Site Logo

“İskelet yapIyI bozmadan etkİlİ transferler yapacaĞIz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Futbol Takımında yeni sezon hazırlıkları için düğmeye basıldı. İç transferde dört isimle anlaşan mavi-beyazlılarda, dış transferde teknik yönetimin raporu doğrultusunda hareket edileceği ifade edildi.

2014-2015 sezonunda Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele edecek olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon hazırlıkları başladı. İç transferde hareketli günler geçiren mavi-beyazlılarda dört isimle anlaşıldığı bildirildi. Dış transfer için de kongrenin beklendiği ifade edilirken, teknik yönetimin raporu doğrultusunda transfer çalışması yapılacağı ifade edildi.
Manşet Gazetesi Spor Servisine konuşan Teknik Direktör Recep Aydemir, yeni sezon ile ilgili bilgiler verdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un yeni sezonda şehri en iyi şekilde temsil edeceğini dile getiren Aydemir, Kahramanmaraş’ın desteği ile yarım kalan işi tamamlayacaklarını ve 2. Lig’e yükseleceklerini ifade etti.
Başarının bir süreç olduğunu kaydeden Aydemir, bu süreci iyi değerlendirerek şehre yakışır bir duruşla şampiyonluğu elde etmek istediklerini kaydetti. Transferle alakalı iç transferde gelişmelerin yaşandığını kaydeden Aydemir, dış transfer konusunda ise birkaç gün içerisinde adımların atılacağını belirtti.
Kamp konusunda geçen yıl olduğu gibi üç aşamalı bir kamp gerçekleştireceklerini dile getiren Aydemir, çalışmalara Kahramanmaraş’ta başlayacaklarını ve yine Kahramanmaraş’ta çalışmaları hazırlık maçlarıyla tamamlayacaklarını dile getirdi.
Bu sezon taraftara da büyük iş düştüğünü kaydeden Aydemir, konular ile ilgili konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü:


“İÇ TRANSFERLER BİTTİKTEN SONRA DIŞ TRANSFERE GEÇMEYİ PLANLIYORUZ”

“Takımda iç transfer başladı. 4 tane oyuncumuz ile tekrardan anlaştık. İçerideki oyuncularımızın büyük bölümü ile olmasa da çekirdek kadromuzu korumaya çalışacağız. Ona özen gösteriyoruz. Daha sonraki süreçte de iç transfer bittikten sonra, dış transfere yöneleceğiz. Tespit ettiğimiz eksiklikleri gidererek, doğru tespitler yaparak, dış transferleri de sonuçlandırarak sezonu önümüzdeki hafta açmayı planlıyoruz. 2 etaplı bir çalışma süremiz olacak. Bayrama kadar burada bir bölüm çalışacağız. Daha sonra bir bölüm daha çalışıp, ayın 12’si ile 24’ü arası dışarı da bir kamp planlıyoruz. Bu kamp sürecini de olumlu geçirip, lige kadar ki süreyi olumlu değerlendirip, takım ile ilgili görüşlerimizi ortaya koyacağız.”

“LİGİ MÜMKÜN OLDUĞU KADAR İYİ YERDE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

“Grubumuzdaki takımlarla alakalı olarak sadece duyumlarla alakalı konuşabiliyoruz. Herkes Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u güçlü bir takım olarak görüyorsa, bizim de güçlü gördüğümüz takımlar var. Şuan da en güçlü görünen takım maddi olarak da hesaba katarsak Erzurum Büyükşehir Belediye olarak görülüyor. Çok büyük paralar karşılığında transferler yapıldığını görüyoruz. Sakaryaspor, şehir takımıdır, o takımı da güçlü olarak değerlendiriyorum. Onlarda geçmiş borçlarla alakalı yapılandırma içindeler. Onlarda iyi bir takım kurma telaşı içerisindeler. Van yine şehir takımıdır. Bizim grupta Play-Of oynamış, Bergama takımı var, Ankara Demirspor takımı var. Her şeye rağmen eksiklerimizi giderip, doğru transferleri gerçekleştirip, mümkün olduğu kadar ligi en iyi yerde tamamlamak için elimizden geleni yapacağız.”

“DIŞ TRANSFERLERİ DE KISA ZAMAN İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİZ”

“Bizim tespit ettiğimiz oyuncular, dış transferdeki önceliğimizdir. Takdir edersiniz ki, iyi oyuncularda daha üst liglerde oynuyorlar. Transfer döneminin zorluklarından bir tanesi odur. 3’üncü ligde oynuyorlar. Oyuncularda kendilerine göre haklılar hedef seçiyorlar. Birçok futbolcu oradaki teklifleri değerlendirme içerisindeler. O yüzden beklemek zorunda kalıyoruz. Bizimde bir sınırımız var. B Planımız mutlaka var. Önümüzdeki haftaya kadar onları da şekillendirmeye çalışıyoruz. Çok geç kalmadan bunu da bitirmeye çalışıyoruz.”

KAMP DÖNEMİNDE ALTYAPIDAN YETİŞEN GENÇ OYUNCULARIN AKİBETİ BELLİ OLACAK”

“Altyapıdaki oyuncuların tecrübe kazanması için BAL Ligi’ne gönderme işi için daha erken olduğunu düşünüyorum. Hazırlık dönemini geçtikten sonra bunları daha yapmayı planlıyoruz. Bizimle devam edebilecekler, edemeyecekler bunları belirlememiz gerekiyor. Oyuncuların Kiralık gönderilip tecrübe kazandırılması gerekiyor. Bunun için de istek lazım. Kulüp lazım. O aşamayı daha sonra değerlendireceğiz. Oyuncularımızın doğru yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

“TARAFTARLARIMIZ KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’A DA İLGİ GÖSTERMELİ”

“Tabi taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Onları Samsun’da mutlu edemediğimizi  için çok üzgünüm.  Yüreğiyle bizi destekleyen herkes için çok üzüldüm. Sezon sonuna kadar bize verdikleri destek için hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Netice itibariyle şehrimizin değeri, şehrimizin ilk göz ağrısı Kahramanmaraşspor var. Süre içerisinde zaman zaman bunun sıkıntısını da yaşamadık değil. Seyirci kapasitesi anlamında sıkıntı yaşadık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyepsor’da bu şehrin takımıdır. Bunu bilmeleri gerekiyor. Bizim takımımızdır. Kahramanmaraşspor nasıl bizim takımımızsa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da bizim takımımızdır. Kahramanmaraşspor için seyirci durumu nasılsa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor içinde aynı seyircinin olmasını istiyorum.”

Haber: Cebrail SARI