Site Logo

KLAVYECİ TARAFTARA CEZA YAĞACAK

Artık sosyal medyada "sporda şiddeti" teşvik edenler para cezası alacak. Türkiye genelinde uygulamaya giren ve bir çok taraftarın cezaya mahruz kaldığı Spor’da şiddet yasına bir yenilik daha eklendi. Özellikle Kahramanmaraşlı Holigan taraftarların

Genel de uyguladığı ve sosyal medya aracılığı teşvik ettiği spor şiddetine Yargıtay önlem aldı.

 

 

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinde şiddeti teşvik edene 50 bin liraya kadar ceza verilecek. Daha önce Tüm Türkiye de olduğu Kahramanmaraş’ta da uygulanmaya konulan ve birçok taraftarın maddi manevi ceza aldığı kanun şimdi Klavyeci taraftara da şiddeti teşvik etmesinden dolayı cezaya tabi tutulacak. Çünkü Yargıtay kararı ile Facebook ve Twitter basın olarak kabul edildi.

SOSYAL MEDYA'DA ŞİDDETİ TEŞVİK EDENLERE CEZA!

Sosyal medyada şiddeti teşvik edenlere verilen cezalar değişti. Söz konusu suçu işleyenlere 50 bin liraya kadar ceza verilebileceği açıklandı.

Bu yasa tüm spor branşlarında geçerli, sadece futbolda değil hatta buna amatör ligler de dahil. Olarak kabul edildi. Spor müsabakalarının yapıldığı alanlar ile bunların eklenti ve çevresinde müsabaka öncesinde, müsabaka esnasında veya sonrasında şiddetli rekabet ve bunun doğurduğu fanatizm sonucu patlayıcı, parlayıcı, yanıcı, yakıcı, kesici veya delici maddelerin kullanılmasının, şiddet ve düzensizliğin, kişilik haklarına, ailevi veya manevi değerlere yönelik hakaret, sövme ve aşağılayıcı slogan ve davranışların yer aldığı sporun ruhuna, ilke ve kurallarına uymayan kötü tezahüratın önlenmesi suretiyle huzur ve güvenliğin kapsamında Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun (6222 Sporda şiddet kanunu) uygulanıyor.

FACEBOOK VE TWİTTER'DA BUNU YAPANLAR YANDI!

Yargıtay kararı ile Facebook ve Twitter basın olarak kabul edildi. Artık sosyal medyada "sporda şiddeti" teşvik edenler para cezası alacak.

Konu üzerine Eskişehir Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, "Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay şimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var" dedi.

Seyirci için en büyük cezanın ''seyirden men'' cezası olduğunu belirten Karanfil şöyle devam etti: "Seyirden men cezası alan kişi, karakola gidip imza atmak zorunda. Atmadığı her maç için 500 lira ceza kesiliyor. 20 bin lirayı bulan cezalar var. Onun için seyirden men cezasının aslında yaptırımının da olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu yasa tüm spor branşlarında geçerli, sadece futbolda değil hatta buna amatör ligler de dahil."

5 BİNDEN 50 BİN LİRAYA KADAR PARA CEZASI!

Karanfil, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 22. maddesinin basın ve basın yayın yoluyla yapılan şiddete yönelik olduğunu dile getiren Karanfil, şunları kaydetti: "Yargıtay'ın son uygulamaları kapsamında Facebook ve Twitter üzerinde yapılan yayınlar da bu kapsamda görülüyor. Facebook ve Twitter'de yazılanlara da dikkat etmesi gerekiyor. Gazete sahibine 100 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası kesilebiliyor. Bugüne kadar Trabzon'da bir gazeteye bu ceza kesildi. Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay şimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var. Ayrıca 3 ay seyirden men cezası veriliyor."