Site Logo

ÖMER GÜRLEK:''KAHRAMANMARAŞSPOR AŞIĞI TAKIMINA SALDIRMAZ''

Pazar günü akşam Gümüşhanespor maçı sonrası Taraftarın Teknik direktör Orhan Şerit’e olan tepkisini Takım Otobüsün camını kırarak gösteren taraftara Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği kınamada bulundu. Dernek Taraftarlardan sorumlu yöneticisi Ömer Gürlek, “bu nu yapan Kahramanmaraşsporlu olamaz” dedi.

Ligin 3 haftasında kendi sahasında oynadığı karşılaşma sonrası maç çıkışında kendi takım otobüsüne saldırı hakkında Kahramanmaraş Büyükşehir spor Taraftarları Derneğinde basın açıklaması yapıldı.

Kahramanmaraşspor’un hafta sonu oynadığı ve 1-0 kaybettiği Gümüşhanespor maçı sonrası istenmeyen olaylar oldu. Kimlikleri belirlenen ve emniyet tarafından işlemleri başlayan bazı kişiler maç sonrası takım otobüsüne saldırdı. İlk olarak otobüsü yumruklayan taraftarlar daha sonra ise takım otobüsüne taşlarla saldırdılar. Polis eskortunun da gecikmesi üzerine takım otobüsü taraftarların arasında kaldı. Teknik direktör Orhan Şerit’in olduğu bölümde ki büyük cam kırıldı. Şans eseri olayda kimse yaralanmazken çirkin saldırı sonrası tesislerde de güvenlik önlemleri alındı. Kahramanmaraşspor takım otobüsüne yapılan saldırı sonrası Kahramanmaraş Emniyeti de alarma geçti. Kahramanmaraşlı taraftarlarının toplanma merkezi olan ve Spor taraftarları adına tek resmi statüsde olan Kahramanmaraş büyükşehir spor Taraftarlarına gelen Emniyet güçleri Olayı gerçekleştiren şahısların çevrede bulunan güvenlik kameraları ve Mobese kameralarından çıkan görüntüleri Dernek yönetimine de izleterek araştırmalarını sürdürüyorlar. Konuyla alakalı olarak Dernek Yönetimi olarak açıklamalarda bulunan taraftarlardan sorumlu Dernek Yöneticisi Ömer Gürlek, olayla hiçbir alakalarının olmadığını yapanların ise Kahramanmaraşspor sevgisi taşımadığını ifade etti.

“BU TUTUMLA YAKLAŞAN BÜTÜN TARAFTARI KINIYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir spor Taraftarları Derneği Taraftarlardan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ömer Gürlek, “Göz göre göre provokasyonla gelen bu olayın içerisinde bizlere kayıtlı hiçbir üyemiz ya da yöneticimiz yer almamıştır. Bunu yapanlar Kahramanmaraşspor sevgisi taşımayan insanlardır. Kahramanmaraşspor aşıkları kendi takımını taşıyan takım otobüsüne saldırmaz. Taraftar yapılanması olarak üyelerimizi dernek çatısı altında toplayarak tek sesliliği sağlamayı amaçladık. Ancak şehrimizde her hangi bir yasal dayanağı olmayan ve taraftar grubu olarak faaliyetler gösteren topluluklar mevcuttur. Bu toplulukların derneğimizle uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Taraftar derneğini kurarken bu toplulukları da bir araya getirmeyi amaçladık. Ancak dernek tüzüğümüze ve kurallarına uymayan isimleri bünyemize katmadık. Bu olayları çıkaranları da bu davranışlarından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir spor Taraftarları Derneği olarak kınıyoruz. Kahramanmaraşlı gerçek taraftarlar olarak biz bu durumun karşısındayız.  Yaşanan olaylar neticesinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği’ne yönelik yapılan söylemler ve kolluk kuvvetlerinin yaptığı araştırma ve çalışmalar neticesinde açıklama yapma gereği duyduk. Hiçbir görüntüde ve fotoğrafta bizlerden bir isim yer almamıştır. Emniyetimiz konuyu araştırıyor” dedi. 

Haber: İlker YİYEN