Site Logo

Antrenörler İftarda buluŞtu

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi Kahramanmaraşlı futbol antrenörlerini önceki gün düzenlenen iftar programı ile bir araya getirdi.

Sezallar Restoran’ta gerçekleştirilen iftar yemeğine Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Sarıtürk, Tes-iş Şube Başkanı Lütfi Ergin, Kahramanmaraş  Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Recep Aydemir'in yanı sıra kentte görev yapan antrenörler katıldı. İftar yemeğinde birbirleri ile tanışma ve kaynaşma ortamı bulan antrenörler gündemdeki konular ve yeni sezonla ilgili görüş alış verişinde bulundular.
İftar sonrasında bir konuşma yapan TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, antrenörlerle böyle bir organizasyonda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Kahramanmaraşlı antrenörlerin kendilerini geliştirmesi ve mesleğinde daha faydalı olması için TÜFAD olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını anlatan Çanak, eğitim seminerleri düzenleyerek bu düşünceyi eyleme dönüştüreceklerini kaydetti.
Geleneksel olarak düzenlenen iftar programında yıl antrenörü ve onur ödüllerini de sahiplerine veren Çanak, yılın antrenörü olarak Hasan Balkan’ı seçtiklerini kaydetti. Yılın onur ödülünü ise Tufan Ergen ve Cengiz Kantemur’e veren Çanak, her iki isme de futbola yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Kahramanmaraşspor’un profesyonel lige adım atmasında Tufan Ergen’in çok büyük payının olduğunu kaydeden Çanak, bu yıl sağlık durumunun da el vermesiyle iftar programına katılan efsane hocanın kendilerinin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Duygulu anların da yaşandığı bu konuşmanın ardından Tufan Ergen’de katılımcılara seslenerek işinden dolayı kırdığı insanlardan helallik diledi.
 “AÇILACAK İLK YARDIM KURSU GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR”
İftar programında konuşan Çanak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlk yardım Kursu’na katılacak C Kursu Mezunları da ismini yazdırsın. Onu 2-3 saat içerisinde bitirebiliyoruz. Zamanı geçirilirse 2-3 gün devam etme şansı var. O da size birçok zorluk getirecek. Son C Kursu gören antrenör arkadaşlarımızın İlk Yardım Kursu için müracaatlarını tamamlasınlar. Dernekte ilk yardım kursu açacağız. Bunu göz ardı etmeyin.”

“YILIN ANTRENÖRÜ ÖDÜLÜNÜ HASAN BALKAN’A LAYIK GÖRDÜK”

Geçtiğimiz sezon takımını Bölgesel Amatör Lig’e yükselten tecrübeli ve genç isim Hasan Balkan’ın yılın antrenörü seçildiğini anlatan Çanak, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Geleneksel olarak bu yemekte yılın antrenörü seçmemiz vardı. Daha önceden birkaç arkadaşımıza yılın antrenörü olarak ödüllendirmiştik. Bu sene yönetici arkadaşlarımız bunu teke indirmemizi söyledi. Her sene bir tane yılın antrenörü olmasını istediler. Bunda da birkaç defa yaptığımız tartışmalarda 1-2 arkadaş üzerinde yoğunlaştık. Bu ödül verirken anlayışla karşılanması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü biz bunun değerlendirmesini yoğun olarak yaptık. Biz bunu kendi içimizde değil, dışarıya dönük olarak düşünüldü. Hentbol ’da Kahramanmaraş’tan Türkiye Şampiyonu çıktı. Altyapıdaki Hocalarında futbolda şampiyon çıkması için yoğun çalışması gerekiyor. Bu sene için yönetim kurulu ile aldığımız karar sonunda geçen sezon 1. Amatör Küme ’de şampiyon olup, BAL Ligi’ne yükselen Pazarcıkspor’un antrenörü Hasan Balkan arkadaşımızı bu ödüle layık gördük.”

“BİR DİĞER ÖDÜL İSE CENGİZ KANTEMUR’A”

Profesyonel futbol hayatını bir kaza sonucu noktalayan Cengiz Kantemur’a da yılın onur ödüllerinden birini takdim eden Çanak, şunları kaydetti:  “Bir diğer ödülü ise Cengiz Kantemur, kardeşimize vereceğiz. Benimde profesyonel olarak çalıştığım bir arkadaşımdı. Türk Futboluna uzun yıllar hizmet edeceğine inandığımız bir arkadaşımızdı. Bundan 12 yıl bir kaza neticesinde erken emekli oldu. Ruhen ve kalben bizimledir. Kendisinin geçmişte yaptığı hizmetleri göz önünde bulundurarak onu da ödüllendirmek istiyorum.”

“KAHRAMANMARAŞ FUTBOLUNUN PROFESYONELE GEÇMESİNDE EMEĞİ OLAN TUFAN ERGEN’İ DE ÖDÜLE LAYIK GÖRDÜK”

Kahramanmaraş’ın futboluna yön veren isimlerden biri olan Tufan Ergen’in de yılın onur ödülüne layık görüldüğünü kaydeden Çanak, şunları söyledi: “Yine birçok genç antrenörün bilmeyeceği çok değerli antrenör ağabeyimiz, Tufan Ergen’e de ödül vermek istiyoruz. Kendisiyle hastalığından dolayı bir araya gelme fırsatı bulamıyorduk. Bu sene yönetici arkadaşlarımızla birlikte aramızda olmasını sağladık. Bizim davetimizi kırmadı. Bizimle beraber oldu. 1980 öncesi hakikaten Kahramanmaraş Futbolu’na yön veren ajandı. Profesyonelliğin oluşmasında da Tufan Hocamın büyük emekleri oldu. Kahramanmaraşspor’un profesyonele geçişinin en büyük adımını Tufan Hocam atmıştır. Kendisine de teşekkür ediyorum.”

 “BU TOPLULUĞU GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM”

Ödülünü aldıktan sonra duygulu bir konuşma yapan Tufan Ergen’de Kahramanmaraş’ın futboluna yön veren antrenörlerden helallik istedi. Mesleğinde hatalar yaptığını ve insanları kırmış olabileceğini kaydeden Ergen, bunun için tüm antrenörlerin kendisini affetmesini istedi. Ergen, gözlerinin dolduğu konuşmada şunları dile getirdi: “Aranızda olmaktan çok mutluyum. Bu topluluğu gördüğüm için çok mutlu oldum. Bu topluluğu oluşturan, benimde talebem olan Mesut Çanak’a teşekkür ediyorum.  Çok mutluyum. Bu mutluluğu tarif etmek çok zordur. Hepinizle ayrı ayrı hatıralarım vardır. Beni hatalarım olduysa da hatalarımla sevin. Hatalarımla hoşgörün. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Haber: iLKER YİYEN