Site Logo

BU KADRO FIRTINA DEĞİL KASIRGA OLUR

Uzun bir tatilin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da 2013-2014 sezonuna heyecan dolu bir maçla başladı. Heyecan dolu diyorum çünkü açılış maçına yakışır bir karşılaşma izledik.
12 Şubat Stadyumunda Sandıklıspor’u konuk eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, ilk dakikaları rakibin baskısıyla geçen karşılaşmada yetenekli sporcuları ile ön plana çıktı.
Karşılaşmada geriye düşen mavi-beyazlıların beraberlik golünü bulması, öne geçme fırsatını da yakalaması takımın 90 dakikayı düşündüğü anlamına geliyor.
Geçen sezonun en büyük eksikliklerinden bir tanesi de buydu. Takım hem fizik olarak hem de düşünce olarak 90 dakikayı tamamlayamıyordu.
Sandıklıspor maçında sahaya çıkan her futbolcu görevini iyi bir şekilde yerine getirdi. Özellikle kanatların hızlı olması ve kontralarda rakip savunmayı zor durumda bırakması beni heyecanlandıran önemli hususlardan biridir.
Her takımın kendine özgü güçlü özellikleri olması gerekiyor. Çok koşan ve mücadeleyi bırakmayan futbolda her zaman kazanır.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un böyle bir özelliğe sahip olduğunu söyleye bilirim. Geriye düştüğü karşılaşmada mücadeleyi bırakmadı ve beraberlik golünü de buldu. Hatta galibiyet golüne de yaklaştı ancak aynı dakikalarda karşılaşmayı katletmek için elinden gelen gayreti gösteren hakem tartışılacak bir penaltıya imza atarak takımımızın hızını kesti.
Futbolun adaleti elbette yoktur. Ancak Allah’ın adaleti asla şaşmaz. Bu penaltıyı kaleci Ferdi büyük bir ustalıkla kurtardı.
Takım karşılaşmayı on kişi tamamladı. On kişi oynadığı süre içerisinde galibiyet golünü arayan ve savunmasında hata yapmayan taraf oldu.
İşte bu olumlu özelliklerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un bu grupta şampiyon olacağına canı gönülden inanıyorum. Takımın en az 4 haftaya ihtiyaca var. Dört hafta sonra bu takım istediğimiz seviyeye gelecek ve rakiplerinin korkulu rüyası olacaktır.
Ben futbolcu kardeşlerimizden aynı özveri ve güvenle yollarına devam etmeleri gerektiğini söylüyorum. Eğer onlar isterse bu takım çok daha iyi işler yapa bilir. Çünkü onlardaki o potansiyeli gördüm.
Sahaya çıkan yeni isimlerin tamamının takıma katkı sağladığını ifade etmeden geçmeyeceğim. Eksik olan yerlere de zaten oyun içerisinde Recep hocam müdahale etti. Taraftarın bu takım güvenle seyredeceğini düşünüyorum. Geçmişte ne zaman gol yiyeceğiz korkusuyla maç izlediğimiz günler çok oldu. Ancak şuanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un güçlü savunması ve kaliteli kalecisi sayesinde gol yeme sorunu olacağını düşünmüyorum. Elbette kalemizde gol olacak. Ancak bunun kolay olmayacağını söylemek istiyorum.
Ben Recep hocama ve aslanlarına başarılar diliyorum. İnşallah bizim umduğumuz ve hayalini kurduğumuz şekilde yollarına devam ederler.
“BU ASLANI KAFESE KOYMAYALIM”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile aynı saatte deplasmanda Göztepe ile karşılaşan Kahramanmaraşspor’un maçını izleyemedim. Ancak izleyen arkadaşlarım klasik savunma taktiği yaptığımızı ve kontra atakla gol aradığımızı söylediler. Geçen sezon elimizdeki malzeme bunu gerektiriyordu. Bu sezon da aynı tablo ile karşı karşıya kalmış durumdayız.
Yönetim takımın başarısı için çırpınırken henüz sportif bir başarı gelmemesi onların da mahcup ediyor. Takım başarı elde edecek ve yönetimin eli güçlenecek.
Sahaya yansıtılan oyun sadece bu aslanı kafese kapatır. Futbol sadece sahaya yansıtılan taktik ve teknik den ibaret değildir. Futbol oynadığın takımın ruhuna ayak uydurma ve öz güven ile olur. Şuanda Kahramanmaraşspor’da takım olarak bunu bulduğumuzu düşünmüyorum.
İki zorlu rakiple karşılaştık, ezilerek kaybetmedik ancak bunu bir teselli olarak da kullanmayacak kadar asil bir takımız.
Yetenekli ve kaliteli oyunculara sahip olduğumuzu biliyorum. Bir yerlerde eksiklik var ve bu eksikliği daha önce de söylediğim gibi teknik direktör Orhan Şerit’in görmesi gerekiyor. Mutlaka bunların analizini yapıyordur.
Güçlü rakiplere karşı psikolojik olarak 1-0 geride başladığımızı düşünüyorum. Ankaragücü maçında temposunu yakalayan Kahramanmaraşspor’un ne yapa bileceğini herkes gördü.
Bunu gören taraftar daha fazlasını ister. Bunun farkında olunmalı ve takımın daha da başarılı olması için mücadele edilmelidir.
En azından bu takım için gecesini gündüzüne katan yöneticilerin elini güçlendirin. Bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde başlayalım ve geride kalan iki maçı unutalım.
Ben bu duygu ve düşüncelerle sporla dolu günler diliyorum.