Site Logo

Rüzgar Eken FIrtIna Bİçer

Kahramanmaraşspor ve Büyükşehir Belediyespor taraftarının bu tavır ve tutumu devam ettiği sürece kimse bu takımlardan başarı beklemesin…
Beklentilerinize karşılık sizin de bir şeyler vermeniz gerekir.
Ticaret yapan insan sattığı malın karşılığında para alır. Mal alan insan onun karşılığında para verir.
Peki bizim taraftarımız Kahramanmaraşspor’a ve Büyükşehir Belediyespor’a ne verdi? Ne istiyor?
Sezon başından bu yana bilet fiyatlarına itiraz eden taraftar, takımı sahaya çıktığında yuhalayan taraftar, takıma maddi ve manevi hiç bir şey katmayan bu taraftar takımdan ne istiyor?
Varsa bu sorulara bir cevabınız söz sizde!
Elbette herkesin kendine göre bir doğrusu vardır. Bundan 4 yıl önce bu takım için kılını kıpırdatmayan insanlar, şimdi neden bu kadar sivrildiler!
Üç kuruş menfaat için mi bu takımları zora sokacak işler yapılıyor?
Ben bu takımı yürekten seviyorum diyen insan görmedim.
Eğer gerçek taraftarı görmek istiyorsanız maç kazandığında havalara hoplayanlara değil, maç kaybettiğinde gözyaşı döken insanlara bakın. İşte onlar bu takımların gerçek taraftarlarıdır.
Ben bazı insanlara sordum. Bu taraftar takımlardan ne istiyor diye. Kimisi para kimisi şöhret kimisi de kendi egolarını tatmin ediyor dediler.
Tribünde samimi olduğum insanlara da bu soruyu sordum. Onlar da biz takımın başarısını istiyoruz dediler.
Arkadaşlar; Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un her türlü başarısı sizin elinizde. Siz ‘Rüzgar ekerseniz, fırtına biçersiniz’. Eğer başarı istiyorsanız önce bunun için mücadele etmeniz gerekir.
Bu tribünlere yıllarını harcayan insanlar ne çabuk unuttu bu düzeni. Taraftar olmazsa takımda olmaz.
Herkes birbirine bu takımlara ne oluyor diye soruyor. Bu takımların en önemli parçası eksik durumdadır! Siz kendinize gelmezseniz bu takımlar da başarılı olamazlar.
Baskı gören Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor takımının maçında Kahramanmaraşspor’un maçlarında uyguladığı bilet fiyatlarını protesto ederseniz o takımın başarısızlığından siz sorumlusunuz.
Gol yiyen Kahramanmaraşspor’u bir kenara bırakıp rakip takımı alkışlarsanız o takımın da başarısızlığından siz sorumlusunuz.
Takım içerisinde suçlu aramayı bırakın. Herkes iğneyi kendisine batırsın. Bir suçlu arıyorsanız bir birinize bakın. Asıl suçlular yanınızda duruyor.
Siz kendi içinizde birlik ve beraberliği sağlamadan, takıma tam anlamıyla destek vermeden bu takımlardan başarı da beklemeyin.
Kahramanmaraşspor ve Büyükşehir Belediyespor’a geçmişte sunduğunuz desteği şimdi sunmadığınız sürece bir sonuç alınması mümkün değildir.
Tabi ortada dolaşan dedikodular gerçek ise vah bu memleketin haline. İşte o zaman benim de söyleyecek bir sözüm kalmıyor.
Yüreğini bu takım için ortaya koymayan insanlar, kendi menfaatlerini ortaya koyuyorsa kimsenin söyleyecek bir sözü kalmaz zaten.
Bu yazımda kalemim sivrildi. Bu gerçekleri kaleme almak istedim çünkü önümüze gelen tablo beni korkutuyor. Tek isteğim ve arzum Kahramanmaraş’ın gerçek taraftarlarının ortaya çıkmasıdır. Onlar olduğu sürece şüphe yok ki bu takımlar zirveye ulaşacaktır. Manisa’da, Şanlıurfa’da ve Tarsus’ta kendi gözlerimle gördüğüm fedakar insanların tribünde yeniden ayağa kalkmasını istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle herkese sporla dolu günler diliyorum.