Site Logo

Taraftar GruplarI Trİbünden Çekİlİyor

Önceki gün oynanan İnegölspor maçı sonrasında yaşanan olayları kınadıklarını söyleyen Edeler ve Asiler Gurubu, taraftar arkadaşlarının darp edildiğini iddia ederek Kahramanmaraşspor’un maçlarına gitmeme kararı aldıklarını söyledi.

Kahramanmaraşspor’un İnegölspor ile oynadığı ve 1-0 kaybetti karşılaşma sonrasında yaşanan olaylarla ilgili ortak bir basın açıklaması yapan Edeler Grubu ve Asiler Grubu, maç sonrasında bir gurubun kendilerini darp ettiğini iddia ederek bu nedenden dolayı Kahramanmaraşspor’un maçlarını boykot etme kararı aldıklarını açıkladı.
Asiler Grubu adına konuşan Yahya Vursavuş ve Edeler Grubu adına konuşan Ali Erbilir, Zeus Kafe’de düzenledikleri basın toplantısında Kahramanmaraşspor yönetimini kınayarak takımı boykot kararı aldıklarını açıkladı. İnegölspor maçının son dakikalarına kadar takımı desteklediklerini kaydeden Vursavuş ve Erbilir, geriye düşen takımın hocasına tepki göstermenin en doğal hakları olduğunu kaydetti. Bu olay ve maç çıkışı bir gurup arasında yaşanan tartışmalar sonucunda bürolarının basılarak darp edildiklerini iddia eden Vursavuş, bu olumsuzluklara karşılık kendilerinin de takıma tepki gösterdiğini kaydetti. Kahramanmaraşspor’un maçlarını izlemeye gitmeyeceklerini kaydeden Vursavuş, darp konusunda ise emniyet güçlerine şikayetini bildirdiğini kaydetti.
Basın toplantısında konuşan Vursavuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugünkü basın toplantımızın ana sebeplerinden biri dün maçtan sonra olan çirkin olaylardır. Bu olaylardan dolayı basın toplantısı yapma gereği hissettik. Tüm Kahramanmaraş halkının, basının ve bürokratlarının duyması için geniş çaplı bir toplandı yapalım dedik. Dün Kahramanmaraşspor ve İnegöl müsabakasında farklı gruplarda geldi. Biz bu arkadaşlarımızla yan yana takımımızı destekledik. Yaklaşık bin kişi vardı. Stadyumda kale arkası, kapalı ve açık tribüne dağıtım yaparak futbolun içine siyaset karıştırdılar. Yaptıkları tezahüratları bize hoş gelmedi. Bu tür şeyler yakışı kalmadı. Futbola siyasetin karışmasını istemiyorduk. Bu zamana kadar böyle bir şey de görmedik. Şimdi ise bu olaylarla karşılaştık. 6 haftanın verdiği birikimden dolayı taraftarın hakkı olduğunu herkes bilir. Takım içerideki bütün maçlarında mağlup olmuş taraftar olarak tribün reisleri olarak bizler elbette ki tepkimizi dile getirmek zorundayız. Protestomuzu yaptık fakat kimseye ne hakaret olsun ne de kötü söz söylemedik. Kulüp başkanı Fatih Ceyhan telefonda bize olmadık hakarette bulundu. Oturmuş olduğumuz büromuz basıldı. Fatih Ceyhan’ın kardeşi Fahri Ceyhan üzerime araba sürdü.  Arabayla sol bacağıma vurdu. Bacağımda çatlak var. Gerekli yerleri şikayetimizi bildirdik. Bu şekilde bir saldırıyı hak etmedik. Toplanıp arkadaşlarımızın kafalarına sopayla vurdular. Bu şekilde olayı büyüttüler. Bizim istediğimiz sadece futbolla siyaseti karıştırmasınlar. Saldırıyı ben ve arkadaşlarımla şiddetle kınıyorum. Bundan sonraki tavrımız şudur, Kahramanmaraşsporun maçına gitmeyeceğimiz. Gerekirse yürüyüş ve basın toplantısı yapacağız.”
Edeler Grubu tribün lideri Ali Erbilir, ise şunları söyledi: “20 yıldır Kahramanmaraşspor maçlarına gidiyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karılaştım. Tribüne siyaset karıştı. Başkanın yaptığı cahillikti. Beni aradı ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. 8 haftadan beri bu takımın 2 tane galibiyeti ve 6 mağlubiyet vardır. Bu hafta takımın hocasını istemiyoruz diye 90+2 de tezahürata başladık. Maddi yolla senden şikayetçi olacağım dedim ve kapattım telefonu. Ondan sonra olaylar büyüdü zaten.  Ben ve grubum bu olayı esefle kınıyoruz. Yapılmaması gereken bir olaydı. Hem başkanı hem de bu olaya karışan insanların oturup düşünmeleri gerekiyor.”

Haber: İlker YİYEN