Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR İYİ BAŞLADI KÖTÜ BİTTİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik,  Kahramanmaraşspor’un özel bir şirkete dönüşmesini, Kahramanmaraş için iyi bir başlangıç olduğunu ancak hüsranla bittiğini söyledi.

Faturavizyon yönetiminin Kahramanmaraş’a ilk geldiklerinde Kahramanmaraş’ı sevdiklerini söylediklerini, ifade eden Başkan Dursun Özçelik, “Buraya ticaret için geldiklerini ve para kazanmak için geldiklerini söylediler. Bizlere de iyi bir ekip oluşturacaklarını söylediler. O zamanlar kimse takıma sahip çıkmadığı için, bu insanlara saygı göstermekten başka bir şey elimizden gelmedi. Mutlaka ki yaptıkları hizmetler olmuştur ama her başarının bir bedeli vardır. Kendi eştikleri kuyuya kendiler düştüler. Kahramanmaraş’ta ki iş adamlarını Adliye Koridorlarına götürmelerine bir anlam veremedim” dedi. Yönetimin, Kahramanmaraşlı işadamlarını, şehrin futbol takımından soğuttuğunu belirten Özçelik, Kahramanmaraşlı iş adamlarının yönetim yüzünden takıma destek olmayacaklarını dile getirerek; “Sadece futbolculara hak ettikleri için aramızda toplayıp, primlerini verdiklerini söylüyorlar. Aynı senaryoyu bir daha ki sene de yaparak, bazı taraftar gruplarına İş adamlarını, bürokratları, Milletvekillerini, İl Başkanlarına, İlçe Başkanlarını kötü gösterdiler. Tribünlerden onlara hakaret ettirdiler. Bugün hakaret ettikleri insanlar, bugün Kahramanmaraş’ta milletvekili, bugün Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkanı, şimdi bu insanlardan takımın kurtulması için nasıl yardım isteyecekler” şeklinde konuştu.

ÖZÇELİK: TAKIMIN BAŞARISIZLIĞI YÖNETİMİN HATALARINDAN KAYNAKLI

Kahramanmaraşspor’un başarısızlığını yöneticilerin yaptığı hatalardan kaynaklandığının altını çizen Özçelik, “Bu şehrin insanları bu logonun Kahramanmaraş’ın olduğunu, takımın Kahramanmaraş’ın takımı olduğunu biliyorlar. Şuan için Kahramanmaraşspor’un logo olarak Kahramanmaraş’ın takımı olduğunu biliyorum. İstanbul’un bir takımı olarak geçiyor. Ancak tabi ki renkler ve logo bizimdir. Bu iş adamlarımızdan, takıma talip olacak bir kimse var ise, ona destek verilmesi gerekiyor. Biz taraftarlar olarak bir iş adamına ve ya bir belediye başkanına bu yapın deme lüksümüz yoktur. Doğan Tehçi, kulübe talip olmuş. Şuan için iş adamlarının ve belediye başkanlarının yapacakları tek şey Doğan Tehçi’ye sahip çıkmalarıdır. Takım, bu insanlardan kurtulsun” diye konuştu.

ÖZÇELİK: YÖNETİME GÜVEN KALMADI

Yönetimin Kahramanmaraşsporu devir alır almaz alt yapıyı feshettiklerine dikkat çeken Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, takımı herhangi bir iş adamının alacağını düşünmediğini kaydederek şöyle konuştu: “Takımın borcu 25 trilyona çıkmış. Şehrin şuan için yapacağı tek şey Doğan Tehçi’ye bu yolunda destek vermesidir. Biz Kahramanmaraşspor’u bu kişilerin elinden kim kurtarırsa biz derneğimiz olarak o insanın arkasında olduğumuzu belirtiyoruz. Eğer bu takım, Kahramanmaraş’ın değil de dışarıdan bir şirketin olursa o insanların yanında olma şansımız yoktur. Çünkü o insanlar Kahramanmaraş’a geldiklerinde ticaret yapacaklarını söylediler. Bizleri kandırdılar. Gelir gelmez ilk önce Kahramanmaraş’ın altyapısını feshettiler. Bugünde altyapıya sahip çıkacaklarını söylüyorlar. Böyle yaparak yine şehrin insanlarını kandırıyorlar. İlk geldiklerinde altyapıyı feshederek güvenilmeyeceklerini göstermişlerdi.”

“ELENDİĞİMİZE HALA İNANAMIYORUM!”

Yönetimin takımı yalnız bırakmasının takımın elenmesini getirdiğini aktaran Özçelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyespor, BAL Ligi’den profesyonel lige yükseldikten sonra artarda Play- Off’lardan dönüyorlar. Samsun’da takımın üzerinde mülki amir olmaması takımı olumsuz etkiledi. Taraftar grupları şehrin takımının peşinde olarak Samsun’a kadar geldiler. Gelene ve ya gelmeyene saygım vardır. Mülki amirler oraya geliyorsa o takım zaten sahaya 1–0 önde çıkar. Samsun’da Play-Off’lar benim dediğim şekilde olsaydı, eleneceğimize inanmıyordum. Elendiğimize hala inanmıyorum, o takımı biz yenerdik. Şehir olarak destek bazında eksiğimiz vardı. Şuanda da kongre olacakmış, bu kongrenin bir an önce yapılması gerekiyor. Çünkü herkes kamp yerini belirledi, herkes transferlerini yapıyorlar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da ki oyuncuları başka takımlar istedikleri için kulüpte durmuyorlar.” Oyuncuları elimizden kaçırmamamız gerektiğini hatırlatan Başkan Dursun Özçelik, takıma 6–7 tane daha futbolcu takviye ederek bu takım ile Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olduğunu öğreteceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olduğunu 2 sene önce bu derneği açarak biz tanıtmıştık. Şimdi de Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olduğunu ismiyle bu takım gösterecek. Bu takım şampiyon olursa Kahramanmaraş bu takıma sahip çıkacaktır. Logo ve renk değişimi hiçbir zaman sorun değildir. Kayseri’de takımlar 3–4 sefer isim değiştirdi. Malatya’da isim değiştiren takımlar var. Diyarbakır’da da var. Yapacağımız tek şey biz kendi şehrimizin takımına sahip çıkmalıyız, kendi çocuklarımıza sahip çıkmalıyız.”

DURSUN ÖZÇELİK: YÖNETİMİN DERDİ MİLLET DEĞİL TİCARET

Yönetimin Kahramanmaraşspor’u devir aldığında buraya ticaret için geldiklerini açık açık söylediklerini bildiren Özçelik, alt yapının kapatılarak, alt yapıda yetişmiş futbolcuları dağıttıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “30 senedir Kahramanmaraşspor ile iç içeyim. Her sene bizim hedefimiz olduğu için Kahramanmaraş’ın altyapısında oynayan çocukların oynama şansı olmadı. 1-2 sene sadece küme düşülen sezonlar oynadılar. Çocuklara oynayamaz dediklerinde şampiyonluğa oynadığımız sezonlar oldu. Bu gelen yönetim, altyapıyı kapattı. Birçok altyapıdan yetişmiş Kahramanmaraşlı futbolcuyu takımdan gönderdiler. Buraya ticaret için geldiklerini defalarca söylediler. Aslında geçen sezon baya zaman öncesinden küme düştüğümüz belliydi. Buradaki kalan Kahramanmaraşsporlu oyuncular en azından yarımşar saat oynasalardı, kendilerine güven sağlarlardı.” Kahramanmaraş’ta sağlam bir altyapıya sahip bir Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olduğu bilgisini veren Özçelik, gelecek yeni yönetim altyapıdaki gençlere sahip çıkmasını umduğunu ifade ederek şunları aktardı: “Altyapıdaki oyunculara sahip çıkılırsa, özlediğimiz başarılara tekrardan ulaşabiliriz. Tabi ki diğer amatör kulüplere de destek verilmesi gerekiyor.  böylelikle altyapı gelişebilir. Trabzon örneği ortadadır. Trabzon’un nüfusu belki de bizim nüfusumuzun yarısı kadar bile değil. Ancak futbol bizden ne kadar ilerideler. Bu da altyapıya önem vermelerinden kaynaklanıyor. Oradaki insanlar sporla yatıp, sporla kalkan insanlardır.”

 

ÖZÇELİK: FUTBOLCULARA HAKARET EDİLMESİN!

Kahramanmaraşspor’u herkesin alkışlaması gerektiğini ve oyunculara hakaret edilmesinin yanlış olduğuna vurgu yapan Başkan Özçelik, sezon sonunda çok üzüldüğü hadiseler yaşandığını bildirerek şöyle devam etti: “Kahramanmaraşspor forması giyen insanlara hiçbir zaman hakaret edilmesin. O hakaretler şehrimize yapılan hakaretlerdir. Logomuza hakarettir. Kahramanmaraşspor’a hakarettir. Kahramanmaraş’a hakarettir. Sezon sonundaki yapılanları tasvip etmiyorum. Çünkü o çocuklar Kahramanmaraşspor’da forma terletiyor. Futbolculara hakaret edilmesine bir anlam veremiyorum. Hala da kırgınım. 30 senedir bu işin içerisindeyim. Hiçbir zaman bu kadar rezil olduğumuzu hatırlamıyorum. Formayı temsil eden futbolculara değil, takımı o duruma sokan yöneticilere tepki verilmesi gerekiyordu.”

“BU YÖNETİMLE ARTIK BAŞARISIZLIK KAÇINILMAZ”

Takımın yöneticilerinden kimsenin telefonlara çıkmadığını vurgulayan Özçelik sözlerini şöyle tamamladı: “Takımı ne hale soktukları ortadadır. Telefona çıktıkları zamanda bir dedikleri, bir dediklerine tutmuyor. Ben bu insanlara hiçbir şekilde güvenmiyorum. Telefon numaralarını da sildim. Bu insanlar duracaksa da iyi bir takım kurulsun. Taraftarlar mutlu olsun. Ancak bu insanların tutumu bunun imkânsız olduğunu gösteriyor.”