Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR ALT YAPIYA KALDI

Geleceği hala belirsiz olan Kahramanmaraşspor ilk etapta kampa alt yapıda mücadele eden çocukları çağırıyor.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’u çok zorlu rakipler bekliyor. 2014-2015 futbol sezonunda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta yarışacak olan Kahramanmaraşspor ölüm grubu olarak nitelendirilen grupta savaşacak. 18 takımın yer aldığı kırmızı grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’un grubunda geçen sezon İkinci Lig play-off finalini oynayan Hatayspor ve İnegölspor, Kırmızı- Beyazlıların zorlu rakipleri olarak duruyor. Ligin yeni ekibi Düzyurtspor’da Kırmızı Grupta yer alıyor. Ankaragücü, Altay, Göztepe, Hatay, Tepecik, Buğsaş, Kocaeli gibi zorlu rakiplerin yer aldığı Grupta Kahramanmaraşspor’da kamp hazırlıkları yavaş yavaş başlıyor. Kulüp yetkilileri alt yapıda mücadele gençleri kampa haftaya çağıracakları öğrenilirken Kulüp yönetimi daha önce yaptıkları açıklamalarda “paramız yok, alt yapı ile yola devam edeceğiz” diyerek yazılı açıklama ile spor kamuoyunu bilinçlendirmişlerdi.

GENÇLER İÇİN İYİ BİR FIRSAT  

Yıllarca ‘Bu şehirden neden futbolcu yetişmiyor, Neden üst liglerde 46 numara yok?’ sorusu spor kamuoyunda sıklıkla dile getirilirken, bu soruyu ortadan kaldırılmak için mücadele eden Kahramanmaraşspor’da alt yapısı bu sorulara merhem olacak.

Tarihinin en kötü sezonunu geride bırakan Kahramanmaraşspor’da yönetim Kahramanmaraşlı gençlerle yola devam edece öğrenildi.  Hatırlanacağı gibi yönetim 3. Ligde kulübü ilk devraldığın da 14 tane Kahramanmaraşlı genç oyuncuyu ödeme yapmadan göndermiş ve kadroda hiç Kahramanmaraşlı oyuncu bırakmamıştı. O oyunculardan 8 tanesi şuan profesyonel liglerde forma giyiyorlar. Yönetimin u dönüşü yapması ile birlikte Kahramanmaraşspor A2 takımı ile lige çıkmayı hedeflediği öğrenildi.

 Kulüp yönetiminin bu tavrı sayesinde Kahramanmaraşlı gençler profesyonele imza atıp mücadele gösterecekler. Bilindiği gibi geçtiğimiz ay içerisinde bu gençler Amatör 2. Kümeden şampiyon olarak 1 Amatör Kümeye yükselmişlerdi. İçlerinde ise daha önce profesyonel olarak futbol oynamış, Emre Cankarakız, Onur Balduk gibi isimlerde yer alıyor.

“BU ÇOCUKLARA İNANILIRSA BU ÇOCUKLAR TAKIMI LİGDE TUTAR”

Yaşadıkları sıkıntılara rağmen mücadeleyi bırakmadıklarını ve Kahramanmaraşspor’un ilerisi adına önemli tedbirler almaya çalıştıklarını ifade eden Kahramanmaraşspor Alt yapı sorumlusu Ejder Arslan, “Biz olumsuzluklara rağmen bunu başardık. Kahramanmaraşspor da daha önce futbol oynamış, Kahramanmaraş futboluna amatör olarak hizmet eden arkadaşları davet ettik, Profesyonel yapmak adına. Bunların içerisinde Onur Balduk arkadaşımızı tekrar profesyonel yaptık. Murat Yüksek’e profesyonel dönüş yaptırdık. Amatör olarak transfer yapacak imkanımız yoktu. Çünkü aktarma işinde çok büyük problemler yaşıyorduk. Bütçemiz zaten kulüple her hangi bir bağlantı içerisinde olmadığı için bütçemiz yoktu. 2009 sezonunu göze getirdiğin zaman takım şirket olmadan önce 17-18 yaşındaki çocuklar o takımı 3. Ligde tutular. O zamanın Kulüp Başkanı Doğan Tehçi ve ekibi o çocuklara inandı, güvendi ve o güveni aşıladı. Bugün bu çocuklarla devam edilmek zorunda kalınırsa bu çocuklara o güveniş sağlayabilecek bir ekip gelirse, bu çocukların başına öyle bir ekip getirildiği zaman bu çocuklar bu takımı 2. Ligden tutarlar. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Onlara güveniyorum. Şampiyon olurlar dersem hayal olur. Kahramanmaraş’ın çocuğu buraya üzerindeki armanın ne olduğunu bildiği için o armanın aşkına o mücadeleyi gösterir” dedi.

RAKİPLER ŞAMPİYON KADRO PEŞİNDE!

Geleceği hala belirsiz olan Kahramanmaraşspor’un yer aldığı grupta neredeyse bütün takımlar şampiyonluk hedefi ile takım kuruyor. Elindeki bütün oyuncularını kaybeden temsilcimizde mevcut yönetimin devir teslim anlaşamaması ve takımın da lige eksi 9 puanla başlama ihtimalinin yüksek olması üzerine bu rakiplere karşı şansının olmadığı dillendiriliyor. Rakiplerden bir çoğu Kamp programı yaparken bir çoğu transfer işini büyük ölçüde tamamladı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’da ise tık yok. Bilindiği gibi Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Kırmızı grupta 18 takımın yer alırken Beyaz grupta 19 takımdan oluşuyor.

SEZON 51 GÜN SONRA BAŞLIYOR

Kırmızı grupta, sezon 31 Ağustos’ta başlayacak. İlk yarı 14 Aralık’ta sona erecek. 18 Ocak’ta yeniden başlayacak mücadelenin son haftası 3 Mayıs’ta oynanacak. Bu duruma göre Takımlar 51 gün sonra yeşil sahada resmi müsabakaya çıkacak. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor yönetiminde ise halen bir kıpırdama yer almıyor. Yönetimin devam kararına istinaden Kulüp Müdürü Numan Polat’ın istifası ile yerine Alt yapı Antrenörü Mehmet Tıraş getirildi. Kulüp Tesisinde ise şu anlık hiçbir futbolcu yer almıyor. Yönetimin söylemlerine göre Takım 1 Temmuzda Kahramanmaraş’ta top başı yapacaktı. Bu söylemlerin geride kalması ile kulüpte futbolcuların çoğunun alacaklarından dolayı sözleşmelerini fes ederek takımdan ayrıldı. Bu duruma istinaden Kulüpte futbolcu kalmadı. 

Haber. İlker YİYEN