Özçelik, bu durumu sahaya ve emniyet güçlerine sırtlarını dönerek protesto ettiklerini ifade etti. Bununla da yetinmediğini kaydeden Özçelik, stadyumu terk ederek haklı tepkisini dile getirdiğini anlattı.

Son zamanlarda Kahramanmaraş’ın profesyonel takımlarının her hafta maçının olmasından dolayı, emniyet amaçlı stadyumda görevlendirilen polislerle taraftar arasında sorunlar ortaya çıktığını ifade eden Özçelik, hafta sonunu stadyumda geçirmek istemeyen polis memurunun taraftarı tahrik ederek tribünde olay çıkmasına neden olduğunu belirtti.

Bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getiren Özçelik, dernek başkanı ve tribün lideri olarak taraftarın maçta olay çıkarmaması için gereken her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti. Bu durumun Kahramanmaraş dışında başka bir ilde yaşanmadığını kaydeden Özçelik, bu noktada çok çarpıcı örnekler verdi.

Polis memurlarının Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un başarısını istemediğini kaydeden Özçelik, geçtiğimiz sezon Adıyamanspor ile oynanan deplasman karşılaşmasını örnek gösterdi. Kümede kalma mücadelesi veren Adıyamanspor’un maç temposundan sıkılan emniyet güçlerinin, takımın küme düşmesi için dua ettiklerine şahit olduklarını kaydeden Özçelik, aynı polis memurlarının, “Şu takımı yenin küme düşsün, sizde kurtulun biz de” dediğini belirtti.

Kahramanmaraş’ta da emniyet güçlerinin aynı düşüncede olduğunu dile getiren Özçelik, hafta sonunu ailesi ile geçirmesi gereken polis memurunun stadyuma getirilerek bu tahrikin önünün açıldığını anlattı. Bunun için yetkililerin biran önce çözüm bulması gerektiğine vurgu yapan Özçelik, konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘TARAFTARIN KAMERAYA KARŞI DEĞİL, TAHRİKE KARŞI’

“Türkiye genelinde olan bir sıkıntıdır. Sıkıntının en büyüğü polis güçlerini hafta sonu zorunlu olarak maçlara getirmesidir.  PTT lig ve süper lig de hiçbir müsabakada bu kadar polis güvenlik almamıştır. Türkiye’nin her maçına da gittim izliyorum da İskenderun’a gittim izledim toplam 30 tane polis görevlisi yaklaşık 50 kişiyi bulmayan güvenlik ile karşı karşıya geldik. Sıkıntı yok. Sıkıntım sadece hafta sonu memurların ailelerinin yanında olamaması, olması gerekirken olmadığından yakınıyorum. Büyükşehir Belediye maçına da aynı polisler geliyor. Aynı zamanda Kahramanmaraşspor maçına da geliyorlar. Zaten memurlar görev yaptı bir sonraki hafta da maça gelince tepkilerin streslerini atamıyor. Bizimle karşı karşıya geliyor. Karşı karşıya gelmelerinin tek sebebi tribündeki son zamanlarda bizim hiçbir zaman yaşamadığımız ceza olayıdır. Biz taraftarları bilinçlendirdik. Sigara olayını ve tribünde küfür olayı bunların cezalandırılacağını herkese söyledik. Arkadaşlar bu hususta hassasiyetlerini koruyorlar. Ne hikmetse söylediğimiz bir tedbir sıkıntısı var. Taraftarın kameraya karşı olan bir alerjisi var. Polis memurlar görevini yaparlar ama görev sonucu tahrik olunan konular oluyor. Maçın başında gerçek tribünde herkesin oturduğunu görüyorsun. Taraftarlarda bir sıkıntı olduğu zaman yine çek ama benim takımımın taraftara ihtiyacı olduğu zaman engellersen olmaz. Çünkü bazı taraftarlar gençler izinsiz gelen oluyor sonuçta takım için geliyor. Şehrini, takımın logosunu ve Kahramanmaraş’ı desteklemeye geliyor. Tam takımın taraftara ihtiyacı olduğunda emniyet çıkıyor kameraya çektiğinden dolayı psikoloji otomatikman bozuluyor. Psikolojisi de bozulduğu zaman takımı destekleme şansı kalmıyor. Kalmayınca da emniyete tepki gösteriyor bundan dolayı da emniyetle karşı karşıya kalınıyor. Emniyet güçlerinin o kameralarla taraftarın psikolojisini bozmalarını ben anlamıyorum. Bir anlamda veremedim. İlk yarıdaki tepkimiz bize yapılan, kameraya karşı olan tepkimizi için görüntü itibariyle sırtımızı döndük. Bu şekilde tepkimizi gösterdik. Bizim ayakkabımızı aradılar ondan dolayı ayakkabılarımızı çıkardık tepkimizi gösterdik. Daha şuana kadar hiçbir emniyet müdürlüğünden bizi çağırıp ta sıkıntınızı çözelim diye de söyleyen olmadı. Maç sonun da biz görüşeceğiz diyorlar herkes evine gidiyor. Bu olay orada unutuluyor. Ben bunu da tepki olarak bu haftaki maçta devre arasında tasrif etmiyorum. Kınayarak tribüne çıktım ve bunun en büyük sorumlusu kamera o kadar emniyet gücünü bizim buraya gelmesine hiç şiddetli olmadan ben gayet sakin bir şekilde bu maçı izlemiyorum tepkimi de gösteriyorum stattan çıkıyorum dedim ve maçın ikinci yarısı çıktım.”

Haber: Cebrail SARI