Site Logo

ŞAMPİYON KAHRAMANMARAŞSPOR

PTT 1. Ligde yüzü gülmeyen ve 2. Lige düşen temsilcimizin alt yapısı şampiyon oldu.

 İkinci Amatör Kümede Şampiyon olmak için yarışa giren Sağlıkspor’u şampiyonluğu Kahramanmaraşspor’a kaptırdı. Yerel Amatör 2. Kümenin bir üst lige yükselen takımlar belli olurken Profesyonel takımımız Kahramanmaraşspor’un yerel amatör kümede mücadele eden ekibi Sağlıkspor ile birlikte 1. olma mücadelesi veriyordu. Liglerde son haftaya girilirken Kahramanmaraşspor Liderliği sırtladı. Son maçında 12 Şubat idmanyurduspor’u da geçen Kahramanmaraşspor kupanın sahibi oldu.

MAÇ İLK YARIDA BİTTİ

21 Haziran Cumartesi günü Batıpark futbol sahasında oynanan karşılaşmada Kahramanmaraşspor maçın ilk yarısında rakibini 2-1 mağlup ederek şampiyonluğun büyük ölçüde ilan ederken karşılaşmanın 2. Yarısında bulduğu 2 golle de şampiyonluğu garantiledi. Karşılaşmada rakip 12 Şubat idmanyurduspor ise karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu tek golle maça iyi başlamış ve sonradan yediği gollerle moral bozup mağlubiyete boyun büken taraf oldu. Karşılaşma da galip gelseydi 12 Şubatidmanyurduspor Sağlıkspor’a büyük avantaj sağlayacaktı.

KUPANIN SAHİBİ KAHRAMANMARAŞSPOR    

PTT 1. Ligden düşerek Kahramanmaraşlı sporseverleri hayal kırıklığına uğratan ve düştüğü durumlar neticesinde spor kamuoyundan tepkiler toplayan Kahramanmaraşspor A.Ş.’nin amatör takımı bir başarı grafiği göstererek şampiyonluğu kucaklayan ekip oldu.  Kahramanmaraş Amatör kümede mücadele eden Kahramanmaraşspor 2. Amatör Kümeden şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen 3 takımdan biri oldu. Şampiyonluğu haftalar öncesinden garantileyen ekip ligde mücadelesini sürdürürken lig statüsüne göre bir üst kümeye 3 takımın çıkması ile kendisi ile bir üst kümeye yükselen takımlarda belirlendi. Kahramanmaraşspor ile Sağlıkspor ve Ferhuş Karacasu Belediyespor’da adını 1. Amatör kümeye yazdıran takımlar oldular. Şampiyonluk için mücadeleye devam eden Kırmızı- Beyazlı ekibimiz 12 şubat idmanyurduspor’u 4-1 mağlup ederek kupayı kimseye kaptırmadı.

BATIPARKTA SEVİNÇ YAĞMURU

Oynanılan müsabaka sonrası maçın bitiş düdüğü ile birlikte sevinç gösterisi yapıldı. Maçın bitiş düdüğünün çalması ile futbolcular sevincini taraftarına koşarak yaşarken orta sahada “şampiyon Kahramanmaraşspor” sloganları ile sevinçlerini yaşarken şampiyonluğu elde eden Kahramanmaraşspor’a kupasını ASKF Başkan vekili, Gazeteci Akif Arslan taktim etti. Kupa töreninde Kahramanmaraşspor A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Fikret Fındık, Hacı Mehmet Gündeşli, Edeler Grubu taraftar grubundan Ali Erbilir, Mustafa Karapınar, Hakan Akdeniz, ve Yılmaz Yanık'ta  sevince ortak olan isimler oldu.

(RESUL KÖMÜ)