Site Logo

KÖTÜ TEZAHÜRATLA İLGİLİ TASLAK BELLİ OLDU!

Yeni talimata göre ilk 4 maç para cezası, 5 ile 10. maçlar arası tribün kapama + para... 11. ihlalden sonra seyircisiz. Ama Süper Kupa ve Kupa Finali maçlarında uygulanmayacak.

Ve Türkiye Futbol Federasyonu geçen sezon lige damgasını vuran "çirkin ve kötü tezahürat" eylemleriyle ilgili yeni disiplin talimatını hazırladı.

TFF hukukçularının uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni talimat değişiklikleri cuma günü İstinye'de yapılacak olan yönetim kurulunun onayına sunulacak.

TFF yönetim kurulu tarafından onaması halinde, çirkin ve kötü tezahüratla ilgili yeni disiplin talimatının mevcut talimatla ilgili ortak tarafı yine tezehüratlarda devamlılık kıstası aranmaması ve ilk dört ihlalin yaptırımının yine para cezası olması olacak.

 TFF SIFIR TOLERANSTAN VAZGEÇMEDİ

Geçen sezonun ortasına kadar bu fiille ilgili uygulanan "120 saniye devamlılık" kıstasının ligin devre arasında ortadan kaldırılarak yerine "sıfır tolerans" uygulamasının gelmesi kamuoyunda beraberinde ciddi tartışmaları da getirmişti.

Bu uygulama nedeniyle birçok takım 2-3 saniye gibi bir ihlal yüzünden ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalmasına karşılık TFF yeni düzenlemesinde de bundan geri adım atmadı. "ihlal" kriterlerine dokunmayan TFF sadece "yaptırım" kriterlerinde kulüpler lehine iyileştirmeler yapmış oldu.

4 MAÇ PARA 5.MAÇTAN SONRA TRİBÜN

TFF hukukçuları tarafından hazırlanan çirkin ve kötü tezahürat fiiliyle ilgili yeni talimat taslağına göre kulüpler ihlallerde ilk dört maçın yaptırımını mevcut talimatta olduğu gibi sadece para cezası olarak ödeyecek.

5. ihlalle birlikte sonraki 6 ihlalde (5,6,7,8,9,10.ihlal) bu kez yaptırımlar tribün kapama cezası + para cezası şeklinde olacak. Para cezaları mevcut sistemde olduğu gibi ihlal sayısıyla birlikte artacak.

Aynı sezon içinde 11. kez ihlalde bulunan kulübün (bundan sonraki ihlallerinde de) alacağı ceza seyircisiz maç oynama cezası olacak.

DEPLASMANDA İSE SEYİRCİSİZ

Yeni disiplin talimatına göre deplasmandaki ihlallerin yaptırımı yine deplasmandaki maçlarda çekilecek. Deplasman maçındaki seyircilerinin ihlalinden dolayı (4.ihlalden sonrakiler için) "tribün" cezası alan kulüp bir sonraki deplasman maçına seyirci götüremeyecek.

SÜPER KUPA VE FİNAL MAÇLARI

TFF'nin çirkin ve kötü tezahürat talimatıyla ilgili yeni talimat taslağına göre bu fiilin ihlalinden doğan yaptırımların Süper Kupa ve Kupa Finali maçlarında uygulanmaması olacak.

BOŞ TRİBÜNE Mİ? KADIN VE ÇOCUKLARA MI ?

TFF çirkin ve kötü tezahüratla ilgili bir diğer değişikliği de "seyircisiz" maçların uygulamasında yaptı. Hazırlanan yeni taslağa göre seyircisiz maçların yaptırımı geçmişte olduğu gibi kadın ve çocuk taraftarlar yerine tamamen boş tribünler şeklinde olması. Ancak bir kısım yönetim kurulu üyesi ise bunun geçmişte olduğu gibi yine kadın ve çocuklar şeklinde uygulanmasını istiyor. Bu da ilerleyen günlerde yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında kesinlik kazanacak.