Site Logo

BÜYÜKŞEHİR FUTBOLDA HÜNERİNİ GÖSTERDİ

Spor Toto 3. Ligde mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un A takımı gibi Alt yapısı da başarılı bir sezon geçirdi.

Geçtiğimiz sezon (2013-2014) oynadığı futbolu ile göz kamaştıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor hem tesis hamlesi hemde oynadığı futbolu ile takdir topladı.

Alt yapısıyla, sportif faaliyetleri ile Tesisleri ile günden güne büyüyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un hiçbir başarısı tesadüfe dayalı değil…

Kahramanmaraş’ta günden güne büyüyen ve sportif başarısıyla sayılı kulüpler arasına giren Kahramanmaraş başarılı bir sezona imza atmak üzere… Futbol başta olmak üzere, Voleybol, Güreş, Satranç gibi 12 sportif faaliyette hizmet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kulübü başarılı bir sezonu geride bıraktı. Tesisleşmede Türkiye Kulüpler arasında 6. Sırayı alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübünün Tesisleri içerisinde Yüzme Havuzu, Antrenman sahaları, Futbol Müsabaka Sahaları, Suni çim sahaları, Trap atış poligon sahası, sporcu istirhat odaları, Fitnıs çalışma merkezi, Basketbol sahası, sporcu dinlenme tesisleri gibi birçok spor dalına hizmet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor tesisleri günden güne büyüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile daha da güzel görünüm kazanacak olan Tesis ilerleyen günlerde yaz spor okullarına da hizmet edecek.

FUTBOLDA YILDIZ GİBİ PARLIYOR

1976'da kurulan Yenişehir İdman Yurdu, kapanma noktasına geldiği 2000'de dönemin Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in teşvikiyle ismini Kahramanmaraş Belediyespor olarak, kırmızı-siyah olan renklerini ise mavi-beyaz olarak değiştirme kararı almış. Değişikliğin ilk yılında Kahramanmaraş 2. Amatör Küme'den 1. Amatör Küme'ye yükselmeyi başarmış Mavi-Beyazlılar. Elbistan Belediyespor ve Ferhuş Karacasu Belediyespor'la birlikte 'Kahramanmaraş'ın 3 büyükleri' olarak adlandırılan Kahramanmaraş Belediyespor, 2000-2001 sezonundan son kez 1. Amatör Küme'de oynadığı 2009-2010 sezonuna kadar katıldığı 10 sezonun 8'inde ya birinci, ya ikinci olarak 3. Lig'e terfi maçlarına katılma hakkı kazanmış. 3.lige yükselme müsabakalarında ilimizi temsil etmiş, Türkiye Futbol Federasyonunun 2010-2011 Futbol sezonunda ilkini düzenlediği Bölgesel Amatör Ligi 5.gurupta mücadele etmiş şampiyonluğu 2 puan farkla kaybederek ikinci olmuş Türkiye Futbol Federasyonunun,2011-2012 Futbol sezonunda ikincisini düzenlemiş olduğu Bölgesel Amatör Liginde 11 takımın yer aldığı 4. Grup'ta mücadele etmiştir. Grup müsabakalarında 20 maçta, 17 Galibiyet, 2 Beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 58 gol atıp, 14 golde kendi kalesinde görerek 44 averaj, 53 Puanla en yakın takipçisine 13 puan fark atarak grup birincisi olmuş ve play off oynama hakkını kazanmıştır.29 Nisan 2012 Pazar Günü Şanlıurfa İl Merkezi GAP Arena stadyumun' da 2. Grup Lideri Yeni Diyarbakır Spor' la Play off müsabakası oynamış ve müsabakadan 4-0'lık net bir skorla profesyonelliğe adım atarak Türkiye Futbol Federasyonu 3.Ligine yükselmiştir.2012-2013 Futbol sezonunda Spor Toto 3.lig 3.grupta yer alan kulübümüz grubunu 65 puanla 4.sırada tamamlayarak play off oynama hakkı kazanmıştır.14 Mayıs 2013 tarihinde Yozgat ilinde oynanan Play off müsabakasında Darıca Gençlerbirliği ile oynan müsabakada müsabakanın normal süresi 1-1 biterken uzatmada da skor değişmeyince penaltılarda 6-4 kaybederek 2.lige yükselme şansım kaybetmiştir. 2013-2014 sezonunda spor toto 3.lig 1. Gurupta mücadele eden takımımız 4. Sırada ligi tamamlamış ve Play-offlara katılmayı hak kazanmıştır. Şehrin Büyükşehir olması ile birlikte adının da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olarak değişikliğe gitmesine vesile olmuş. Büyükşehir adı altında Profesyonel hayatının 2. Sezonunda 2 defa 2. Lige yelkenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Samsunda oynadığı Yarı Final maçında Ankara Demirspor’u 0-1 mağlup etmiş, Final maçında ise Localtime Fatih Karagümrükspor’a 3-1 mağlup olarak şampiyonluk hayalini başka bahara bırakmıştı.

FUTBOL FABRİKASI GİBİ ÇALIŞIYOR

Futbol da altın çağ yaşayan Kahramanmaraş’ta Yıldız gibi Parlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor mücadele ettiği 3. Ligdeki ilk sezonunda play-off oynamayı hak kazanmış ilk müsabakasında ise üst lige çıkmayı başaramamış. 2013-2014 sezonunda ise tekrar başarılı bir sezon geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor tekrar Play-off’larda kendini bulmuş Final maçında kayıp ederek şansını başka bahara bıraktı. Profesyonel hayatının 2. Sezonunda 2 defa 2. Lige yelkenen Mavi- Beyazlılar 2. Sinde de play-off oynayarak Kahramanmaraş’a ayrı bir heyecan yaratırken alt yapısı ile de Amatör futbolun göz bebeği oldu. Özellikle A takım Teknik direktörü Recep Aydemir’in üstün gayretleri ile ekibini kurması ile alt yapıya şekil veren Mavi- beyazlılar da futbolculuk kariyerinde de adından sıkça söz ettiren Recep Aydemir başta olmak üzere Halil Yücel, Ahmet Bayrakcı, Kadir Ardıç, Oğuz Kılınç, Bülent Okyaz, Şevket Kanadıkırık, Servet Ceren, Osman Koca, Nejdet Polat, Suat Paksoy, Ali Gitmiş, Mahmut Eflatun gibi birçok antrenörü bünyesinde barındıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor geçtiğimiz sezonu A takım başta olmak üzere alt yapı dada başarılı bir sezon geçirdi. Alt yapısıyla, sportif faaliyetleri ile Tesisleri ile günden güne büyüyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un hiçbir başarısı tesadüfe dayalı değil. Futbol fabrikası gibi çalışan ekipte Özellikle A takımın 2 yılda elde ettiği başarı ile Kahramanmaraş’ta futbol tutkusunu yeniden canlandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor alt yapısında da il şampiyonlukları ile kariyerini genişletti.

GENÇLERDEKİ IŞIĞI RECEP HOCA FARK ETTİ

Takımın başına geldiği günden bu yana özellikle alt yapıya önem veren alt yapısız üst yapının olmayacağı anlayışı ile gençlere değer veren Recep Aydemir, Kahramanmaraş’ta futbol potansiyelin yüksek olduğunu ifade ederek alt yapı ile futbol fabrikası kuracağını geldiği sıralar ifade etmişti. Geldiği günden bu yana alt yapı koordinatörü Bülent Okyaz ile alt yapıya şekil şemal veren Recep Aydemir, zaman zaman alt yapıyı takibe alarak, Futbolcu velileri ile de toplantılar düzenleyip alt yapının gelişmesine katkıda bulunmuş, gençlerdeki ışığı görerek spor camiasına kazandırdı.

OKYAZ KONTROL ETTİ

Recep Aydemir’in tercihi üzerine altyapıya koordinatör olarak gelen Bülen Okyaz, takımı adeta futbolcu fabrikasına çevirdi. Tesisleşme anlamında çığ gibi büyüyen Kahramanmaraş’ta Futbolcu potansiyelini yukarıda tutan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Alt yapı Koordinatörü Bülent Okyaz, gençler üzerinde antrenörleri ile çalışmalar yaparak Kahramanmaraş Amatör küme müsabakalarında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u U-18 haricinde bütün kategorilerde şampiyon yaptı.   

BÜYÜKŞEHİR ALT YAPI ŞAMPİYONU

Kahramanmaraş Yerel Amatör kümede yer alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U-11, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-19 Kategorilerinden şampiyon olarak gruplara katılan takım oldu. U-19 kategorisinde 22 Lisanslı sporcu ile Şampiyonluk yaşayan Mavi Beyazlılar U-17 kategorisinde 25 lisanslı sporcu ile şampiyonluk yaşadılar. Bu şampiyon ekibin antrenörlüğünü ise Nejdet Polat ve Osman koca üstlendi. U-16 Kategorisinde 26 sporcu ile şampiyonluk yaşayan Mavi- beyazlılar U-15 kategorisinde 30 lisanslı sporcu ile şampiyonluk yaşadı. Bu şampiyon ekibin antrenörlüğünü ise Suat Paksoy, Şevket Kanadıkırık üstlendi. U-14 kategorisinde 28 Lisanslı sporcu ile Şampiyonluk yaşayan Mavi Beyazlılar U-13 kategorisinde 30 lisanslı sporcu ile şampiyonluk yaşadılar. Bu şampiyon ekibin antrenörlüğünü ise Ali Gitmiş, Mahmut Eflatun üstlendi. U-11 kategorisinde 4o Lisanslı sporcu ile ilk defa düzenlenen mini minikler kategorisi şampiyonluk yaşadılar. Bu şampiyon ekibin antrenörlüğünü ise Servet Ceren üstlendi.

MİNİ MİNİKLER (U-11)

Kahramanmaraş Yerel Amatör kümede şampiyonlukları alarak örnek bir takım haline gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U-11 takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Spor Toto 3. Lig de Kahramanmaraş’ı temsil eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un alt yapısı her kategoride kendinden sıkça söz ettirir oldu. Özellikle futbolda altın çağ yaşayan Büyükşehir Belediyespor her kategorisinde şampiyonluğu kucakladı. Miniklere küçük yaşta futbol sevgisini aşılamak ve Türk futboluna genç yetenekleri dahil edebilmek amacıyla oluşturulan ligde 2003 ve 2004 doğumlu sporcular ter döküyor. Mini minikler olarak adlandırılan U-11 Ligi tek devreli lig usulüne göre oynandı. 25’er dakikalık 2 devre üzerinden oynanan müsabakalardan şampiyon olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un mini minikleri şampiyon olarak çıktı.

Bu sene TFF tarafından ilk defa düzenlenen 2003-2004 doğumluların katıldığı ve lisanslı olarak düzenlenen U-11 Liginde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor il Şampiyonu oldu.

Batıpark suni çim sahasında oynanan Şampiyonluk maçında rakibi Fidanspor ile karşılaşan mavi fırtınanın minik yıldızları Rakibini Veli Buğra 2, Kaan ve Serkan’ın attığı gollerle 4-1 mağlup ederek Kahramanmaraş şampiyonu oldu. Bölge şampiyonası ise yapılmadı.

BÜYÜKŞEHİR U13’TE ŞAMPİYON

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U13 Takımı Kahramanmaraş’ta il birincisi olarak bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı. U13 Ligi'nin 2013-2014 Futbol Sezonunun şampiyonluğunu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor oldu. Bütün kategoride şampiyonluğu göğüsleyen Mavi- Beyazlı ekip U-13 te de bu geleneği sürdürdü.  Bölge Şampiyonu olarak Elazığ’a gitmişti. Ali Gitmiş ve Mahmut Eflatun’un antrenörlüğünü yaptığı u-13 takımı Kulüp otobüsü ile Elazığ’a gitti. Elazığ’da oynanılan maçlardan sonuç alamayan ekibiz şehre geri dönüş yapmıştı.

U14 TAKIMI

Kahramanmaraş Belediyespor U14 Takımı Kahramanmaraş’ta il birincisi olarak bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Mahmut Eflatun ve Ali Gitmiş Yönetimindeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U14 Takımı Şanlıurfa GAP Arena stadyumunda oynanan maçlarda Ceyhangücünü 3-2 Mağlup etti. Grubunda 2. Maçında Sur Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Final maçında A grubu lideri Adıyaman Çınarspor ile GAP Arena stadyumunda karşılaşan genç yıldızlarımız Rakibi üstün bir oyun oynayarak 2-1 mağlup ederek Bölge şampiyonu olmuştu.

Şanlıurfa’da oynanan maçlarda Bölge Şampiyonu olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U 14 Takımı son 18 takım arasına kalarak Şehrimizi Yarı Finaller de temsil etti..  

U15 TAKIMI

U15 Ligi'nin 2013-2014 Futbol Sezonunun şampiyonluğunu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor oldu.  U15 Ligi'nin son maçı Batıpark Sentetik Çim Sahasında oynandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor rakibi Gençlikspor ile berabere kalmasına rağmen aradaki puan farkından dolayı Şampiyonluğu göğüsledi. Daha önce Şampiyonluğu garantileyen Mavi- Beyazlılar rahat bir oyun sergileyerek rakibi ile 0-0 maçtan beraberlikle ayrıldı.

U-16 TAKIMI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un U-16 takımı İl Şampiyonu olduktan sonra Kayseri’de Türkiye Şampiyonasına katıldı. İl Şampiyonluğundaki başarılı performansı sağlayamayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor umudunu gelecek yıla bıraktı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un grubunda Adana Temsilcisi olarak Adana Gençler Birliği, Ankara Temsilcisi olarak Ankara Hacettepespor, Ankara Cebecispor, Sivas temsilcisi olarak Sivas 4 Eylül Belediyespor, Malatya temsilcisi olarak Malatya Sanayispor şampiyonluk için ter döktü.

BÜYÜKŞEHİR U-17’DE ŞAMPİYON

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor‘un U-17 takımı Kahramanmaraşspor karşısında 2-0`lık skor la U-17`nin şampiyonu oldu. Kahramanmaraş Yerel Amatör küme U-17 Ligi Şampiyonasında Kahramanmaraş’ın Profesyonel takımının alt kategorisi olan Köklü takımlardan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kahramanmaraş’ın Profesyonel diğer takımı Kahramanmaraşspor’un alt kategorisi U-17 takımının Batıpark futbol sahasında 2-0 mağlup ederek Şampiyonluk Kupasının sahibi oldu. Bölge şampiyonasında ise başarı gösteremedi.

U-19 TAKIMI

U-19 liginde bu sezon şampiyonluğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor göğüsledi. Hanefi Mahçiçek Spor Kompleksi Suni çim futbol sahasında U-19 Şampiyonluk maçında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor- Fener Gençlikspor’u konuk etti.

Karşılaşmada ev sahibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Şamil Aslan, Yusuf Kutur 2’şer gol, Cebrail Gölçe, Ahmet Ak ve Yusuf Bahşi’nin attığı gollerle karşılaşmayı 7-0 kazanarak U-19 Şampiyonu oldu. Bu karşılaşmadan bir hafta önce rakibini yenerek şampiyonluğu garantileyen Mavi- Beyazlılar Fener Gençlikspor’u da 7-0 mağlup ederek Şampiyonluk sevinci yaşadılar.  En yakın takipçisine 5 puan fark attılar. Gruplarda ise istedikleri başarıyı sağşlayamadılar.

A2’DE DE BAŞARILI BİR GRAFİK SERGİLEDİLER

Bütün kategorilerde şampiyonluk yaşayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor futbol takımı A2 liginde de başarılı bir sezon geçirdi. Kahramanmaraşspor ile aynı grupta mücadelee eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ligde kazandığı futbolcuların isimlerini A takım kadrosuna kattı. Birçok futbolcu A takımla antrenmana çıktı. Hatta lig müsabakasına bile çıkan oldu. Bilindiği gibi

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)’nun almış olduğu karar ile Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor yeni kurulan U-21 liginde yer almayacak. Geçtiğimiz günlerde TFF karar alarak A2 Ligini resmen kaldırmıştı. A2 Ligi yerine U21 Ligi devreye girdi. U21 Ligi ve Coca Cola Gelişim Ligleri Statüleri yürürlüğe girdi.

BÜYÜKŞEHİR TESİSLEŞMEDE 6.SIRADA!

Tesisleşmede Türkiye Kulüpler arasında 6. Sırayı alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübünün Tesisleri içerisinde Yüzme Havuzu, Antrenman sahaları, Futbol Müsabaka Sahaları, Suni çim sahaları, Trap atış poligon sahası, sporcu istirhat odaları, Fitnıs çalışma merkezi, Basketbol sahası, sporcu dinlenme tesisleri gibi birçok spor dalına hizmet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor tesisleri günden güne büyüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile daha da güzel görünüm kazanacak olan Tesis ilerleyen günlerde yaz spor okullarına da hizmet edecek. 

Bu gurur tablosunda en büyük pay hiç kuşkusuz önce Belediye başkanı, teknik heyet ve futbolcuların daha sonra da yönetim ve taraftarlarındır. Hiçbir başarı tesadüfi olmadığı gibi başarı her zaman ter kokar. Başarının sırrı ise inanmak, sabır etmek ve mücadele etmekten geçer. İnanan, Sabreden ve mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan kim olursa olsun her zaman kazanır. İşte Onlardan bir tanesi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü…

12 BRANŞLA SPOR KAMUOYUNA HİZMET EDİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü 12 farklı branşta faaliyet gösteren kurumsal bir yapıda ve profesyonel anlayış içerisinde yönetilmekte. Bu kurumsal yapı içerisinde üst klasmanlarda mücadele eden voleybol, satranç, futbol, güreş, basketbol vs. gibi branşlar bulunmakta. Kulübün yapmış olduğu her türlü maddi ve manevi tasarruflar, kanunlar ve yasalar çerçevesinde ve federasyonun ilgili yönetmelikleri ve kuralları ile gerçekleştirilmekte. 2009 Yılında takımın başına getirilen ve o günden bu güne kadar birçok başarıya imza atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübünün Başkanı Mustafa Semerci, Kulübü devir aldığı günden bu yana Tesisleşme, alt yapı ve sportif faaliyetlerde Futbol, Voleybol, Güreş, Satranç ve birçok branşta profesyonel lig hüviyetini kulübe kazandırmış Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkılar sağlamış. 

Haber: İlker YİYEN