Site Logo

ALTAY-KAHRAMANMARAŞSPOR MAÇINDAN SONRA OLAY

Turgutlu'da oynanan maç sonunda Altaylı taraftarlar ve polis arasında arbede yaşandı, 2 taraftar Hastanelik oldu.

Altay-Kahramanmaraşspor karşılaşmasının ardından koltukları kırarak sahaya girmeye çalışan taraftarlara polis biber gazıyla müdahale etti, 2 kişi yaralandı.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde oynanan ve 1-1 sonuçlanan Altay-Kahramanmaraşspor karşılaşmasının ardından koltukları kırarak sahaya girmeye çalışan taraftarlara polis biber gazıyla müdahale etti, 2 kişi yaralandı. İzmir'de Alsancak Stadı'nın çürük raporuyla kapatılması ve Atatürk Stadı'nın da zemin nedeniyle bakıma girmesi nedeniyle Altay, Kahramanmaraşspor ile Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki 7 Eylül Stadı'nda karşılaştı. 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ardından stattaki koltukları yerinden sökerek sahaya girmeye çalışan ve küfürlü tezahüratlarda bulunan Altay taraftarları ile polis arasında gerginlik yaşandı. Yapılan uyarılara rağmen küfürlü tezahürat yapmayı sürdüren ve sahaya girmeye çalışan taraftarlara biber gazıyla müdahale edildi. Çıkan arbedede Altay taraftarı 2 kişi yaralandı. Yaralı taraftar, sahada hazır bekletilen ambulansla hastaneye götürüldü. Yaşanan gerginlik, polislerin stadı boşaltmasıyla sona erdi.

BERABERLİK GERGİNLİĞİ ARTIRDI

Turgutlu 7 Eylül Stadı'nda oynanan maç içerisinde saha içi pozisyonlarına kızan taraftarlar müsabaka sonunda da polis arasında arbede yaşandı. Siyah beyazlılar bitiş düdüğünün ardından hakem Burak Taşkınsoy'a sert tepki gösterdi. Çıkış tüneline yönelen hakem Taşkınsoy'a saldırmak isteyen bazı taraftarlara polis müdahale ederken, futbolseverler ise kırdıkları koltukları emniyet mensuplarına fırlattı. Bir taraftarın koltuk kırarken bacağından yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olaylar sırasında yaralanan Altay taraftarlarından Mert Y. ve Murat E. sahada bulunan ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Müsabaka içerisinde oyunun çok durakladığını savunan taraftarlar Kahramanmaraşsporlu Tayfun Özkan ve Onur Berber’e de ateş püskürdü.

ALTAY YÖNETİMİ OLAY YATIŞTIRMAK YERİNE FUTBOLCULARA SALDIRDI

Olaylar daha fazla büyümeden yatışırken, Altay yönetimi çıkan olaylara tepki göstererek maçın gözlemcisine serzenişte bulundular. Aynı zamanda saha içerisinde bulunan bazı kulüp yetkilileri ise Kahramanmaraşsporlu bazı futbolcularla sözlü diyaloğa girerek saha içinde arbedeye yol açtı. Taraftarın bu duruma sesiz kalmadığı Turgutlu da Altay yönetimi yangına körükle gitmiş oldu.

SAHAYA YABANCI MADDE GİRDİ

1-1’lik sona eren karşılaşmada futbolcuların çıkışı anında olaylar çıkaran Altyaspor lu taraftarlar saha içerisine bozuk para, çakmak, su şişesi, tribün koltuğu, kol saati gibi eşyalar atarak Kahramanmaraşsporlu futbolcuları ve müsabaka hakemlerini hedef aldı. Hedef alınan yabancı maddeler ise hiç kimseye isabet etmezken yabancı maddeleri stadyum görevlileri yok etmesini bildi.

500’E YAKIN ALTAYLI TARAFTAR MAÇI İZLEDİ

İzmir Atatürk Stadı’nın bakımda olması nedeniyle Turgutlu’da oynanan maçta Altay’ın golü 66’da İlyas’tan gelirken, konuk ekibin golünü 24’te Tayfun kaydettiği müsabakayı Altayspor taraftarı yalnız bırakmadı. İzmir'de Alsancak Stadı'nın çürük raporuyla kapatılması ve Atatürk Stadı'nın da zemin nedeniyle bakıma girmesi nedeniyle Altay, Kahramanmaraşspor ile Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki 7 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi. İzmir'de Alsancak Stadı'nın kapalı, Atatürk Stadı'nın bakımda olması sebebiyle Kahramanmaraşspor'u Turgutlu'da konuk etmek zorunda kalan siyah-beyazlıları yaklaşık 500 kişilik taraftar takımlarını yalnız bırakmadı.

38 CEZALI TARAFTARI VAR

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir Ekibinde de cezalı taraftarlar ön plana çıktı. Müsabaka öncesi Gazetemiz Spor yazarı İlker Yiyen’in öğrendiği bilgiler doğrultusunda Altayspor’un 38 yasaklı taraftarı bulunuyor. Müsabaka ya 38 yasaklı taraftarın girmesi yasaklandığı ve yaklaşık 500 taraftarın maçı izlediği karşılaşma öncesi Turgutlu emniyeti bu 38 kişiyi tespit ederek stadyuma girmesine izin vermedi. Bu 38 yasaklı taraftarın bazıları ise Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Turgutlu da bulunan ve stadyuma yakın olan inşaat ve apartman çatılarından izlemek için caba gösterdiler.

 Haber: İlker YİYEN