Site Logo

BAŞKAN MESUT ÇANAK’TAN MÜJDE!

Kahramanmaraş’ta üst düzey liglerde Antrenör ve teknik Direktör eksikliğinin giderilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Başkanı Mesut Çanak, Kahramanmaraş’ta C Lisanslı Antrenör Kursu’nun yeniden açılacağı müjdesini verdi.

 

BU GÖREVİN YILMAYAN DEĞERLERİ OLACAĞIZ

Kahramanmaraş’ta üst klasmanlarda Antrenör eksikliğinin bulunduğunu ve üst klasmanlara da antrenör çıkarmak için öncelikle C Lisanslı Antrenör Kursunun yeniden açılacağı müjdesini veren Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Kahramanmaraş Başkanı Mesut Çanak, “Son günlerde düşüşe geçen futbolumuzun marka değerini ve etik değerlerimizi tekrar kazanmak için bu görevin yılmaz bekçileri olacağız” dedi.

Türkiye’de en üst kademeden en alt kademeye kadar futbol değerlerimizin son günlerde düşüşe geçtiğini kaydeden, TÜFAD Başkanı Mesut Çanak, son zamanlarda Türk futbolunda marka ve etik değerlerinde inanılmaz şekilde düşüş yaşadığını, bu düşüşte de sürekli öz eleştiri yaparak bu değerleri tekrar kazandırılması için çaba sarf ettiklerini belirterek, Kahramanmaraş’ta da bu anlamda büyük çalışma başlattıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta bu çalışmalar kapsamında öncelikle C Lisanslı Antrenör Kursunun yeniden açılacağı müjdesini veren TÜFAD Bakanı Çanak, “Biz Kahramanmaraş Türkiye Futbol Antrenörler Derneği olarak 3 yıl önce C Lisans kursu açmıştık. Yoğun bir talep olmuştu. Kahramanmaraş olarak Antrenör kazanımı açısından çok katkısı olmuştu. Bu bağlamda arz talep fazlalaştı. Bizde bu bağlamda Türküye Futbol Federasyonu iş birliği ile Türkiye Futbol Antrenörler Derneği ortaklaşa düzenlediği Antalya da ki toplantı da rica ettim. Eğitim Daire başkanımızda vardı. Bizzat görüştüm Kahramanmaraş’ta C kursu açılması konusunda…” dedi.

 

ERKEN OLMASI SÜRPİZ OLDU

Başkan Çanak, “Bu görüşmem doğrultusunda C Lisansı işleminin Kahramanmaraş’ta uygulanacağının sözünü aldım. Ben 2015 yılı programına alırlar diye düşünüyordum. Aralık 2014’e alınması bizim açımızdan iyi oldu. Açıkçası bu kadar erken olacağını düşünmüyordum. Bizim için Sürpriz oldu. Kahramanmaraş’ta 15-25 Aralık’ta C Lisansı hakkında Dernek yönetiminden bilgi geldi.” Diyerek açıklamada bulundu.

 

KURSUMUZA 50 KİŞİLİK KATILIM VAR

Çanak, “15-25 Aralıkta şehrimizde başlayacak olan ve Bir çoğunluğu Kahramanmaraş’tan olmak üzere çevre illerden ve ilçelerimizden kaydın olduğu 50 kişilik bir liste bize ulaştı. Çok iyi bir katılımın olduğunu düşünüyorum. Tabi kursu katılıma göre değerlendireceğiz. Listedeki sıraya göre ve puantaj durumuna göre bu kursa davet edeceğiz. Şuanda kurs hocalarımız belli değil. İleriki günlerde sizlerle paylaşacağız.” derken, şehrimizde gerçekleştireceğimiz C Lisans kursuna isim olarak çok ünlü bir spor adamının ismini vermeyi düşündüklerini de kaydeden Çanak, şunları söyledi;

“Tabi bunu daha yönetim kuruluna yansıtmadık. Bu konuyu yönetim kurulumuzla görüşüp aydınlığa kavuşturacağız. Yönetim kurulumuzla netleştirmeden bilgi vermek doğru olmaz. İsmini verdiğimiz ünlü spor adamının da kursumuz açılışına o ünlü spor adamını da davet etmeyi düşünüyoruz. Ulusal basında kalması, gündemde kalması adına böyle bir faaliyetimiz var. Netleştiği zaman sizlere ayrıntılı bilgiyi vereceğiz.”