Site Logo

Kocaelİ Bİrlİkspor yönetİmİ ve taraftarI futbolun güzellİĞİne gölge düŞürdü

Geçtiğimiz Çarşamba günü Kocaeli’nde oynanan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup mücadelesinde Kahramanmaraşspor’un idari menajeri Mehmet Traş’a ve Kahramanmaraş’a yönelik yapılan çirkin saldırıları kınayan Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, yaşanan olayların futbolun güzelliğine gölge düşürdüğünü kaydetti.

Kahramanmaraşspor’un geçtiğimiz Çarşamba günü Kocaeli Birlikspor ile oynadığı lig maçında yaşanan olayların yankısı devam ediyor. Kocaeli medyası şeref tribününde yaşanan olayların sorumlusu olarak Kahramanmaraşsporlu yönetici Fikret Fındık’ı ve Kürşat Özarslan’ı gösterirken, Kahramanmaraşspor cephesinden de cevap gecikmedi. Kahramanmaraşspor’un ve Kahramanmaraş’ın ırkçı söylemlere maruz kaldığı maçta yaşanan olayların perde arkasını anlatan Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, tribünde bulunmamasına rağmen kendisinin de isminin Kocaeli medyasında yazıldığını kaydetti.
Yaşanan olayların futbol güzelliğine gölge düşürdüğünü kaydeden Ceyhan, kafileden aldığı net bilgileri düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarına anlattı.
Kahramanmaraş’a gelen takımları fair-play örneği göstererek karşıladıklarını ifade eden Ceyhan, çoğu deplasmanda kendilerinin gösterdiği ilgiyi göremediklerini belirtti. Normal prosedürün dışında  fazla bir ilgi beklemediklerini kaydeden Ceyhan, ancak bunu dahi göremedikleri deplasmanların olduğunu aktardı.
Kahramanmaraşspor’un idari menajerinin şeref tribününden yaka paça atılmasının mantıklı hiçbir açıklamasının olmadığını belirten Ceyhan, yapılan ırkçı söylemlerin ve tezahüratların ise futbolun güzelliğine gölge düşürdüğünü vurguladı.
‘YÖNETİCİMİZİN PROTOKOL DE OTURMASINA İZİN VERMEDİLER”
Ceyhan, yaşanan olayları şu şekilde özetledi: “Kocaeli’deki maçta protokol tribününde hiç hoş olmayan olaylar yaşandı. Kahramanmaraşsporumuzu orada yönetici olarak temsil eden Fikret Fındık, Kürşat Özarslan, Yavuz,  Mehmet Tıraş ve Ejder Kazancı’nın protokol tribününde oturması gerekiyordu. Bu isimlerin eşgüdüm toplantısında bildirilmesine rağmen Mehmet tıraş hocamıza orada oturamayacağı söylenmiş. Bunun üzerine yönetici arkadaşlar buna tepki verdi. Kocaelispor başkanı da dahil olmak üzere hakaret edip zor kullanarak, hatta Fikret Fındığı takım başkanı zannettikleri için Kobane’ye  gidin gibi söylemler oldu.”
“BİZ TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
“Kahramanmaraş’a deplasmana gelen tüm takımların yöneticilerini biz protokol da ağırlıyoruz. Hatta gözlemcilerin doğrultusunda istedikleri koltuklara oturtuyoruz. Biz Türk misafirperverliğini göstermeye çalışıyoruz ama bize karşı yapılan bu davranış gerçekten hoş değil. Buna benzer bir durumu ben geçen sezon PTT liginde Adanaspor deplasmanında yaşamıştım. Diğer takımlar daha maça çıkmadan bizi psikolojik baskı altına almaya çalışıyor sanırım.”
KAHRAMANMARAŞSPOR YALNIZ DEĞİLDİR
 “Ama sonra öğrendim ki Kocaelispor, Kocaeli yerel basınına olayı tam tersi şeklinde aktararak kendi ayıplarını kapatmaya çalışmışlar. Bu olayın Kocaeli yerel basınında ki gibi olmadığını tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum. Kahramanmaraşspor yalnız değildir. biz misafirlerimizi nasıl ağırlıyorsak gittiğimiz yerde de o şekilde ağırlanmak istiyoruz. Özellikle federasyondan ve takım başkanlarından, yöneticilerinden duyarlı bir davranış bekliyoruz.”
DOSTLUKLAR VE MİSAFİRPERVERLİK BİTMEMELİ
“Sonuçta yaptığımız bir spor, bir kazananı bir kaybedeni elbette olacak. Ama aramızda ki dostluklar ve bizim erdemimiz olan misafirperverlikler hiçbir zaman bitmemeli. Maçın sonucuna veya renklere göre değişmemeli. Biz her türlü platformda hakkımızı savunacağız. Ama Kocaeli basının yaptığı, basın ahlakına uymayan bir davranış. Bizim yönetici arkadaşlarımızdan orada olan 3-4 kişi nasıl orayı karıştırsın? Her zaman spor kazansın. Sporun içerisinde ki fair-play, centilmenlik ve kültürümüz olan misafirperverlikte unutulmasın!”
“BU HAREKER ŞAHSIMIZA DEĞİL KAHRAMANMARAŞSPORUMUZA YAPILMIŞTIR”
Kahramanmaraşspor Genel Kaptanı Kürşat Özarslan ise bizzat içerisinde yer aldığı yaşanan olaylarla ilgili şunları söyledi: “Biz oraya 15 kişilik bir sınırımız olmasına rağmen 4 kişi gittik. Maç başladıktan sonra 3-4 kişinin Mehmet Tıraş’ı zor kullanarak dışarı çıkarmaya çalıştılar. Bende olayın olduğu bölgeye gittim. Orada Kocaelispor başkanı da hiç bir şey yapmadı öylece seyretti. Bu hareket bizim şahsımıza değil Kahramanmaraşspora yapılmıştır. Ben bu olayın üzerine protokolda ki bütün arkadaşları çektim ve maçın 2.nci yarısını alt tribünde seyrettik. Olaydan sonra bir yöneticinin gelip özür dilemesini bekledik ama durumu düzeltecek hiçbir yaklaşım olmadı.”
“YÖNETİCİMİZİ YAKA PAÇA DIŞARI ATTILAR”
Kahramanmaraşspor Yöneticisi Fikret Fındık’da yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Fındık, yapılan muameleyi futbolun güzelliğine yakışmadığını belirterek şunları söyledi: “Maçın ilk yarısının sonlarına doğru şeref tribününde oturduğumuz sırada bir gürültü sesi geldi. Bu gürültü nereden geliyor diye dönüp baktığımda bizim idari menajer olan Mehmet Tıraş’ın yaka paça dışarı çıkarıldığını gördük. Önce şube sorumlusu Kürşat bey olaya müdahale etti. Sonrada ben mecburen müdahil olmaya çalıştım. Orada oturması için federasyon tarafından verilmiş kanuni hakkı var. Buna rağmen Mehmet Tıraş’ı oradan çıkarmak istediler. Bizde bu olaya karşı tepki gösterdik ve protesto ederek bizde bu maçı burada izlemeyiz dedik.”
KAHRAMANMARAŞSPOR OLARAK BU OLAYA SUSKUN KALAMAYIZ
“Arada itişme kakışma ve küfür oldu ama biz buna karşılık vermedik. Biz Kahramanmaraşspor olarak bir yönetici kardeşimize yapılan haksızlığa tepkisiz kalamayız. Biz bir aileyiz ve birbirimizi savunmak durumundayız. Devre arasında şeref tribününü terk ettik. Bize şeref tribününde izlememiz üzerinde ısrarcı olundu. Fakat biz bu kötü misafirperverlikten ve terbiyesizlikten sonra maçı şeref tribününden izlemeyeceğimizi söyledik. Arkadaşımıza çok büyük haksızlık yapıldı. Biz bu davranışı etik bulmuyoruz. Ben gittim ve maçı bizim orada olan taraftarımızı arasında izledim. Kocaeli taraftarları Kahramanmaraş hakkında Küfür ettiler. Burayı karıştırmaya mı geldiniz gibi ırkçı söylemler oldu.”
Haber: Cebrail SARI